17.3.13

Παρέμβαση Γεροντόπουλου για τους Πυροσβέστες πενταετούς θητείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την αποκατάσταση των αδικιών στους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Κυριάκος Γεροντόπουλος. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Ο θεσμός των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ενίσχυσε σημαντικά την προστασία του Έλληνα πολίτη και οτιδήποτε συνεπάγεται γύρω από αυτή. Ωστόσο υπάρχουν σημαντικά θέματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί όσο αφορά την συνδρομή τους, αν σκεφτεί κανείς την πολυετή και σαφώς χρήσιμη εμπειρία τους.
Έχοντας λοιπόν εκπαιδευτεί κατά τον ίδιο τρόπο με το υπάρχον μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό, παρόλα αυτά με το άρθρο 15 σε δύο διαφορετικές παραγράφους αμφισβητούνται τα καθήκοντα τους. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σύμφωνα με το ΦΕΚ, Αριθμός Φύλλου 61, του Νόμου 3938/2011 Άρθρο 15 και Παράγραφος 9 αναφέρει χαρακτηριστικά:
“…oι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Επίσης, δύνανται να διατίθενται επικουρικά και στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες. Κατά την άσκηση…
Στο ίδιο, Άρθρο 15 και Παράγραφος 10 αναφέρει ότι:
“…οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης υφίστανται κατάλληλη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ανάλογη εκείνων των μονίμων πυροσβεστών. Ο τόπος, ο χρόνος…”.
Ερωτάται ο Υπουργός:
1) Εφόσον η εκπαίδευση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δε διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτή του μόνιμου προσωπικού, και εκτελούν καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, πώς δύναται να έχουν επικουρικό ρόλο στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού;

2) Όταν τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα στον ελλαδικό χώρο, πώς είναι δυνατόν μετά τη 10η βραδινή αλλά και τις Κυριακές – Αργίες να επιτρέπεται η απογύμνωση και η αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων που λειτουργούν 365 ημέρες επί 24ωρου βάσης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επάνδρωσης από Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.