13.6.13

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για το κλείσιμο της ΕΡΤ … με αποχώρηση Παυλίδη

Ομόφωνο ψήφισμα, ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη, η οποία αποχώρησε!

10 σχόλια:

  1. Δημήτριος Χρ. Κουτσογιάννης13/6/13 22:14

    Ένα είναι το κόμμα... τι περιμένατε να κάνει ο κάθε Παυλίδης, αν και μας το 'παιζε ανεξάρτητος στις περιφερικές εκλογές, όταν ο πολιτικοιδεολογικός του προϊστάμενος, με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες, μας μαύρισε τις οθόνες και την ψυχή μας.
    Άσε που χάσαμε και τη "λαλίστατη" Σαλαγκούδη... ούνγκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/6/13 09:28

    Καλά, η αποχώρηση ΠΑυλίδη είναι ένα θέμα. Αν διαφωνούσε έπρεπε να μείνει και να υπερασπιστεί ένα δικό του ψήφισμα. Μέγα λάθος.

    Αυτό το "ομόφωνη" όμως τι το βάζετε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομόφωνο ήταν το ψήφισμα! Ο Παυλίδης και η παράταξη του έλειπαν, οπότε όσοι περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν εκεί την ώρα της συνεδρίασης, τον ψήφισαν!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/6/13 09:47

    Η ΕΡΤ αντιπροσωπεύει την πλέον ακραία εκδοχή των αξιών του πελατειακού κράτους που χρεοκόπησε. Δεν αναφέρομαι στο πρόγραμμα που ήταν παρασάγγας πιο αξιόλογο από αυτό των ιδιωτικών καναλιών, αλλά στον τρόπο διάρθρωσης και λειτουργίας της.

    2.700 άνθρωποι αμείβονταν όσο 10.000 στον ιδιωτικό τομέα και απέδιδαν όσο 200. Αυτό σε μια εποχή με 1,5 εκατ. ανέργους και αύξοντα αριθμό αυτών που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια είναι σκανδαλώδες.

    Το 1,5 εκατ. ανέργων δεν προέκυψε από το μνημόνιο αλλά από τη χρεοκοπία του μοντέλου όπου το δημόσιο(και ΕΡΤ) υπεραντλούσε πόρους από την ιδιωτική οικονομία. Στη βιολογία αυτό ορίζεται σαν την κατάσταση που το παράσιτο εξοντώνει το ξενιστή (γάγγραινα).

    Πριν από δυο χρόνια η ΕΡΤ έχασε την τελευταία ευκαιρία να μεταρρυθμιστεί και να συρρικνωθεί, όταν σύμπας ο πολιτικός κόσμος (και το κόμμα του κ. Σαμαρά) αντέδρασε με σθένος στο σχέδιο του κ.Ηλία Μόσιαλου.

    Το γνωστό παρακράτος των συνδικαλιστών που ελέγχει ασφυκτικά μέσω των πελατειακών συναλλαγών το πολιτικό προσωπικό αντέδρασε όπως αντιδρά σε κάθε αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες.

    Η αδυναμία λήψης απόφασης μεταρρύθμισης της άρρωστης κατάστασης μοιραία θα οδηγούσε στο «λουκέτο» ή στην κατάρρευση μαζί με την υπόλοιπη χώρα.

    Η κατάληξη για το μέσο όρο του προσωπικού της ΕΡΤ ήταν χειρότερη με το αιφνίδιο «λουκέτο» που ανήγγειλε η κυβέρνηση και την δημιουργία ενός νέου φορέα.

    Το ίδιο έργο δεν το έχουμε δει χιλιάδες φορές στην Ελλάδα; Η απόρριψη από την τότε κυβέρνηση, αντιπολίτευση και τα συνδικάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Γιαννίτση δεν οδήγησε σε χειροτέρευση των όρων επίλυσης του ασφαλιστικού; Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα γιατί η οριστική επίλυση έπεται.

    Σε κάθε προσπάθεια αλλαγής το διακομματικό παρακράτος της μεταπολίτευσης αντιδρά και ματαιώνει κάθε αλλαγή.

    Η μέθοδος πρώτα κατεβάζουμε ρολά και μετά αντικαθιστούμε το τμήμα του κράτους που νοσεί και υποαποδίδει με κάποιο άλλο, το οποίο δημιουργείται εκ του μηδενός δεν αποτελεί τη μοναδική διέξοδο μόνο για την ΕΡΤ. Δυστυχώς είναι το μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί τμηματικά σε όλο το δημόσιο.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/13 20:39

      "2.700 άνθρωποι αμείβονταν όσο 10.000 στον ιδιωτικό τομέα και απέδιδαν όσο 200"

      επειδη εσυ μαλλον ντρεπεσαι να το πεις, θα το πω εγω: 30 "ειδικοι συμβουλοι" αμοιβονταν οσο 9.770 στο ιδιωτικο τομεα και απεδιδαν οσο 0.

