29.8.13

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής για τους μουσουλμάνους μαθητές

Νέα επίδειξη ρατσιστικού μένους από τη Χρυσή Αυγή, η οποία ζητά να καταργηθούν τα προνόμια των Ελλήνων μουσουλμάνων υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντας λόγο για μέτρο «αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό» και κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι «καλλιεργεί το ρατσισμό».
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, εντάσσονται, σύμφωνα με νομοθεσία σε ειδική κατηγορία, με αποτέλεσμα να εισέρχονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Εναντίον της ρύθμισης αυτής τάχθηκε η Χρυσή Αυγή, που με ανακοίνωσή της την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και υποστήριξε ότι «καλλιεργεί το ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία» αφήνοντας έτσι αιχμές για τους υπευθύνους του υπουργείου Παιδείας που την εισηγήθηκαν.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/8/13 23:46

    Γιατί άδικο έχουν;
    Έλληνες πολίτες δεν είναι;
    Η μόνη διαφορά είναι στο θρήσκευμα , προς τι λοιπόν η χαμηλότερη βαθμολογία;
    Μπορείς να μας το εξηγήσεις "δημοκράτη";
    (και να μην ακούσω παπαρίες όπως η γλώσσα για το κοράνι γιατί κοράνι υπάρχει και στην Ελληνική , άμα θέλουν το αυθεντικό αυτό είναι στην Αραβική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/8/13 09:38

      Μπααα!!! Θυμήθηκες οτι ειναι Έλληνες πολίτες; Πάλι καλά.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/8/13 14:52

      Εγώ πάντα το θυμάμαι,δε ξέρω αν ορισμένοι απ'αυτους (η πλειοψηφία δυστυχώς)το θυμάται ακόμα!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/8/13 15:43

      Εμεις το ξερουμε χρονια τωρα, αυτοι (οι Μουσουλμανοι) το ξερουνε??? και αν το ξερουνε εσας σας φαινεται οτι το δεχονται??? Αυτο που διαβασα σημερα που ειπωθηκε (για τους μουσουλμανους μαθητες) απο την Χρυση Αυγη ειναι το μοναδικο πραγμα που εισηγηθηκε-επραξε απο την ιδρυση της αυτο το κομμα, και το δικαιοτερο, γεννθηκαν μεγαλωσαν μορφωθηκαν (με τον τροπο που επελεξαν αυτοι ειτε σε μουσουλμανικα ειτε σε χριστιανικα σχολεια) δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να υπαρχει αυτο το προνομιο? αν ειναι αξιοι (και υπαρχουν παρα πολλοι Μουσουλμανοι) να περνανε ολοι με τα ιδια κριτηρια, το σωστοτερο και το δικαιοτερο.Σουλα

      Διαγραφή
  2. «Τους ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα», το δίδυμο του βαθέως κράτους της Ελλάδας και της Τουρκίας. Χρόνια προσπαθεί με κάθε μέσον νόμιμο και παράνομο τα εναπομείναντα σταγονίδια του βαθέως κράτους της Τουρκίας για να καταργηθεί η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εντάσσονται, σύμφωνα με τη νομοθεσία σε ειδική κατηγορία, με αποτέλεσμα να εισέρχονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες κατηγορίες.
    Το ίδιο απαιτεί και η Χρυσή Αυγή για τους Έλληνες μουσουλμάνους υποψήφιους. Ποια η διαφορά μεταξύ Ελλήνων φασιστών και Τούρκων φασιστών. ΚΑΜΙΑ. Συμπίπτουν στην ιδεολογία και στην τακτική. Συνεταιράκια λοιπόν όχι μόνο τα εκπαιδευτικά αλλά και σε πολλά θέματα. Συμπορεύονται αντάμα χέρι-χέρι προβοκατόρικα στην νεοναζιστική ιδεολογία και θεωρία στη πράξη.
    Δίκαιο έχει λοιπόν ο κ. Ξυνίδης που αναφέρει στο σχόλιό του:
    «Και όλως περιέργως είναι πολύ καλά δικτυωμένοι μεταξύ τους σε όλη τη χώρα (και στις όμορες χώρες από ότι φαίνεται). Το ερμηνεύουν λέγοντας ότι «τους ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα».
    Όλα για τη πατρίδα ρε γαμώτο τα Ελληνόφωνα Και Τουρκόφωνα φασισταριά για να γεμίζουν τις τσέπες με μαύρο χρήμα..
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/8/13 15:00

      Θα μου εξηγήσεις το... "σε ειδική κατηγορία"; Γιατί εγω ειμαι "φασίστας" και γιδοβοσκός και δε μπορώ να καταλάβω τι το ιδιαίτερο μειονέκτημα εχουν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/8/13 01:37

      Και βεβαια οι φασιστες και οι αναρχικοι σε καθε χωρα ειναι ιδιοι και πρεπει να αποβληθουν, αλλα ειναι αδικο και καθαρα ψηφοθηρικο, σε κρατη συγκροτημενα (που υποτιθετε ειναι η Ελλαδα και η Τουρκια) να υπαρχει στο ενα "ειδικη κατηγορια" χωρις να υπαρχει λογος, και στο αλλο να μην υπαρχει καν "κατηγορια" !!!!!!!Δεν αναρωτιεστε γιατι?

      Διαγραφή
  3. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ31/8/13 19:28

    Αν το παιδί σου "δημοκράτη μου" ΔΕΝ έμπαινε σε σχολή της επιθυμίας του για ελάχιστα μόρια κατόπιν εξαντλητικής προετοιμασίας και ανάλογων ποσών σε φροντιστήρια και ο οποιοσδήποτε Χασάν ή Φατμέ (τυχαία τα ονόματα) εκμεταλευόμενος την ηλίθια και ρατσιστική (κατά των Χριστιανόπουλων) αυτή ρύθμιση με σχεδόν ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ μόρια "μόστραρε" στους επιτυχόντες της σχολής του παιδιού σου θα το έβλεπες ΣΙΓΟΥΡΑ από άλλο πρίσμα.Όταν κρίνουμε-επικρίνουμε-κατακρίνουμε εκ του ασφαλούς και από την αναπαυτική πολυθρόνα του σπιτιού μας είναι όλα υπέροχα.Όταν όμως αρχίσει και μας αγγίζει κι εμάς το "θεματάκι" τότε αρχίζουμε το γνωστό "ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ......".Λες και το ΚΡΑΤΟΣ είναι κάποιος άλλος....Μικροαστοί,Νεοέλληνες,Βολεψάκηδες χωρίς να βλέπουμε την ουσία αλλά μόνο την βιτρίνα.Με τον φόβο μην μας χαρακτηρίσουν "φασίστες","ακραίους","εθνικιστές" απεμπολούμε και τα στοιχειώδη δικαιώματά μας.ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες είναι και οι Μουσουλμάνοι της Θράκης και είναι επιλογή τους πως θα μορφώνονται.Οπότε για την είσοδό τους στα ΑΕΙ γιατί να υπάρχει ειδικό καθεστώς?Ας ακολουθήσουν κανονικά την Ελληνική διδασκαλία για να ενταχθούν επιτέλους ΚΑΝΟΝΙΚΑ στην πραγματικότητα της πατρίδας μας.Μην κάνουμε όμως το χατήρι του προξενείου και τους κρατάμε συνέχεια στις "ειδικές κατηγορίες".Διότι οι ειδικές κατηγορίες ποδηγετούνται και κατευθύνονται καλύτερα...Πότε επιτέλους θα λειτουργήσουμε Εθνικά και όχι μόνο ψηφοθηρικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.