24.7.13

Στη Δράμα το θερινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΣΕΣΠ

Από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου φιλοξενείται στην Δράμα, για πρώτη φορά, το θερινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών.
O Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών (Σ.Ε.Σ.Π.) είναι μία Πανευρωπαϊκή Οργάνωση με περίπου 200 μέλη από όλες τις συνοριακές και διασυνοριακές οργανώσεις της Ευρώπης από τα Ουράλια ως τον Ατλαντικό και αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου είναι ο Δήμαρχος Δράμας  Κυριάκος Χαρακίδης.
Ο Σ.Ε.Σ.Π. κάθε καλοκαίρι διοργανώνει ειδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κεντρικό θέμα την εδαφική συνεργασία, την διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία και τα ειδικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η ΕΕ. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φοιτητές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και δέχεται ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής από πολλές χώρες. Φέτος το καλοκαίρι η Δράμα διοργανώνει αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 21 Ιουλίου μέχρι 28 Ιουλίου 2013.
Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και σε δηλώσεις του ανέφερε πως «είναι μεγάλο επίτευγμα ένα τέτοιο πρόγραμμα στη Δράμα το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σταθερό και μόνιμο πτυχιακό εργαστήριο, βάζοντας τη Δράμα στο χάρτη των διεθνών εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών και στόχο μας είναι η μόνιμη διεξαγωγή του στην πόλη μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.