5.8.13

Κι άλλα μέτρα λιτότητας υπόσχεται ο Σαμαράς στους δανειστές μέσω επιστολής!

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς ισχυριζόταν ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, έρχεται η «κρυφή» του επιστολή προς τους δανειστές, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων, δυσβάστακτων μέτρων, ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών,  αποδεικνύοντας  για άλλη μια φορά πόσο αναξιόπιστος και επικίνδυνος είναι για την κοινωνία και τη χώρα.
Όσο και αν ξορκίζει τις εκλογές εκβιάζοντας τους πολίτες, έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή της  κυβέρνησης και τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας η οποία, με την κυβέρνηση της αριστεράς, θα βάλει τέλος στην καταστροφή, δίνοντας ελπίδα και προοπτική.
Η «κρυφή επιστολή», την οποία αποκάλυψε η «Αυγή» την Παρασκευή, έχει ημερομηνία 19 Ιουλίου 2013 και αποδέκτες τους Ντέισελμπουμ, Ρεν, Ντράγκι και Λαγκάρντ, δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα!!! Σύμφωνα με την «Αυγή», «ο Αντώνης Σαμαράς, στην επιστολή που συνυπογράφει με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Προβόπουλο, διαβεβαιώνει επί λέξει τους δανειστές: «Οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις θα εκτιμήσουν την πρόοδο σε ότι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και θα καταλήξουν, μετά από συνεννόηση, σε πρόσθετα μέτρα [σ.σ. additional measures] που ενδεχομένως χρειαστούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του (προγράμματος)».
Η επιστολή εστάλη «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η χώρα με το νέο, αναθεωρημένο Μνημόνιο. Πρόκειται, δηλαδή, για την επιστολή που κάθε φορά ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποστέλλουν στην τρόικα και η οποία συνοδεύει την έκθεση των δανειστών», ανεφερόταν μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.