13.9.13

Γιώργος Σταθάκης από την Κομοτηνή: «Διαγραφή μέρους του χρέους κι αναστολή πληρωμής τόκων»

Τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επίτευξη της ανάπτυξης, παρουσίασε σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην Κομοτηνή ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/9/13 08:45

    Στον αγιασμό της βουλής δε συμμετέχει και αποχωρεί με όλο το κόμμα του αλλά στον αγιασμό των σχολείων φιλάει ευλαβικά τον σταυρό και δέχεται τον βασιλικό κατακούτελα.

    Με ενοχλεί σοβαρά η διγλωσσία που διέπει σε όλα σχεδόν τα πολιτικά θέματα τη στάση του συριζα. Από τη θέση του απέναντι στο μνημόνιο (θα το καταγγείλουμε/ θα το ακυρώσουμε/ απλώς θα το επαναδιαπραγματευτούμε) μέχρι τη θέση του απέναντι στον αγιασμό (δε συμμετέχω/ ευλαβικά προσκυνώ). Διπολικά πήγαινε ελα τύπου βρίζω τους γερμαναράδες στο οργισμένο κοινό μου, αλλά υποβάλλω τα σέβη μου στον σοιμπλε όταν πηγαίνω βερολίνο. Είμαι προοδευτικός στη θέση μου για την εκκλησία-θρησκεία ώστε να με ψηφίζουν οι προοδευτικοί (του αείμνηστου συνασπισμου), αλλά κάνω τεμενάδες στις δυνάμεις της συντήρησης που φέρνουν ψήφους όταν τις πετύχω στην έδρα μου, τα σχολεία. Άσε μας χριστιανέ (;) μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/13 08:48

    Εδώ που τα λέμε, το να πετύχει ο Τσίπρας πάγωμα της πληρωμής τόκων προς τους δανειστές και να διαθέσει το πλεόνασμα (χαχαχα) σε "κοινωνική πολιτική" δεν είναι και τίποτα δύσκολο, ας μην δραματοποιούμε τα πράγματα. Μόνο τα κάτωθι απλά και καθημερινά πράγματα θα χρειαστει να επιτύχει:
    -Να πείσει 15 κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, ώστε να πείσουν τα κοινοβούλια και κυρίως τους λαούς τους ότι η Ελλάδα παγώνει την πληρωμή τον τόκων προς το EFSF. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Τώρα για ποιο λόγο 15 κυβερνήσεις να δεχτούν να αυτοκτονήσουν πολιτικά μη με ρωτάτε, θα σας γελάσω.
    -Να πείσει 15 κεντρικές τράπεζες με 15 διαφορετικά διοικητικά συμβούλια και την ΕΚΤ να παγώσουν τις απαιτήσεις τόκων. Για ποιο λόγο να δεχτούν και τι θα γίνει αν έστω μια τράπεζα αρνηθεί μη με ρωτάτε, θα σας γελάσω είπα.
    -Να πείσει ολες τις τράπεζες και τα hedge funds που πήραν νέα ομόλογα μετά το PSI σε παγκόσμια κλίμακα να δεχτούν το πάγωμα των τόκων. Απλά πράματα λέμε τώρα.
    -Να πείσει όλους τους διακρατητές ομολόγων που δεν μπήκαν στο PSI να δεχτούν πάγωμα τόκων. Απλές, καθημερινές δουλειές.
    -Τέλος, να πείσει το ΔΝΤ, δηλαδή ΟΛΕΣ τις χώρες τις οικουμένης μεταξύ των οποίων πάμπολλές που μισούν την Ελλάδα κι έχουν πολλάκις ψηφίσει εναντίον της στο ΔΣ να δεχτούν πάγωμα τόκων. Κοινώς, να πειστεί το ΔΝΤ να βαλει φαλιμέντο, διότι εαν γίνει αυτό με την Ελλάδα, κατανοείτε άριστα ότι ουδείς άλλος πρόκειται να ξαναπληρώσει δανεια που πήρε από το ΔΝΤ.
    Ορίστε,αυτό ήταν όλο κι όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/13 08:49

    θα τα πετυχει αυτα με οπλο του την εθνικη υπερηφανια,και κανοντας σκληρη διαπραγματευση κοινως εκβιασμο.τωρα θα μου πειτε 15 χωρες 5 εξ' αυτων αυτοκρατοριες δεν εχουν εθνικη υπερηφανια και θα υποκυψουν στον εκβιασμο που θα τους κανει ενα τυχαρπαστο αλητακι;αλλα τι περιμενεις απο τους πολιτες μιας χωρας που το 30 τα εκατο πιστευει οτι ολα αυτα μπορουν να συμβουν.κριμα που το λεω αλλα πολιτικα ειμαστε εντελως απαιδευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/13 08:50

    Μη χαίρεσαι Αλέξη. Δε θα τη βρεις από εμάς. Από τους όμοιους σου ένθεν και εκείθεν θα τη βρεις. Οι λύκοι όταν σωθεί το κρέας των άλλων ζώων τρώγονται μεταξύ τους. Και εσύ είσαι στη μέση αν δεν το έχεις καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/9/13 09:07

    Εντάξει Σταθάκη, αυτά μας τα΄ παν κι άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη. Ξεχάστε για λίγο τα προνόμιά σας και τις υποσχέσεις και ρίξτε μια ματιά σε αυτό:

    Ολοκληρωτική νίκη πέτυχαν οι συριακές δυνάμεις, κατά των ισλαμιστών που είχαν καταλάβει την ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα, και μάλιστα διασώζοντας την χριστιανική της πολιτιστική κληρονομιά.

