8.8.13

Άστεγοι … το νέο «αναπτυξιακό» φαινόμενο της Κομοτηνής

του Νίκου Βαβατσικλή
Ο αόρατος αλλά τόσο ορατός! Ο διπλανός μας άστεγος! Άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο όχι από άποψη, από αλκοολισμό, ψυχικά προβλήματα, ναρκωτικά αλλά από τη σύγχρονη μάστιγα της ανεργίας!
Η οικονομική κρίση οδήγησε στο δρόμο και τον άνθρωπο της φωτογραφίας, που τον βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στα πάρκα της Κομοτηνής κι όμως είναι αόρατος στη σκέψη μας. Διαβάστε την συνέχεια…

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/8/13 20:54

    Ξέχασες να γραψεις πόσο ανάλγητος είναι ο Πεταλωτής (ειδικά αυτός για να μη βλέπουμε άλλους....) που σήμερα έφαγε δυο σάντουιτς παραπάνω ενώ θα μπορούσε να τα δώσει στον άστεγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/13 21:04

    μια ερώτηση προς ολους τους αριστερούς και τέως αριστερους φίλους και φιλες ,ηλικίας 40-60 ετών.
    Αυτό ,που παλιά δεν πλενόσασταν , τι ήταν.
    α. αλλεργία στο νερό.
    β. προπόνηση για τις κακουχίες της επανάστασης.
    γ. δεν ξέραμε ότι ο καπιταλισμός ειχε βγάλει σαπούνια.
    δ. κατι άλλο...παρακαλώ εξηγήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/8/13 18:06

      αν ο Πεταλωτης διαβασει καποια στιγμη αυτα που κοτσαρουν οι κολαούζοι του εδω μεσα, αποκλειεται να ξαναψηφισει ΠΑΣΟΚ - χωρια που θα βαραει το κεφαλι του στον τοιχο με εσας που εχει μπλεξει...

      πιο συγκεκριμενα: ρε πανεξυπνε 20.54-21.04, ο Πεταλωτης δεεεεν θελει να τον ψηφισουν οι "αριστεροι και τεως αριστεροι φιλοι και φιλες, 40-60 ετων"? απαξιει?

      σαμπως αυτοι δεν τον ψηφιζαν μεχρι τωρα?
      (ποιοι νομιζεις ρε ηλιθιο πως τον ψηφιζαν ? τα ΕΠΟΠια, τα ΔΙΑΣ και ο φιλος σου ο Λόκας? ε?)

      και γιατι να τον ξαναψηφισουν ρε αχρηστε οι αριστεροι, οταν εσυ τους κοροιδευεις (και μαλιστα με ενα καθαρα χρυσαυγιτικο """επιχειρημα""")?

      ή νομιζεις πως οσο βριζεις τους αριστερους, τοσο θα κερδιζεις απο δεξιους και χρυσαυγιτες? αυτο νομιζεις?
      (κουνια που σε κουναγε μαλακα μου...)

      αντε τραβα τωρα να μελετησεις την Ομαδα Ηλιθιων της ΝΔ και να κανεις κι αλλα copy paste - μονο για αυτο εισαι ικανος αλλωστε...



      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/8/13 13:41

      Καλά, αυτά για τον Πεταλωτή ενδιαφέρουν τον ίδιο και τους φίλους ή τους αντιπάλους του. Εσύ δεν μας είπες:

      1. Γιατί δεν πλένεστε οι αριστεροί;;;; Πλην της περίπτωσης βέβαια που κορδώνεστε για κάποιοι και "στελέχη". Σόρρυ, όχι αριστεροί, ήθελα να πω "αριστεροί" και "επαναστάτες ιδεολόγοι".....

      2. Το παγκάκι γιατί το έβαλες;;; Για να κλάψουμε και για την "αδικη κενωνία" ή για να μας υποβάλλεις κάποιο μίσος εναντίον κάποιου;;;;

      3. Συμφωνώ με 20.54 και τον 21.04 και στο άλλο: πώς και δεν ανακάτεψες και τον Πεταλωτή που ήπιε καφέ στο πάρκο ο άτιμος, με τον άτυχο παγκαρούχο που εντόπισες και μας κότσαρες για να λατρέψουμε τον θεό Αλέξη (ή την δεξιά εκδοχή του, τον Κασιδιάρη;;;;)

