27.6.13

Παρουσίαση των έργων του ΕΣΠΑ στην Καβάλα

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΥΑ Καβάλας παρουσίασαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την εξέλιξη χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ, έργων στην πόλη της Καβάλας. Τα έργα αυτά, που αφορούν υποδομές ύδρευσης, είναι:
• Η Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Υψηλής Ζώνης πόλης Καβάλας
• Η Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Μέσης Κεντρικής Ζώνης πόλης. Καβάλας
• Η Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Κηπούπολης πόλης Καβάλας
Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης επίδωσε στον Δήμαρχο και την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Αποκατάσταση κτιρίων στο χερσαίο τείχος της πόλης για εγκατάσταση Πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ανάπλαση του ακάλυπτου τείχους.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
• Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Υψηλής Ζώνης πόλης Καβάλας
Το μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι 38.190m, ενώ ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από το έργο θα είναι 10.000 άτομα. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται κατά την κατασκευή του είναι 50 και το έργο θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια από την έναρξη του. Το έργο θα κατασκευάσει η Κοινοπραξία Ε.Ε.«ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε. – Θ. ΣΚΟΡΔΑΛΟΣ Α.Τ.Ε.», με προϋπολογισμό 6.334.500,00 ευρώ και το ποσό συμβατοποίσης του είναι 5.057.993,82 ευρώ.
• Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Μέσης Κεντρικής Ζώνης πόλης Καβάλας
Το μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν είναι Μήκος αγωγών 44.688m και το έργο θα εξυπηρετήσει 11.000 άτομα. Στην κατασκευή του θα δημιουργήσει 42 θέσεις εργασίας και για την ολοκλήρωση του θα χρειαστούν δύο χρόνια. Το έργο θα εκτελέσει η Κοινοπραξία Ε.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ Α.Ε. – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.», με προϋπολογισμό 5.289.000,00 ευρώ και το ποσό συμβατοποίησης του είναι 3.898.540,57 ευρώ.
• Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας – Περιοχή Κηπούπολης πόλης Καβάλας
Το μήκος των αγωγών που θα κατασκευαστούν στην συνοικία της Κηπούπολης θα είναι 22.099m και ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από το έργο θα είναι 5.300 άτομα. Στην διαδικασία της κατασκευής θα δημιουργηθούν 24 θέσεις εργασίας και το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την έναρξη του. Το έργο θα κατασκευάσει η εταιρεία «OΡ.ΚΑ. Α.Τ.Ε.Ε.», με προϋπολογισμό 2.890.500 ευρώ και το ποσό συμβατοποίησης του είναι 1.932.827,24 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.