8.7.13

Ξεκίνησε η εκπόνηση μελέτης για την Γέφυρα Παλαιοχωρίου Παγγαίου

Την γέφυρα Παλαιοχωρίου στα Τενάγη των Φιλίππων, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Η γέφυρα που υπάρχει σήμερα είναι πλωτή και αποτελεί προσωρινή λύση στην πρόσβαση των αγροτών του Παγγαίου (από τους Αντιφιλίππους, Παλαιοχώρι, Νικήσιανη, Γεωργιανή κι άλλων περιοχών) στα χωράφια τους. Εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που η προϋπάρχουσα γέφυρα κρίθηκε ακατάλληλη, οι αγρότες της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα στην πρόσβαση στις καλλιέργειές τους.
Το 2011 ξεκίνησε η εκπόνηση μελέτης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την κατασκευή νέας γέφυρας, όμως υπήρξε και πάλι μεγάλη καθυστέρηση. Μετά την καθοριστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη ξεκίνησε η εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης και ήδη τα συνεργεία της μελετητικής εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή για τις γεωτεχνικές έρευνες.
Η μελέτη θα παραδοθεί περί τα τέλη του έτους στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως ανέφερε ο Κώστας Μιάμης, πολιτικός μηχανικός από την μελετητική εταιρεία «Χ. Μαραβέας και συνεργάτες». Από την μεριά του, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την έναρξη των διαδικασιών για την εκπόνηση της μελέτης, τονίζοντας ότι το έργο της κατασκευής της νέας γέφυρας, αποτελεί χρόνιο αίτημα των αγροτών της περιοχής. Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Περιφερειάρχη, στο σημείο των Τεναγών, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου Ανδρέας Καλλινικίδης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/7/13 16:13

    Εκλογές και Γιοφύρια. Βαρεθήκαμε ρε παιδιά τα ίδια λέγατε και πέρσι και πρόπερσι και στις προηγούμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αυτό έχει καταντήσει το γιοφύρι της Άρτας άσε που είναι έργο χωρίς ουσία για 5-6 μεγαλοαγρότες να γλυτώσουν 10 χιλ ώστε να μην καίνε με τα τζίπ βενζίνα. Αλλά βλέπεις ο φίλος εργολάβος, η προμήθεια, η μελέτη, οι κορδέλες, οι κάμερες οι ψήφοι. Ρε μην πετάτε τα λεφτά κόσμος πεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.