      οι υπολοιποι 2670 αληθινοι εργαζομενοι δεν σου φταινε σε τιποτα - εκτος βεβαια αν θελεις να δικαιολογησεις το βυσμα του Κεδικογλου, την κοπελιτσα απο το "Radio Aliveri" που εγινε "ΔΕ ειδικος συμβουλος"...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/6/13 20:52

      ΥΓ. κι οπως αποδειχθηκε περιτρανα τις τελευταιες μερες, η ΕΡΤ μια χαρα μπορει να λειτουργησει ΧΩΡΙΣ αυτα τα 30 κοπροσκυλα που πληρωνονταν οσο ολοι οι αλλοι μαζι (γιατι κανενας "ειδικος συμβουλος" ή υψηλομισθος "εργαζομενος" δεν εσκασε μυτη τις τελευταιες μερες απ την Αγ. Παρασκευη)

      αμφιβαλλει κανεις?

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/6/13 09:55

    Η μικρή μου διαφωνία για το ψήφισμα είναι ότι έπρεπε να αφορά την ΕΡΤ / ΕΡΑ της Αν. ΜΑκεδονίας και Θράκης και όχι να αφορά την κεντρική ΕΡΤ. Και οι εδώ χρήσιμοι εργαζόμενοι που πλήττονται και είναι γείτονες, φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς κτλ να πουν και μια κουβέντα συμπάθειας για όσους επί 20 χρόνια και βάλε πασχίζουν να πείσουν ότι με 88 κηπουρούς η ΕΡΤ στα κεντρικά της έπρεπε να είναι κάπως έτσι

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582065201815959&set=a.352587308097084.76875.352580538097761&type=1&relevant_count=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/6/13 10:01

    http://www.parapolitiki.com/2013/06/antegrapsan-se-ena-brady-to-nomosxedio-mosialou-gia-tin-ert-kai-xeftilistikan.html

    Όλη αυτή η φασαρία για να έρθει τελικά αυτό που θα έπρεπε να είχε έρθει 2 χρόνια πριν. Το σχέδιο Μόσιαλου. Αυτό που η τότε ΝΔ θεωρούσε ότι ξεπουλάει την ΕΡΤ σε ξένα συμφέροντα και το βαθύ ΠΑΣΟΚ εμπόδιζε (μαζί με την εξίσου βαθιά ΔΗΜΑΡ). Πόσο κόπο, χρόνο και κυρίως χρήμα θα είχαμε γλυτώσει εάν το πολιτικό σύστημα είχε δείξει στοιχειώδη υπευθυνότητα το 2011; Πόσες αργομιθίες και πόσα ρουσφέτια, κόστισε η δημαγωγία και ο λαϊκισμός στην χώρα αυτή; Και να γινόταν τουλάχιστον αυτό εδώ μάθημα για την δημαγωγία και το λαίκισμό της νυν αντιπολίτευσης να έλεγα χαλάλι.. Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/6/13 11:35

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ,Ο ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ,ΣΤΟ ΑΠΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ?????ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΡΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/6/13 12:00

    ΕΡΤ: Πάρτυ επί Καραμανλή, νοικοκύρεμα επί Παπανδρέου

    Διαβάζουμε από το iefimerida:

    Οι 2.656 μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ την καθιστούσαν μια από τις μεγαλύτερες ΔΕΚΟ της χώρας. Κι όμως οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση είναι οι λιγότεροι από το 2000 μέχρι και σήμερα, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί.
    Οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τους συμβασιούχους. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2005 η ΕΡΤ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» αριθμούσε 2.204 υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ σήμερα το αντίστοιχο νούμερο είναι 246.
    Γενικότερα το 2013 είναι η μόνη χρονιά που η ΕΡΤ έπεσε κάτω από τους 3.000 υπαλλήλους, αφού αριθμεί 2.907 μόνιμους και συμβασιούχους. Το… ταβάνι της κρατικής τηλεόρασης ήταν το 2007όταν ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων είχε φτάσει τους 4.757.

    Οι περικοπές στο προσωπικό φαίνονται και στα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ, αφού – σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία – η κρατική τηλεόραση από το 2010 και μετά είναι κερδοφόρα, ενώ από το 2010 κατάφερε να μειώσει αισθητά και τις υποχρεώσεις της προς τρίτους. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2009 η ΕΡΤ χρωστούσε 174 εκατ. ευρώ και το αντίστοιχο νούμερο του 2012 ήταν 65 εκατ. ευρώ.
    Απλά να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η ΕΡΤ «μπήκε μέσα» το 2009 και παρά το ανταποδοτικό τέλος, τη διαφήνιση και την κρατική επιχορήγηση, 18 εκατομμύρια ενώ το 2010, πρώτη χρονιά κυβέρνησης Παπανδρέου παρουσίασε «πλεόνασμα» 30 εκατομμύρια!
    Δεν περιγράφουμε άλλο …
    Πηγή: Πόσες είναι οι χιλιάδες υπάλληλοι της κρατικής τηλεόρασης από το 2000 μέχρι σήμερα [πίνακες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110424#ixzz2W6wWuisL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.