3.7.13

Πρώτη επαφή στον Κλασσικό Αθλητισμό Δυτικής και Ανατολικής Θράκης

Η πρώτη συλλογική επαφή των ομάδων στίβου της Αλεξανδρούπολης και της Ανδριανούπολης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου στην τουρκική πόλη. Αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες του ΜΓΣ Εθνικού βρέθηκαν στην όμορφη πόλη όπου έζησαν μια καταπληκτική φιλοξενία από τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας.
Από την πρωινή άφιξη στο γήπεδο, μέχρι την βραδινή αναχώρηση ήταν μαζί, ο πρόεδρος της ομάδας Memduh Onuz, η διευθύντρια του αθλητικού κέντρου της Ανδριανούπολης Esra Akgun Vilmaz, οι προπονητές της ομάδας στίβου Ender Gaglayan και Hakan Cadirci, καθώς και ομάδα από νεαρούς αθλητές και αθλήτριες της τοπικής ομάδας.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με περιήγηση στους σύγχρονους χώρους του αθλητικού κέντρου Ανδριανούπολης (γήπεδα στίβου, κολύμβησης, αθλοπαιδιών, πάλης, τζούντο, βάρη καθώς και γραφεία, εστιατόριο και ξενώνες αθλητών).
Στη συνέχεια με λεωφορεία της τοπικής Νομαρχίας η ομάδα μετακινήθηκε στο χώρο του σύγχρονου νοσοκομείου EKOL, βασικού χορηγού της Τουρκικής ομάδας. Η Τουρκική ομάδα αποδέχθηκε πρόταση του ΜΓΣ Εθνικού, να επισκεφθεί για αγώνες στίβου την Αλεξανδρούπολη, το Φθινόπωρο.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε και πάλι στο στάδιο με αγώνες επίδειξης στίβου μεταξύ ΜΓΣ Εθνικού, Αστεριού Ανδριανούπολης και ΑΟ Ορεστιάδος. Ο αποχαιρετισμός έγινε με συγκίνηση από όλους και με την υπόσχεση ότι αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας αθλητικής συνεργασίας μεταξύ φίλων γειτονικών λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.