8.7.13

Για καίρια ζητήματα της Δράμας συνεδρίασε το άτυπο συντονιστικό όργανο φορέων

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου συνεδρίασε στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων της Δράμας, με θέμα την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικοί φορείς μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις προσωπικού, καθώς και λόγω της συνεχούς μείωσης των διατιθέμενων κονδυλίων για τη λειτουργία τους.
Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Δράμας κ.κ. Κυριαζίδης και Καραγιαννίδης, οι Δήμαρχοι Δράμας, Προσοτσάνης, Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, κ.κ. Χαρακίδης, Λύσσελης, Μαυρίδης και Καγιάογλου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Δράμας, ο Πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας κ. Σαβρίδης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Δράμας κ. Τζανέτης συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κ. Κασκαμτζής, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΣΥΑΠΕ και εκπρόσωπος των υπαλλήλων της Π.Ε. Δράμας κ. Ηλιόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΔ κα Συμεωνίδου και πλήθος εργαζομένων.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στο σύνολο των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο μπροστά στην είσοδο του Διοικητηρίου, να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ο κ. Ξανθόπουλος καλωσόρισε τους εργαζομένους και έδωσε άμεσα το λόγο στους εκπροσώπους τους, τονίζοντας την ειλικρινή διάθεση συμπαράστασης και ανάληψης δράσης από το σύνολο των παρισταμένων και παρακαλώντας τους να μην ταυτίζουν τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις κυβερνητικές επιλογές.
Στο διάλογο που ακολούθησε ζητήθηκε από όλες τις πλευρές η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίδρασης με δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας, που θα τερματιστούν μόνον εφόσον υπάρξει δικαίωση των αιτημάτων και άρση των παράλογων αποφάσεων που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η άποψη αυτή στηρίχθηκε τόσο από τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας όσο και από τους εργαζομένους
Στη συνέχεια, και αφού υπήρξε τοποθέτηση όλων των εκπροσώπων των εργαζομένων και εκτενής διάλογος με τους Βουλευτές και τους Δημάρχους του Νομού, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν και η συνεδρίαση εστιάστηκε στο ζήτημα υποχρηματοδότησης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
Από την αναλυτική εισήγηση του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Δράμας κ. Τζανέτου, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Γεμενετζή και του μέλους του Δ.Σ. και αρμόδιου για οικονομικά θέματα κ. Τσίαρα, κατέστη σαφές πως το Νοσοκομείο Δράμας έχει ήδη επιτύχει από το 2010 μείωση της τάξης του 40% στις λειτουργικές του δαπάνες, γεγονός που θα έπρεπε να το καθιστά υπόδειγμα για τα άλλα ιδρύματα και όχι να τιμωρείται σήμερα με απαιτήσεις για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στο πλαίσιο μιας ισοπεδωτικής οριζόντιας λογικής. Καταδείχθηκε ακόμη η υποχρηματοδότηση του Γ.Ν. Δράμας σε σχέση με αντίστοιχης δυναμικότητας νοσοκομεία που εδρεύουν σε γειτονικούς νομούς.
Για το παραπάνω θέμα αποφασίστηκε να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση στην 4η ΥΠΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατανομή των κονδυλίων μεταξύ των νοσοκομείων που ανήκουν στην αρμοδιότητά της και στην οποία ανήκει και τον Γ.Ν. Δράμας, προκειμένου να επιτευχθεί αναθεώρηση του προϋπολογισμού με σημαντική αύξηση κονδυλίων. Συμφωνήθηκε για το σκοπό αυτό να υπάρξει εντός των αμέσως επόμενων ημερών απευθείας συνάντηση των αιρετών εκπροσώπων του Νομού Δράμας με τα στελέχη της ανωτέρω Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να αρθούν το ταχύτερο δυνατό τα προσκόμματα στην επαρκή χρηματοδότηση του Γ.Ν. Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.