4.7.13

Υπογραφές και ψήφισμα για την αποφυλάκιση Σακκά #free_sakkas

Πρωτοβουλία για την άμεση αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Σακκά αναλαμβάνει η ΚΕΔΔΕ με το παρακάτω κείμενο. Μπορείτε να το διακινήσετε ή να το υπογράψετε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στο site της ΚΕΔΔΕ.
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για παράταση της προφυλάκισης του αναρχικού Κώστα Σακκά πέραν των 30 μηνών, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής πρόβλεψης και νομικής διάταξης.
Το Σύνταγμα (άρθρο 6 παρ. 4) ορίζει ως ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες, απαγορεύει τη διαδοχική επιβολή προφυλακίσεων και δεν παρέχει εξουσιοδότηση στον κοινό νομοθέτη να νομοθετεί διαφορετικά. Παρ όλα αυτά το άρθρο 288 Κ.Ποιν.Δ. επιτρέπει την επιβολή νέας προφυλάκισης για συναφείς πράξεις με ανώτατο όριο 12 μήνες.
Στην περίπτωση του Κώστα Σακκά έχουν παραβιαστεί όλα τα όρια : Βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί από τις 4/12/2010 (31 μήνες) αντιμετωπίζοντας συνεχώς προφυλακίσεις και παρατάσεις.
Ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας στις 04/06/2013, ημέρα που συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, και η ζωή του πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο. Ακόμα και αν αποφυλακιστεί άμεσα, κάποιες βλάβες στην υγεία του, δεδομένου ότι για δεύτερη φορά αγωνίζεται με το έσχατο μέσο αγώνα, θα είναι ανεπανόρθωτες, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/7/13 12:53

    Ε όχι και σύμβολο το τρομοκρατάκι για να υπογράψουμε για την πάρτη του να τον δικάσει "κανονικά" η δικαιοσύνη που αυτός δεν αναγνωρίζει ιδεολογικά.

    Η δικη δεν γίνεται και παραμένει προφυλακισμένος επειδη όχι γιατί εχει καποιο βιτσιο η δικαιοσυνη... αναβαλλεται γιατι κανουν κολπα οι δικηγοροι του, να εξαντλησουν τα νομιμα ορια προφυλακισης και να αφεθει ελευθερος. Σε 5 μηνες αποφυλακιζεται, μια αναβολη ακομα θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/13 22:05

      καλα μεγαλε, εσενα η μαλακια σου ταξιδευει στα χναρια του Βογιατζερ....

      και να στο τεκμηριωσω:

      "Το Σύνταγμα (άρθρο 6 παρ. 4) ορίζει ως ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες"

      "Βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί από τις 4/12/2010 (31 μήνες)"

      κι εσυ τί μας λες? αυτο εδω:

      "κανουν κολπα οι δικηγοροι του, να εξαντλησουν τα νομιμα ορια προφυλακισης" (!!!)

      και να σε πω κατι χωρις περεξηγηση? στην τελικη δεν θα αφησουμε εναν ανθρωπο να πεθανει επειδη εσυ εισαι μαλακας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/7/13 00:04

      Οχι αγαπητε κυριε Ioannis Kalogiannis, δεν αποφυλακιζεται σε 5 μηνες ουτε χρειαζεται ακομα μια αναβολη - αποφυλακίζεται ΑΜΕΣΑ λογω της ληξης της νομιμων οριων προφυλακισης του (για λεπτομερειες, δες το αρχικο ποστ)

      ναι, τα ορια που λες Γιαννακη, εχουν ηδη περασει

      και τις μαλακιες σου αλλες φορες, μονο στους στόκους που χαφτουν τις παπαριες του (αιωνιως κρατικοδιαιτου αλλα παντα φιλελέ!) Μουρουτη και της Ομαδας Ηλιθιων της ΝΔ - οχι σε μας

      καταλαβες Γιαννακη? αιντε μπραβο καλο μου...


      ΥΓ. και μη με ρωτησεις πού ξερω το ονοματακι σου, γιατι βαλω τα γελια...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/7/13 09:28

      ΚΑλά αυτά που λέτε παλικάρια της επιλεκτικής νομιμότητας (όπου σας βολεύει...)

      Θέλετε να πείτε δλδ ότι η οι δικαστές και οι ΑΡχές που τον κρατούν ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ;;;;;; Δλδ η Κωνσταντοπούλου προβάρει τον νέο της εισαγγελικό κοστούμι;;;

      Η ακταγγελία που κάνετε είνια σοβαρή. Δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να το αφήσει έτσι. Να κάνει μήνυση. Αν όμως αποδειχθεί ότι ΝΟΜΙΜΩΣ κρατείται (γιατί νόμος δεν είναι ένα απόσπασμα του συντάγματος ξέρετε όπως σας λένε οι καθοδηγητές σας), θα ζητήσετε συγγνώμη;;;;

      Εγώ που είμαι ουδέτερος στο θέμα, θέλω εφαρμογή της νομιμότητας. Σωστό. Να το αφήσουν το παλικάρι αν πρέπει. Αλλά αν εσείς κάνετε λάθος θέλω κάποιον να πληρώσει την προπαγάνδιση λανθασμένων απόψεων, εσκεμμένα για να διαβάλλουν τη δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/7/13 17:58

      Μια αλλη σχετικη περιπτωση: ο Επαμεινωνδας Κορκονεας συνεληφθη στις 6/12/08 και ενω η δικη του ηταν σε εξελιξη, αποφυλακιστηκε προσωρινα στις 6/6/10 με τη συμπληρωση της προφυλακισης των 18 μηνων. Αν το εχεις ξεχασει, δικαζοταν για ΦΟΝΟ (τελικα καταδικαστηκε σε ισοβια)

      Το ιδιο εγινε και με τον Γιαννη Καλαμποκα, ο οποιος επισης δικαζονταν για ΦΟΝΟ (και επισης μετα καταδικαστηκε σε ισοβια)

      Στα λεω, επειδη μιλας για "επιλεκτικη νομιμοτητα" και επειδη προσωπικα δεν θελω καμια επιλεκτικη νομιμοτητα


      ΥΓ. δεν ξερω αν θα ζητησεις να πληρωσει την προπαγάνδιση λανθασμένων απόψεων αυτος που λεει "κανουν κολπα οι δικηγοροι του, να εξαντλησουν τα νομιμα ορια προφυλακισης" (χωρις φυσικα να αποδεικνυει το οτιδηποτε), παντως η δικαιοσυνη σιγουρα διαβαλλεται (απο μονη της) σε περιπτωσεις ανισης μεταχειρισης...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/13 02:30

    Ποια ειναι τελικά τα "πολιτικά εγκλήματα" που διέπραξε ο εν λόγω Σακκάς ;

    Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αγωνίζεται για τον ελληνικό λαό;

    Ποιες νόμιμες πράξεις διέπραξε και γιαυτό άδικα βρίσκετε στην φυλακή ;

    Τι προσέφερε μέχρι τώρα στην ελληνική κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/7/13 21:25

      Xrisimo yliko gia tin propaganda tou alexi

      auto prosferei

      psarema tou alexi sta eksarxeia

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.