11.7.13

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει το Βαρόμετρο του Ιουλίου που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας «Καθημερινή».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% (29,5% στο Βαρόμετρο του Ιουνίου) και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 27,5% (27,5%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 11% (11,5%) και στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 8% (6,5%). Στην πέμπτη θέση ισοβαθμούν με 7% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6%) και το ΚΚΕ (6%) και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 3% (4,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 8% (8,5%).
Στην παράσταση νίκης (με ερώτηση που εστιάζει στα δύο κόμματα) η ΝΔ προηγείται με 53% (57% τον Ιούνιο) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με 34% (31%).
Στην ερώτηση «ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αντώνη Σαμαρά, ποιος θα λέγατε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Αλέξης Τσίπρας;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 41% των ερωτηθέντων (41% τον Ιούνιο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 30% (27% τον Ιούνιο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 27% των ερωτηθέντων (30%).
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 8 Ιουλίου 2013.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/7/13 09:36

    Προς το νέο δικομματισμό που επέβαλλάν οι έλληνες ψηφοφόροι στις διπλές εκλογές του 2012:

    Παυλόπουλος πάκης και Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) σε κοινό μέτωπο κατά του Αρβανίτη το πρωί στον ΣΚΑΙ:

    "Πείτε μου μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου την αποκομμιδή των απορριμμάτων κάνει ιδιωτική εταιρία."

    Αβραντίνης: "Στο Λονδίνο, 5 διαφορετικές επιχειρήσεις"

    Παυλόπουλος-Δρίτσας: "Στη Γαλλία όμως την κάνουν οι δήμοι".

    Πέραν του ότι η σοσιαλιστική Γαλλία είναι η επόμενη φούσκα που θα σκάσει, πιστεύω να μην σας προκαλεί εντύπωση η τάυτιση απόψεων Παύλοπουλου Δρίτσα. Ο μέν πρώτος έχει διορίσει τον "πατέρα του και τη μάνα του" στο δημόσιο, ο δε δεύτερος ελπίζει πως θα κάνει το ίδιο σύντομα.

    Το πρόβλημα αγαπητοί σοσιαλιστές της Ν.Δ. και νεοκομμουνιστές, είναι ότι τα λεφτά των άλλων τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/13 09:45

    Δρίτσας το πρωί στον ΣΚΑΙ προς τον Αρβανίτη για την πρόταση να αναλάβουν τα απορρίμματα ιδιωτικές εταιρείες: "Αυτά είναι νεοφιλελεύθερα"

    Καλά, οι νεοκομμουνιστές τόσο καιρό, ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ, δεν μας λένε ότι η χώρα ΕΧΕΙ νεοφιλελευθερισμό; Μήπως τόσα χρόνια είχε κομμουνισμό η χώρα μας και για να υπάρχουν οι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών "δημοκρατικών", κράδαιναν το μπαμπούλα του ... νεοφιλευθερισμού;

    Και τώρα, ξανά μανά, ανακαλύπτουν ότι ο ... νεοφιλελευθερισμός που (και καλά) είχε ο τόπος μας κινδυνεύει από ... νεοφιλελεύθερες λύσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/13 11:33

    Εντάξει, αυτός που προτείνει μια λύση για την εγκληματικότητα μπορεί να είναι φασίστας. Αυτός που προτείνει μια λύση για τη φοροδιαφυγή μπορεί να είναι πουλημένος στην τρόικα. Αυτός που προτείνει μια λύση για τη λαθρομετανάστευση μπορεί να είναι ρατσιστής. Αυτός που προτείνει μια λύση για τις απολύσεις στο δημόσιο μπορεί να είναι ανάλγητος.
    Εντάξει είπαμε, μαζί σου, αυτός που ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ λύσεις για προβλήματα μπορεί να είναι τενεκές ξεγάνωτος, ο ίδιος ο διάολος. Μπορεί.
    Εσύ που κρίνεις - κατακρίνεις (και καλά κάνεις), αλλά διάολε δεν σε έχω δει ΠΟΤΕ να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ, τί είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/7/13 11:36

    Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ηχηρό παρών μεταξύ άλλων οι: ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης , ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριακού και η Λούκα Κατσέλη! Αυτό που λέμε όλος ο καλός ο καλός ο κόσμος. Κρίμα που είναι στη στενή ο Άκης. Δεν υπήρχε περίπτωση να έλειπε υπό άλλες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/7/13 11:37

    Φήμες λένε ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε 2 ώρες για να διασχίσει την αίθουσα.
    Από τις χαιρετούρες με τους πρώην πασόκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/7/13 11:40

