23.7.13

Η ταινία «Η Δίκη της Χούντας» (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Δείτε στο inpost.gr, με την ευκαιρία της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας, την ταινία – ντοκιμαντέρ, η οποία αναφέρεται στην δίκη των πραξικοπηματίων της 21ης Απριλίου του 1967.
Στην ταινία προβάλλονται ντοκουμέντα από την εν λόγω δίκη με τις απολογίες του Παπαδόπουλου, του Αγγελή, του Πατακού κ.ά. Ο σκηνοθέτης ενδιάμεσα παραθέτει ιστορικά ντοκουμέντα που φανερώνουν πως φτάσαμε στην Χούντα του 1967 (μεταξικό καθεστώς, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, δίκη Μπελλογιάννη, δολοφονία Λαμπράκη κ.ά.).
Από τον φακό περνάνε σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές εκείνης της ταραγμένης περιόδου, όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ιωάννης Μεταξάς, ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη και πολλοί άλλοι. Πρόκειται για ένα πολύ καλό ιστορικό ντοκιμαντέρ που παραχωρεί στην κρίση του θεατή πρωτογενές ιστορικό υλικό προς μελέτη.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/7/13 11:16

    Λοιπόν, έχει μεγάλη πλάκα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως αντισυνταγματικό καθετί που κάνει η κυβέρνηση.
    Αλλά, βέβαια, είναι πάντα υπέρ των καταλήψεων – που είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικές…


    Πολύ φοβάμαι ότι η χαμηλής ποιότητας αριστεροφροσύνη όπως και η άφρων εθνικοφροσύνη θα ανεβάζουν συνεχώς τα ποσοστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/13 14:04

    Ερώτηση Quiz:

    Πόσοι από τους νυν βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ είναι παλαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ?

    Η απάντηση θα σας εκπλήξει..

    ΥΓ ναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνήσε ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/13 18:42

      θελεις να πεις πως... κυβερνησε το ΚΚΕ?
      μηπως στο σαλεμενο μυαλο σου κυβερνησε και το ΚΚΕ Εσωτ.?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/7/13 22:48

      σωστός!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/7/13 10:14

      Ρε καρντάσια, ειρωνεύεσθε τον 14:04. Δε γράφει πουθενά ότι κυβέρνησε το ΚΚΕ. Ότι όπου υπάρχει εκλογική δυναμική, σπεύδουν να συμμετάσχουν οι παλιοί κριτικάρει. Το υστερόγραφο που υπονοεί ότι έστω και έμμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε θα μπορούσε να είχε γραφτεί και να τεκμηριωθεί ασχέτως του εισαγωγικού Quiz.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/7/13 22:06

      σωστός ο 14.04 μας παριστάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την παρθένα που μάζεψε όλα τα λαμόγια

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/7/13 09:00

    Πολλοί στο χώρο του ποικιλόμορφου αντιμνημονιακού τύπου αρέσκονται να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Προτού κατηγορήσουν τους άλλους έχουν αναλογιστεί καθόλου τις δικές τους ευθύνες; Διαβάζω σήμερα στη διαδικτυακή έκδοση της Ελευθεροτυπίας, στη στήλη "παρασκήνια" ένα σχόλιο με υπογραφή Π.ΣΩΚ (συμπεραίνω ότι ανήκει στον δημοσιογράφο Πάνο Σώκο, επί το φεϊσμπουκικότερον Panos Sokos), το οποίο έχει ως εξής: " Φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά δεν θα γίνει η δεξίωση του Προέδρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας το 1974. Ποιας Δημοκρατίας άλλωστε.."
    Καταρχήν δεν κατανοώ τη στενοχώρια του καλού δημοσιογράφου που σταμάτησε αυτό το κιτς πανηγυράκι κάθε χρόνο στο προεδρικό μέγαρο. Εκτός κι αν θεωρεί ότι η μνήμη της αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ζήτημα κοσμικού γκαλά σε κήπο.
    Δεύτερο και σημαντικότερο, από το "ποιας δημοκρατίας άλλωστε.." συμπεραίνω ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος θεωρεί ότι σήμερα στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. Ε κι αφού δεν υπάρχει δημοκρατία θα σκεφτεί "λογικά" ο κάθε αδαής τι μας πειράζει και μια Χρυσή Αυγη βρε αδερφέ; Κατά την κλασική αντιμνημονιακή λογική "τι χειρότερο έχουμε να πάθουμε;".
    Λοιπόν, προτού ορισμένοι κριτές των πάντων εξαπολύσουν κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση ας αναλογιστούν ότι πρώτοι οι ίδιοι κάνουν αυτό που καταγγέλουν. Η αμετροέπεια δεν συνιστά δημοσιογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.