14.9.13

Δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου στο Διδυμότειχο για εκβιασμό

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από αστυνομικές έρευνες, δύο υποθέσεις εκβίασης, που είχαν διαπραχθεί, το τελευταίο μήνα, σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 44 και 41 ετών στο Διδυμότειχο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 42χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 12-8-2013 έως 2-9-2013, απέστειλε στους δύο άνδρες, από δύο ανώνυμες επιστολές, γραμμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για την επιχείρηση του 44χρονου, απαιτώντας από τον καθένα, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής, μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb) κι ένας σκληρός δίσκος, καθώς και τέσσερις επιστολές. Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.