    Ο Τσίπρας είπε στους ψηφοφόρους του πασόκ ότι δεν θα τους προδώσει. Τα ίδια έλεγε στον λαό της Αργεντινής προεκλογικά και ο Ντε λα Ρούα και μετά την κοπάνησε με ελικόπτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/7/13 13:04

    O Πολύδωρας, που κόπτεται για τους δεξιάς προέλευσης ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, είναι το ίδιο εκτός πραγματικότητος όσο και οι Παναγιωτακόπουλοι, οι Καρχιμάκηδες, οι Σκανδαλίδηδες και οι άλλοι γραφικοί του ΠΑΣΟΚ, που αδυνατούν να καταλάβουν την αλλαγή εποχής και φαντασιώνονται έναν μαγικό τρόπο για την αναβίωση του παρελθόντος. Τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να υπάρξει ξανά. Για όποιον θέλει να έχει θέση στο μέλλον, υπάρχει μόνον η «επανίδρυση του κράτους», που έλεγε και ο αλήστου μνήμης κολυμβητής, που ποτέ δεν επιχείρησε να το κάνει πράξη. Χρυσαυγίτες, ψεκασμένοι, ανεξέλεγκτοι και συριζαίοι είναι το τίμημα των υπερβολών της Μεταπολίτευσης. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε το κράτος από την αρχή...

    Μόνος συνεπής και πραγματικά με αίσθημα ευθύνης ο ΓΑΠ και οι λοιποί προσγειωμένοι πασόκοι όπως ο Βενιζέλος, ασχέτως των επιμέρους συμπεριφορών τους.

    Όψιμα "υπεύθυνος" δυστυχώς να παραδεχθούμε και ο κωλοτούμπας Σαμαράς με μικρό μέρος της ΝΔ. Δεν ξεχνούμε όμως ότι χρεώθηκε με τα τυφλά ΟΧΙ του, την καθυστέρηση της χώρας να αντιμετωπίσει ΑΜΕΣΑ την βαρύτατη κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/7/13 21:59

      Επιτελους! Μπραβο ρε αδερφε, δωσε και λιγο Κασιματη να γουσταρουμε! Μας εχουν πρηξει τα αρχιδια οι αλλοι με τις μαλακιες του Μουρουτη και της Ομαδας Ηλιθιων της ΝΔ, τις οποιες ποσταρουν ασταματητα!

      Και που'σαι: αυριο πρωι πρωι ριξε κι εναν Πασχο Μανδραβελλη να μερακλωσουμε, καλά?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/7/13 09:01

      Καληνύχτα 21:59, αν δεν μπορείς να σεβαστείς το δημοκρατικό διάλογο και τη διάχυση συγκροτημένων απόψεων, από μένα είσαι οκ. Δεν χαρίζει ευφυία και αγωγή ο θεός εύκολα στους ανθρώπους. Δεν φταις εσύ. Έτσι σε έκαναν και έτσι πουλάς το ανορθολογικό σου πνεύμα, για να πείσεις όποιο ψάρι τσιμπήσει στο δηλητήριο που χύνεις για να ικανοποίήσειες την τσέπη σου ή τα αντικοινωνικά σου ένστικτα. Δικαίωμά σου.

      Πάντως Μουρούτης ο 13:04 που διακριτά αναφέρεται στον κωλοτούμπα και κωλόφαρδο Σαμαρά δεν είναι. Τουλάχιστον να ξέρεις να διαβάζεις αντί να αναπαράγεις την κασέτα που σε βολεύει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/7/13 09:04

      Φαντάζομαι τον 13:04. Τον ζηλεύω. Μικρό πράγμα είναι οι καθυστερημένοι της πολιτικής και της κοινωνίας στην Ελλάδα και τον πλανήτη του 2013 να σε ευλογούν με χαρακτηρισμούς όπως Κασιμάτη και Μανδραβέλη;;;; Καλύτερη απόδειξη πόσο σωστός είναι κάποιος σχολιαστής υπάρχει;;;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/7/13 09:41

      xoxxoxoxooooooo

      όσο οι σαλεμένοι θίγονται από τον Μανδραβέλη και τον Κασιμάτη τόσο έχει ελπίδες ο τόπος μας

      θα μου πεις με πρωθυπουργό Σαμαρά, αντιπολίτευση Τσιπρα / Καμμένο / Χρυσαυγίτες, Βουλή και ΜΜΕ τόσο χαμηλού επιπέδου και παντελή έλλειψη καλών επιχειρηματιών, τι μέλλον έχουμε;;;;;

      ε, ας περνάει έστω και λίγο το μήνυμα του ορθολογισμού και βλέπουμε, μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας πάνω από τα θολά νερά της σαχλαμάρας όπου ψαρεύουν οι σαλεμένοι

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/7/13 12:48

      εφόσον 21:59 Κασιμάτην εζήτησες, Κασιμάτην θα λάβεις!!!!!!

