3.7.13

Σοκ μετά το θόρυβο για τις 2 συμβάσεις δημοσιότητας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ξαφνικός θόρυβος προέκυψε για το γεγονός ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλαίσιο της υλοποίησης του ΠΕΠ ΑΜΘ έχει συνάψει σύμβαση για τα θέματα δημοσιότητας με δημοσιογράφο της Κομοτηνής.
Όμως η μελέτη των στοιχείων από το XanthiPress.gr, έφερε στο φως αρκετές εκπλήξεις  αφού σε σύγκριση με τις δύο συμβάσεις (δημοσιότητας και τεχνικής βοήθειας) που υπάρχουν σήμερα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή επί ημερών Μιχάλη Αγγελόπουλου υπήρχαν 24 και επί Δημήτρη Σταμάτη 22!

Η υπόθεση Νίκου Βαβατσικλή και οι αποδοχές των 470 ευρώ
Τα στοιχεία είναι πράγματι σοκαριστικά αλλά ας δούμε πρώτα πως ξεκίνησε η υπόθεση, η οποία προκάλεσε την έρευνα του XanthiPress.gr: Στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε από μικρή μερίδα του Τύπου, ο Νίκος Βαβατσικλής, που εργάστηκε ως Γραφείο Τύπου και, μετά την κατάργησή τους από το Μνημόνιο 3, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος δημοσιότητας.
Ζητήθηκε η γνώμη του και απάντησε ότι ήδη με δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα του, από τις 06-06-13, απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχε παραθέσει τα στοιχεία για τη σύμβαση και τις αποδοχές του (κλικ εδώ)…
Όπως σημειώνει η σύμβασή του, 18μηνης διάρκειας αφορά στην προβολή του ΠΕΠ και οι μικτές αποδοχές του είναι 1.000 ευρώ ενώ οι καθαρές (μετά το ΦΠΑ, τον ΟΑΕΕ και τις κρατήσεις) είναι 470 ευρώ, τα οποία σύντομα θα μειωθούν σε 450!

Εντυπωσιακά στοιχεία για τις περιόδους Αγγελόπουλου και Σταμάτη στην Περιφέρεια
Το σοκ προέρχεται από τα στοιχεία που φέρνει στο φως το XanthiPress.gr για τις αντίστοιχες συμβάσεις δημοσιότητας και τεχνικής βοήθειας του ΠΕΠ «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013», την περίοδο που διορισμένος Περιφερειάρχης ήταν ο Μιχάλης Αγγελόπουλος καθώς και την περίοδο που ήταν διορισμένος Περιφερειάρχης ο Δημήτρης Σταμάτης.
24 και 22 ήταν αντίστοιχα οι συμβάσεις και μάλιστα διαμοιρασμένες σε δημοσιογράφους σε όλη την Περιφέρεια, παρότι ελάχιστους, 2 ή 3 θυμάται ο δημοσιογραφικός κόσμος, να ασκούν κάποια υποτυπώδη καθήκοντα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ερωτηματικό από τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω:
Μιχάλης Αγγελόπουλος:
  • Έβρος 5
  • Ροδόπη 5
  • Ξάνθη 4
  • Καβάλα 7
  • Δράμα 3
Δημήτρης Σταμάτης:
  • Έβρος 5
  • Ροδόπη 5
  • Ξάνθη 3
  • Καβάλα 7
  • Δράμα 2
Το XanthiPress.gr δεν δημοσιεύει ποτέ ονόματα και αποδοχές. Ας το κάνουν όσοι το συνηθίζουν…
Η ανθρωποφαγία της παράθεσης ονομάτων και στοιχείων από συμβάσεις, δεν μας αφορά και αυτά τα στοιχεία παραμένουν στη διάθεσή μας. Εφόσον κάποιος επιθυμεί να δηλώσει ότι ήταν ένας από τους 22 ή από τους 24  που αμείβονταν είναι δικό του θέμα. Αν αυτό είναι μεμπτό ή όχι, πράγματι φαίνεται πιθανό αφού ουδείς γνώριζε για τη δραστηριότητα τόσων πολλών ατόμων και δεν εμφανίστηκαν ποτέ.
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά αλλά εφόσον κάποιοι είχαν τη μεγάλη επιθυμία να δημοσιεύσουν τη σύμβαση ενός από τους δύο, μόλις, που έχει σήμερα η Περιφέρεια ως συμβούλους, θα πρέπει τώρα να αναζητήσουν τα στοιχεία για τους 24  και τους 22 αντίστοιχα, των περιόδων Αγγελόπουλου και Σταμάτη καθώς και τις, μεγαλύτερες σε σχέση με σήμερα, αποδοχές τους.
Οι τίτλοι «πάρτυ με συμβάσεις δημοσιότητας» ή άλλα κλισέ θα αφορούσαν όσους με μανία ασχολούνται με τα οικονομικά των άλλων. Ενδιαφέρον είναι να αναδειχθεί αν η ευαισθησία είναι επιλεκτική….

Γιάννης Σιδηρόπουλος

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/7/13 14:03

    Ταυτόχρονο είναι το χτύπημα, καθίκια κρυπτοχρυσαυγίτες προσποιούμενοι τους φίλους, μπαίνουν σε παρέες και μετά βγάζουν τα εσώψυχά τους, εν όψει των δημοτικών εκλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/13 12:41

    Πέντε δημοσιογράφοι στην Ροδόπη? Ποιοί και πόσα. Διαύγεια δεν υπάρχει, την κατήργησαν κι αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/13 14:44

      Ξύπνα !!!
      Οι συμβάσεις αφορούν την περίοδο 2004-2009 κατά την οποία ήταν περιφερειάρχες οι Αγγελόπουλος και Σταμάτης. Οι αναρτήσεις των συμβάσεων και δαπανών στο καταραμένο Διάυγεια εφαρμόστηκε το 2010 ή '11 από το τρισκατάρατο, μιαρό, εθνοκαταστροφικό κλπ κλπ

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.