7.7.13

24ωρο «λουκέτο» στους δήμους για τη διαθεσιμότητα! Δηλώσεις προέδρου ΠΕΔ ΑΜ-Θ Κωστή Σιμιτσή

«Λουκέτο» στους δήμους όλης της χώρας τη Δευτέρα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 8 Ιουλίου, μετά τη συνάντηση στις 2.30 με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω αντιδράσεις στην «επίθεση» που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση από κυβέρνηση και τρόικα.
Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής  Σιμιτσής με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε πως «η αποδυνάμωση του ρόλου του Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν αγνοία της μάλιστα υπό βάρος των πιέσεων που ασκεί η Τρόϊκα στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με αποδυνάμωση της ίδιας της κοινωνίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θ’ ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση ώστε να σταματήσει η αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων που αναμφίβολα θα οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης ακόμα και των βασικών παροχών προς τους πολίτες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν βασικές ανάγκες τους σε όλους τους τομείς. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσει για μια ακόμα φορά το δικό της αγώνα και θα ορθώσει το ανάστημά της σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει την κοινωνική αλληλεγγύη προς όφελος των πολιτών».

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/7/13 23:26

    Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/13 23:28

    Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/13 23:29

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/7/13 02:04

    O ΡΟΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ στην ΟΝΝΕΔ ΑΕ και τις ΜΚΟ

    Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ποιος πραγματικά είναι ο νέος γραμματέας της ΝΔ; ...
    Η "ΟΝΝΕΔ Α.Ε", το ΔΣ της ΕΥΑΘ, ο Στυλιανίδης, η προεδρία στη "Γαλάζια Γενιά"...

    Ανδρέας Παπαμιμίκος: Πρόεδρος της Διοικούσας της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Παραιτήθηκε όμως μετά το πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη...

    της «ΟΝΝΕΔ ΑΕ», του δικτύου δηλαδή μη κερδοσκοπικών εταιρειών που είχαν στήσει στη βόρεια Ελλάδα τα γαλάζια στελέχη για να εισπράττουν επιχορηγήσεις για εκδηλώσεις και δράσεις.

    Τι ήταν η "ΟΝΝΕΔ ΑΕ"

    Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης. Ιδρυτικό μέλος της είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη όπως η Xρυσούλα Λαμπριανίδου, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου, ο Πέτρος Eγγλέζος, και γενικώς ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης. H εταιρία ONNEΔ διεκδίκησε εργασίες και κονδύλια από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από κεντρικούς φορείς όπως η ΓΓ Nέας Γενιάς και η ΓΓ Aθλητισμού.

    Τότε η κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ υποτίθεται ότι είχε ζητήσει την παραίτησή του και συγκροτώντας επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης. Στη συνέχεια, ωστόσο, η ΟΝΝΕΔ «έθαψε» την επιτροπή που συγκρότησε και δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι σχετικό επί του πορίσματος των εσωκομματικών ερευνών. Το μέλλον του κ. Παπαμιμίκου μόλις είχε ξεκινήσει να χτίζεται.

    Το ΔΣ της ΕΥΑΘ, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και οι "ΜΚΟ"

    Μετά την παραίτησή του ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πέρασε από το ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ, όπου καταδικάστηκε για παρασιώπηση εγκλημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη. Κατόπιν άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης αποφασης. Από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη τοποθετήθηκε και στην ΤΡΑΜ Α.Ε, η οποία θητεία του βρέθηκε στον Εισαγγελέα μετά το πόρισμα του επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης. Μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009 έγινε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών.

    Στα «παραμάγαζα» που δημιούργησε η ΟΝΝΕΔ ήταν σε όλα μέσα. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία των παραστατικών των Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών:

    1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζίκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).

    2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Η… αναβάπτιση της ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζήκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).

    3. BALKAN A.I.D. (Θυγατρική 1) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και ο φοιτητής του ΠΑΜΑΚ Παπαμιμίκος Ανδρέας).

    4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (Θυγατρική 2) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ Εγγλέζος Πέτρος, Μιχαλιέρης Αθανάσιος).

    5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, (Θυγατρική 3 με εμπλοκή του αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Ηλία Κουσκουβέλη).

    Η προεδρία της ΟΝΝΕΔ

    Αν και ο κ. Παπαμιμίκος ήταν όλα τα παραπάνω, στα εσωκομματικά της ΝΔ έπαιξε κεντρικό ρόλο. Το 2010 αποτέλεσε επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, απέναντι στον Κώστα Χατζή. Για την ιστορία, ο Κώστας Χατζής ήταν ένας εκ των συντακτών της περίφημης επιστολής "ΟΝΝΕΔίτες καλούν ΟΝΝΕδίτη" προς τον Αντώνη Σαμαρά, που του ζητούσαν... σωτηρία.

