8.4.13

Κίνδυνος αναστολής του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Ευρεία σύσκεψη φορέων προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου στην Ορεστιάδα με αντικείμενο της βιωσιμότητα και τη λειτουργία του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Ορεστιάδας και παρουσία εργαζομένων, έλαβαν μέρος οι βουλευτές Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Γιώργος Ντόλιος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας, καθώς και στελέχη του εργοστασίου και όλοι τους δεσμεύτηκαν να προωθήσουν την ΕΒΖ, διαβεβαιώνοντας τους αγρότες πως και φέτος το εργοστάσιο θα λειτουργήσει κανονικά.
Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει απροθυμία των αγροτών να καλλιεργήσουν περισσότερα στρέμματα, με ορατό τον κίνδυνο της αναστολής του εργοστασίου για μια χρονιά, αφού για φέτος και στην παρούσα φάση μιλάμε μόνο για 3,5 χιλιάδες στρέμματα, όταν θα έπρεπε να φτάσουν τις 15.000!
Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος δεν έχει σπαρθεί ούτε ένα στρέμμα με τεύτλα στην περιοχή από τους Ψαθάδες έως και τις Φέρες.

Φωτογραφία: Σταύρος Παπαθανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.