      πάρε το υπέροχο σημερινό του, για να μάθεις ότι το ρητό be careful what you wish for, τις περισσότερες επαληθεύεται

      «Ωχ!», μου ξέφυγε αυθορμήτως, μόλις διάβασα ότι ο στόχος που έθεσε ως υπουργός ο Πάνος του Πολιτισμού είναι να δώσει ένα «ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας» στους ξένους επισκέπτες της χώρας ότι «υπάρχει η βαθύτερη Ελλάδα, που δεν ηττάται και, γιατί όχι, θριαμβεύει». Μα, συγγνώμη, κύριε υπουργέ μου, αλλά αυτό δεν έχει ήδη συμβεί; Η κρίση δεν ήταν ο θρίαμβος της βαθύτερης Ελλάδας, της λατρεμένης Grece profonde; Η Ελλαδάρα της υπερκατανάλωσης και του Συβαριτισμού με δανεικά, η Ελλάδαρα που σπατάλησε τις ευκαιρίες από τη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η Ελλαδάρα των κοτζαμπάσηδων που αφέθηκε στο όργιο της κομματικοποίησης και ξεχαρβάλωσε όποιους θεσμούς είχε, η Ελλαδάρα που δόξασε τα δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, κατάργησε την ατομική ευθύνη και επέβαλε τον παράδεισο της ισοπεδωτικής εξίσωσης, αυτή η Ελλαδάρα δεν ήταν που θριάμβευσε τελικά;

      Και εξακολουθεί να θριαμβεύει, αν κρίνω από την αντίσταση στην αξιολόγηση, την άρνηση κάθε είδους μεταρρύθμισης - ακόμη και από στελέχη της κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι έχουν δεσμευθεί να τις πραγματοποιήσουν. Αν λάβω υπ’ όψιν, επίσης, τις σπασμωδικές, σχεδόν στα κουτουρού, απόπειρες που επιχειρούνται, όπως π.χ. με τον τραγικό αυτοσχεδιασμό στην περίπτωση της ΕΡΤ ή με τις οριζόντιες απολύσεις που γίνονται υπό το μαστίγιο της τρόικας και την αγωνία της δόσης. Είμαστε μια χώρα που συντηρείται με δόσεις. Εχει μια κυβέρνηση, η οποία θέλει στα λόγια, μάλλον όμως δεν μπορεί στην πράξη· και μια αξιωματική αντιπολίτευση που οραματίζεται «πέντε έξι μήνες με τους δικούς μας πόρους και μετά, μαζί με τον λαό, βλέπουμε τι κάνουμε». Ανίκανοι να συγκροτήσουμε δικό μας σχέδιο, απρόθυμοι να αλλάξουμε και, σε τελευταία ανάλυση, αδιάφοροι αν, με την αμεριμνησία του λεβεντοκορόιδου (για να μην το πω χειρότερα...), καταλήξουμε όλοι μαζί στον πάτο. Πιο «ηχηρό» μήνυμα της Grece profonde από αυτό που ζούμε σήμερα εδώ δεν υπάρχει - και περιττεύει να το στείλουμε έξω, γιατί ήδη όλος ο κόσμος παρακολουθεί το δράμα, χωρίς εμείς να μπορούμε πια να κρύψουμε τίποτε και να κοροϊδέψουμε κανέναν...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/7/13 10:07

    Εξακολουθώ να βλέπω και να ακούω πολίτες οι οποίοι θεωρούν ότι το δημόσιο μπορεί να εξορθολογιστεί. Φυσικά μόλις ακούσουν για άρση μονιμότητας των Δ.Υ, οριοθέτηση στόχων, άμεση απόλυση όσων αποτυγχάνουν και επιβράβευση όσων πετυχαίνουν βγάζουν σπυριά για την απώλεια του "κοινωνικού κράτους".

    Του κράτους δηλαδή που εξίσωσε την κουτσή Μαρία με τον προγραμματιστή υπολογιστών και τον κουνιάδο του δήμαρχου με τον πυρηνικό επιστήμονα. Καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.