    Έπειτα από ένα πυκνό διάστημα καταγγελιών για βία, νοθεία, εκβιασμούς, ο κ. Παπαμιμίκος βγήκε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σε ένα συνέδριο - υπόδειγμα πολιτικού πολιτισμού και ψυχραιμίας.

    Διάσημη είναι η προσυνεδριακή επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του Κ. Χατζή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το... πρωτοπαλίκαρο του κ. Παπαμιμίκου και τωρινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη. Η επίθεση πέραν του τραμπουκισμού συνοδεύτηκε από προσωπικές απειλές και λάσπη.



    Συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η ΝΔ στη δημοκρατία, σήμερα το συνέδριο εξέλεξε ΟΜΟΦΩΝΑ, χωρίς ψηφοφορία, γραμματέα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Έναν "ξεχωριστό" πολιτικό άντρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/7/13 09:29

    Η προσωπική μου άποψη για όλους τους τραμπούκους, ειδικά τους μισθωτούς απο το υστέρημά μας για να πουλάνε εργατοπατεριλίκι, συνδικαλισμό και νταβατζηλίκια, είναι πως πρέπει σε κάποια στιγμή να τους αντιμετωπίσει η αστυνομία ανάλογα. Ο Καμίνης δεν έχει διορίσει κανέναν απο αυτά τα λαμόγια και προφανώς ήθελαν να του δείξουν ποιός και πως κάνει κουμάντο.

    Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο Καμίνης είναι εκλεγμένος δήμαρχος και εξουσιοδοτήθηκε απο τους πολίτες του δήμου να ασκήσει πολιτική. Η δημοκρατία δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα απο τους νταβατζήδες αρχιμαφιόζους Δ.Υ. των ΟΤΑ και το κράτος οφείλει να δείξει ότι θα αντιμετωπίσει τους παρακρατικούς (για τους οποίους ευθύνεται αποκλειστικά ως κράτος) και θα αποκαταστήσει την εικόνα της "αυτοδιοίκησης" που φαντάζει ως επαρχιακή pub με μπόμπες και εκδιδόμενες, για την οποία πληρώνουν προστασία οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/7/13 09:30

    Τώρα ήταν η σειρά του Καμίνη, που αν και δεν υποστηρίζει την κυβερνητική πολιτική έτσι όπως διατυπώνεται από τους υπουργούς, χτυπήθηκε και εξυβρίστηκε από εκείνους που θεωρούν τους δήμους τσιφλίκι τους. Διότι τσιφλίκι τους τούς θεωρούν όταν λέει ο Θέμης Μπαλασόπουλος ότι δεν θα ξαναβγούν δήμαρχοι όσοι εφαρμόσουν την κινητικότητα... Αυτά μπορεί να τα απευθύνει σε εκείνους που τους διόρισαν, αυτοί μπορεί και να τ' ακούσουν, όπως συμβαίνει με τους παλιούς πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι στις μικρότερες πόλεις οι δημοτικές εκλογές εξαρτώνται από τους δημοτικούς υπαλλήλους και τις οικογένειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/7/13 12:06

    Τον Τσίπρα να πλακώσουν που υποθάλπτει τα λαμόγια σαν τον Μπαλασόπουλο που την έκαναν απτο ΠΑΣΟΚ για να βρωμίσουν και την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/7/13 12:31

    ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ;
    KANEΝΑΣ,ΟΛΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/7/13 17:41

    κλειστοί δήμοι με πληρωμένους υπαλλήλους - για να μην κινηθεί ο κάθε Μανανάς που μπήκε απτο παράθυρο κι έχει χρόνια να δουλέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/7/13 22:34

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Καμίνη. Μπράβο θα πείτε. Επιτέλους. Αμ δε! Η ανακοίνωση του κόμματος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση διότι τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται α ν τ ι κ ε ι μ ε ν ι κ α (μπορεί να είχαν και καλή πρόθεση οι δράστες δηλαδή..) εναντίον των κοινωνικών διεκδικήσεων. Δεν καταδικάζει διότι δεν πρέπει να δέρνεται ένας άνθρωπος και μάλιστα αιρετός, καταδικάζει διότι με αυτό τον τρόπο δυσκολεύονται οι κοινωνικές διεκδικήσεις. Θέλει η εκδιδομένη να κρυφτεί και η χαρα δεν την αφήνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/7/13 22:39

    Δεν υπάρχει δημοτικός υπάλληλος που να προσελήφθη εκτός ΑΣΕΠ, λέει ο Μπαλασόπουλος και γελάνε ακόμα και τα σπουργίτια έξω απο το παραθύρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.