19.7.13

Η ανάπτυξη τώρα αρχίζει! Κλείνουν 500 καταστήματα τραπεζών και φεύγουν 5.000 εργαζόμενοι! ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ…

Ταχείες διαδικασίες μείωσης των εργαζομένων και των καταστημάτων των τραπεζών προβλέπονται στον τραπεζικό κλάδο, στο πλαίσιο των διαδικασιών που ακολουθούν την ανακεφαλαιοποίηση.
Υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση, δηλαδή αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο και μέσα στους επόμενους έξι μήνες, θα φύγουν 4.000 έως 5.000 εργαζόμενοι και θα κλείσουν περί τα 400-500 καταστήματα.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αναλόγως των συνθηκών, καθώς εκτιμάται ότι ο στόχος είναι σε σύνολο των 56.000 εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο (στοιχεία τέλους του 2012) και περί τα 4.100 καταστήματα στην Ελλάδα, ο στόχος είναι να επέλθει μείωση κατά 25%-30% μέσα σε μια διετία. Ήδη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι έτοιμες να θέσουν σε εφαρμογή από το Σεπτέμβριο νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που θα περιλαμβάνουν και τα λεγόμενα πρόγραμματα «sabbatical».
Όλες οι τράπεζες και ειδικά αυτές που προχώρησαν σε εξαγορές και συγχωνεύσεις θα πρέπει να προχωρήσουν στο κλείσιμο αρκετών υποκαταστημάτων τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 450 έως 500 έως τις αρχές του 2014. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περίπου 4.500 με 5.000 εργαζόμενοι θα είναι υπεράριθμοι. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις όπως είναι στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (όμιλος Πειραιώς) εκτιμάται ότι λόγω συνταξιοδότησης θα αποχωρήσουν στα επόμενα δυο χρόνια περίπου 2.000 άτομα.

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος19/7/13 12:01

  Δεν πειράζει. ΈΡχεται όπου ναναι ο Τσίπρας και θα διορίσει 600000 ανθρώπους στο δημόσιο. Αμέσως ο τόπος θα αναπτυχθει. Ας κάνουν λίγη υπομονή όσοι υπάλληλοι τραπεζών απολυθούν γιατί θα ξαναπροσληφθούν από τον Τσίπρα. Βέβαια δε λέει πουθενά η ανάρτηση ότι απολύεται κανείς, αλλά μέρες πονηρές που είναι ας μεταφράσουμε το "φεύγουν" του τίτλου της ανάρτησης σε "απολύονται" για να πάρουμε τη χειρότερη εκδοχή. Διαβάζοντας το κείμενο δεν κατάλαβα κάτι κακό αλλά είπαμε. Οι εντυπώσεις μετράνε.

  ΚΑτάλαβα και κάτι άλλο. Δεν ισχύει το "ανάπτυξη συνεπάγεται θέσεις εργασίας" όπως νομιζα τόσο καιρό (γαμώ τα πτυχία μου γαμώ). Ισχύει το αντίστροφο. Θέσεις εργασίας έστω και προσχηματικές συνεπάγεται ανάπτυξη. Για να το λέει το πιάτσα έτσι θα είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος19/7/13 14:55

  Ο Μαγαλιός σε ποιά τράπεζα δουλεύει? Λέμε τώρα ότι ......δουλεύει...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος19/7/13 20:24

  Ρε να καούν οι τράπεζες δεν μας λέγατε????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού δεν μπορούν να καούν κανονικά ... ας "καούν" έτσι!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/13 19:14

   Μια χαρά λοιπόν! 500 απεχθή καταστήματα λιγότερα και 5.000 υπηρέτες των καπιταλιστών λιγότεροι. Θα μετανοήσουν τώρα και ως άνεργοι μάλιστα θα ενταχθούν στο λαϊκό κίνημα ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα καλά.

   Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.