    Μια Μ/Κ Ταξιαρχλια μέ άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΝΡ-1 χωρίς την χρήση πυροβολικού και αεροπορίας προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των μνημείων, εκκαθάρισαν τη βόρεια περιοχή και την περιοχή του βράχου που υπέρκειται της πόλης.

    Μαζί με τον συριακό στρατό επιχειρούσαν και ομάδες της χριστιανικής πολιτοφυλακής που διέσωσαν το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.

    Την Κυριακή ισλαμιστές της Αλ Νούσρα παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στην πόλη και να την καταλάβουν μετά από μάχες τεσσάρων ημερών.

    Ο συριακός στρατός είχε υποχωρήσει προκειμένου να μην καταστραφεί η πόλη και προκειμένου να προστατέψει τις δυνάμεις του ενόψει της αμερικανικής επίθεσης.

    Το βράδι της Κυριακής ο στρατός επιτέθηκεστην Μααλούλα, μετά από προσωπική εντολή του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, και πολεμώντας από δρόμο σε δρόμο κατάφερε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

    Η ανακατάληψή της ολοκληρώθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες με τις απώλειες των ισλαμιστών να ξεπερνούν τους 300 νεκρούς, το ευχάριστο είναι ότι η ταχεία επιστροφή του στρατού είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι ισλαμιστές να προχωρήσουν σε ομαδικές εκτελέσεις χριστιανών, όπως είχαν πράξει μέχρι στιγμής σε όλες τις χριστιανικές περιοχές.

    Πρόκειται για μια εξόλοκλήρου χριστιανική πόλη, η οποία αποτελεί αρχαιότατη κοιτίδα του Χριστιανισμού, και οι κάτοικοί της μιλούν ακόμα την Αραμαϊκή γλώσσα (!), την γλώσσα που ομιλούνταν στην Ιουδαία τα χρόνια που περπάτησε ο Χριστός (ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κατά πολλούς ερευνητές μιλούσε την Ελληνική γλώσσα, όπως και οι μαθητές του πλην Ιούδα, δίοτι ήταν Γαλιλαίοι, και η Γαλιλαία ήτο ελληνόφωνη εκείνα τα χρόνια).

    Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι στρατιώτες προσπάθησαν να μην επιφέρουν, κατά την πορεία των μαχών, βλάβες στην αρχιτεκτονική μορφή αυτής της μοναδικής χριστιανικής γωνιάς της Συρίας.

    Από την στιγμή που ο Μ.Ομπάμα ανακοίνωσε το “πάγωμα” της αμερικανικής επίθεσης ο συριακός εθνικός στρατός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα μέτωπα.

    Με την βοήθεια των 50000 Ιρανών (εκτίμηση των Ισραηλινών), και της συνολικής δύναμης της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Άσαντ αλλά και όλες τις μειονότητες (χριστιανική, κουρδική, σιιτική, αλεβιτική) να τρέφουν άσβεστο μίσος για τους ισλαμιστές μάλλον ο Άσαντ μοιάζει να διαθέτει το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να “καθαρίσει την μπουγάδα”.

    Εκτός εάν συμβεί κάτι…συνταρακτικό που θα στρέψει τις ΗΠΑ ξανά έξω από τις ακτές της Συρίας, και ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/9/13 09:07

    "Κόψτε μας το οξυγόνο, βυθίστε μας βαθιά στη θάλασσα, και πνιγόμενοι θα διαπραγματευτούμε καλύτερα.", δήλωσε ο Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ή αλλιώς: "Κόψτε μας τελείως τη βενζίνη και το πετρέλαιο για να διαπραγματευτούμε καλύτερα τις ενεργειακές μας ανάγκες."

    Ή αλλιώς: "Κόψτε μας τελείως τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες για να διαπραγματευτούμε καλύτερα τη λύτρωσή μας από τον καρκίνο."

    Ή αλλιώς: "Κόψτε μας τελείως το κρέας, το ψάρι και τα τυριά, για να διαπραγματευτούμε καλύτερα τις συνθήκες δίαιτάς μας."

    Έχει λογική αυτή η θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/9/13 16:31

    Φωτο δεν βλεπω απο τον κοσμο !!!!!!!!!!!! Γιατι αραγε ????????? Μονος του τα ελεγε μονος του (εκτος απο καμια 50αρια στελεχη του Συριζα) τα ακουγε, ελπιζω να μην τα κανουνε και μονοι τους γιατι θα τα κανουνε σ....., σε καποια φαση της ομιλιας του νομιζα οτι μενει σε αλλη χωρα και ηρθε επισκεψη στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.