17.3.13

Αλλοδαποί διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής από αστυνομικούς, τρείς αλλοδαποί, ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας και δύο υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 29 και 20 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι μετανάστες. Τρεις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή των Φερών, εντόπισαν μια ομάδα δώδεκα περίπου μεταναστών, να κινείται πεζή, καθοδηγούμενη από τους δύο διακινητές, ηλικίας 20 και 29 και την έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Λίγο αργότερα, προσέγγισαν στο σημείο δύο αυτοκίνητα, στα οποία επιβιβάστηκαν οι μετανάστες και ξεκίνησαν με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη. Ακολούθως, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς των δύο οχημάτων, οι οποίοι όμως δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, ο 26χρονος οδηγός του ενός οχήματος, που μετέφερε με αυτό, έξι από τους μετανάστες, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι δύο άλλοι διακινητές, που καθοδηγούσαν πεζή, την ομάδα των μη νομίμων μεταναστών.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο, είχε δηλωθεί κλοπή πριν από ένα μήνα περίπου, στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής Αττικής.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο διακινητών, ηλικίας 20 και 29 ετών, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης διότι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά την σύλληψη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του οδηγού του δεύτερου οχήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.