18.6.13

Τρίζουν τα κόκαλα του Λαμπράκη!

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, «αθώωσε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την τότε ΕΡΕ για τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη!!!
Πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη η Αλέκα Παπαρήγα έκανε στη βουλή μια ιστορική ομιλία κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας.
Η συντρόφισσα Αλέκα ανέφερε ότι «για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε σύνδεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της ΕΡΕ με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ποτέ δεν προέκυψε κανένα τέτοιο στοιχείο. Η συνωμοσία εξυφάνθηκε από το παλάτι». 
Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά της Αλέκας Παπαρήγα η οποία χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή πολιτικό. Η ιστορική αυτή αποδοχή από το ΚΚΕ εξέπληξε ευχάριστα τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι και έσπευσαν να τη χειροκροτήσουν.
Αυτό που δεν μας είπε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι ποιος οργάνωσε την συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» εθνικοφρόνων από τις υπηρεσίες ασφαλείας (ΚΥΠ και Χωροφυλακή), και την «προσυγκέντρωση» στο Ε’ Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, την ημέρα της δολοφονίας, όπου δόθηκαν οδηγίες για την «αυθόρμητη αντίδρασή» τους. Επίσης καλό ήταν να μας πει η Αλέκα Παπαρήγα, ποιος ήταν ο «μεταφορεύς» Σπύρος Γκοτζαμάνης, ο μπογιατζής Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, ο Ξενοφώντας «Φον» Γιοσμάς, ο συνταγματάρχης Πούλος και ο «Σύνδεσμος Αγωνιστών και Θυμάτων Εθνικής Αντιστάσεως Βορείου Ελλάδος».
Σε λίγο θα μας πούνε στο ΚΚΕ, ότι δεν υπάρχουν νεκροί στο Πολυτεχνείο!!!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/6/13 08:53

    .....επισης βάλε στο blog σου την ομιλία του ΤΣΙΠΡΑ στην προσφατη εκδήλωση της ΝΔ για το "ΕΘΝΑΡΧΗ" Καραμανλή. για να δουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/13 08:55

    ΒΑΛΕ ΣΤΟ BLOG ολοκληρη την ομιλία της Αλέκας για τον Λαμπράκη.
    Κάποια πράγματα στην "αναρτηση" σου λείπουν.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.