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/13 21:07

    Συνάντησα ψες έναν κύριο εξηνταπέντε Μαϊων, θαλερότατο και ευγενέστατο. Πιάσαμε την κουβέντα. Φαινόταν άνθρωπος του κόσμου, με επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία. Ώσπου μού αποκάλυψε ότι εδώ και είκοσι χρόνια, "κάποιοι απεργάζονται την καταστροφή του Έθνους μας!" "Ποιοί;" ρώτησα. "Υπάρχουν κέντρα!" με διαβεβαίωσε. Να μην σας τα πολυλογώ, με την τελευταία γουλιά της μπύρας του μού είπε το εξής: "Εγώ μένω εκ γενετής στο Παλαιό Ψυχικό. Συντηρώ ένα σπίτι μνημείο της παλιάς μας γειτονιάς. Κι αντί να με επιδοτεί το κράτος, με βάζει να πληρώνω και χαράτσι!"
    Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα στη σημερινή Ελλάδα αποτελεί πως ο εν λόγω κύριος -όπως και εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μας- είναι απόλυτα πεπεισμένος για το προσωπικό του δίκιο. Εάν όμως συναρμολογήσεις σαν παζλ τα δίκια του καθενός, η γενική εικόνα που θα προκύψει θα είναι στην καλύτερη περίπτωση, μια μουντζούρα. Και στη χειρότερη, μία αποκρουστική μουντζούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/13 21:09

    με αφορμή σχόλια για την βραδυφλεγή βόμβα του ασφαλιστικού (με τα οποία βεβαίως συμφωνώ)... μια προσωπική μαρτυρία.
    Στο περασμά μου απο την ελληνική βιομηχανία και μάλιστα την βαρειά (χαλυβουργία, μεταλλουργία, τσιμεντά) διαπίστωσα ότι οι ειδικευμένοι, αλλά και ανειδίκευτοί εργαζόμενοι ,μετρούσαν μηνες και μέρες για τη συνταξιοδοτησή τους(όπως στο Στρατό).
    Μου φαινόταν ηλίθιο, αποκρουστικό και κυρίως αντιπαραγωγικό, χρόνια αργότερα πληροφορήθηκα ότι η συνταξή τους σε πολλές περιπτώσεις...κι ειδικά με το επικουρικό του ταμείου μετάλλου , έφθανε ως και τα 2700 Ευρώ μηνιαίως 14 φορες το χρόνο.
    Οι Ικατζήδες και δη της βαρειάς βιομηχανίας μου είναι μια ιδιαίτερα συμπαθής κατηγορία συνταξιούχων...γιατί γνωρίζω τις απαιτήσεις της εργασίας....αλλά μια στιγμή είπαμε να αμειφθούν ψηλότερα απο όποιον άλλον εργαζόμενο όχι όμως και 2,5 φορές πάνω απο τον αντίστοιχο Γερμανό η Ολλανδό η Δανό συνταξιούχο.....έλεος.
    Να γιατί φθάσαμε στην καταστροφή...τ άλλα είναι παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/8/13 07:25

    Απαράδεκτο φαινόμενο. Και όμως όλοι οι πολίτες θεωρούσαμε ότι με την επιτροπή αντιμετώπισης της φτώχειας που είχε φτιάξει ο Γιαννακίδης αυτά τα φαινόμενα δεν θα υπήρχαν πια.
    Ντροπή στους ανίκανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/8/13 17:33

    Μετά το χτύπημα της φτώχειας από τον Γιαννακίδη, εννοώ της δικιάς του φτώχειας, τώρα και ο Πετρίδης χτυπάει την καταραμένη φτώχεια. Βάζει μπροστά την Μενεσελίδου να οργανώσουν συσσίτια απόρων κορασίδων που εκτός από κάτι μαύρα ιδιαίτερα που κάνουν , γίνονται σύμβουλοι στον θειόκα τους πετυχημένο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης όταν δεν βρίσκονται οι ίδιες στην εξουσία και μετά όταν φεύγει το παλιό τοςυ αφεντικό από τη δημαρχία περνάν στο στρατόπεδο του καινούργιου τους αφεντικού, πάντα στην Δημαρχία. Αφού τρούπωσε μια φορά δαν ξεκολάει από κεί είκοσι χρόνια τώρα.
    Όχι για κείνην, για τους φουκαριάρηδες υπηκόους τους, τρομάρα στις μασέλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/8/13 13:55

      Μενεσελίδου για δημαρχέσσα.
      Επιτέλους απο το παρασκήνιο στο προσκήνιο.
      Η Εβίτα Περόν έρχεται. Και με τις ευλογίες του νέου δεσπότη που μέσα σε μία μέρα μετά τον επιλογή του από άχρηστος και πολλά άλλα που τούσερναν, έγινε γιαυτούς ο νέος πνευματικός ηγέτης και τσουπ μπροστά μπροστά οι λατέρνες στην ορκωμοσία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/8/13 00:01

      Σοφία Περόν λοιπόν. Τι λυρισμός όπως θα έλεγε και η ίδια . Θα το φάω όλο το συσσίτιό μου, αγιούτοοοοοο

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/8/13 12:11

    Σοφία τρέμε! έχεις όλη την οικογένεια (τη γνωστή ντε) απέναντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/13 02:44

      Ενώ παλιότερα την είχε αλλού πονηρούλη???????????

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.