3.7.13

Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μεγάλες ανατροπές στα όσα ξέραμε μέχρι τώρα, έρχεται να βάλει το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών, αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους και της προκαταβολής φόρου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στο εισόδημα από ακίνητα αλλά και αύξηση του συντελεστή φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ και εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για αγορές ακινήτων, επιχειρήσεων και μετοχών από την 1-1-2014.
Παράλληλα προβλέπει την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του εισοδήματος (σημειώνεται ότι για τα φετινά εισοδήματα το μέτρο ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους) και την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014 μέσω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.