18.7.13

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για αναστολή εξόρυξης χρυσού: «Μια μικρή Νίκη με πολύ μεγάλη σημασία»

Το γεγονός της αναστολής των εξορύξεων χρυσού στην Ελλάδα, αποτελεί μια πρώτη μικρή αλλά πολύ σημαντική νίκη του κοινού αγώνα των πολιτών της Βορείου Ελλάδας από τον Έβρο έως την Χαλκιδική, εναντίον εκείνων που θέλουν να λεηλατήσουν το παρόν και το μέλλον των περιοχών, να καταστρέψουν την υγεία των κατοίκων, τις οποιεσδήποτε αναπτυξιακές προοπτικές και το περιβάλλον.
Γιατί κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η καθοριστική, η βασική αιτία για την «υποχώρηση» και «αναδίπλωση» των χρυσοθήρων είναι ο ανυποχώρητος, αποφασιστικός και δίκαιος αγώνας για δώδεκα και πλέον χρόνια των πολιτών και των φορέων που αντιτίθενται σ’ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.
Αποτελεί ταυτόχρονα ακόμη μια αποτυχία της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, που για να κρατήσει τους χρυσοθήρες  με κάθε τρόπο και να κάμψει το φρόνημα των πολιτών ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχισμού και απειλών, ποινικοποίησε τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, κατηγόρησε και προφυλάκισε άδικα πολίτες για κακουργηματικά αδικήματα, τρομοκράτησε οικογένειες, μαθητές και ανήλικα παιδιά.
Το αβίαστο συμπέρασμα που επίσης βγαίνει είναι ότι όλες οι νίκες του λαού σε κάθε επιβουλή των επιλογών του, μικρές και μεγάλες, πραγματώνονται  με την απαραίτητη αγωνιστική και κινηματική δράση των πολιτών. Αυτή η συνεχής αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών θα φέρει την τελική νίκη σε όλα τα μέτωπα: Σήμερα στην απόκρουση των πολιτικών  των ανθρωποθυσιών που κυνικά εφαρμόζονται  από τους ντόπιους υπηρέτες των δανειστών και αύριο στην δημοκρατική ανατροπή αυτών των πολιτικών και εκείνων που τις εφαρμόζουν.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/7/13 19:43

    Να μην ξεχνάμε ότι η παραχώρηση των μεταλλείων έγινε για 50+50 χρόνια δηλ η εκμετάλλευση θα διαρκέσει ζωή να έχουμε 100 χρόνια.
    Οι ετερείες και το κράτος ξέρουν τι κάνουν εμείς ο λαουτζικος δεν ξέρουμε τι κάνουμε. Η λυση είναι μια ακυρωση όλων των αποφάσεων. Πως όμως όταν τις ψήισαν το σύνολο των βουλευτών. Οι δε νομάρχες εισηγήθηκαν θετικά στην παραχώρηση των χιλιάδων στρεμμάτων στις εταιρείες. Και εμείς σαν τα πρόβατα ακόμη τους ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.