20.2.13

Η Piazza κάνει πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Όχι ότι μας νοιάζει ιδιαίτερα και δεν πιστεύουμε ότι θα λυθεί κάποιο από τα προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον λαό μας, αλλά να … αφού ασχολούνται όλοι με το «ποιος θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής», κάναμε μία μικρή έρευνα, μάθαμε αρκετά και κάνουμε πρόβλεψη!
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές (καθώς με την εκκλησία υπάρχει εμπάργκο στις δημόσιες σχέσεις) επικρατέστερος για την θέση του Μητροπολίτη, είναι ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης Παντελεήμων Μουτάφης! Όπως φαίνεται ο στενός συνεργάτης του Μητροπολίτη Ξάνθης, έχει εξασφαλίσει τους περισσότερους ψήφους των Αρχιερέων – εκλεκτόρων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ξάνθης έχει και την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κάτι που έχει εξοργίσει τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων – φαν της Χρυσής Αυγής, Αμβρόσιο, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην Αρχιεπισκοπή και ζητά από τον Ιερώνυμο «να μην επιτρέψει να εισέλθουν στον ιερό χώρο της Εκκλησίας μέθοδοι της Μαφίας»!!!
Να σημειωθεί ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, θα συζητηθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έκτακτη συνεδρία την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, όπου θα υπάρχει και η εκλογή του νέου Μητροπολίτη.
Κύριος αντίπαλος του Παντελεήμων Μουτάφη, είναι ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, ενώ ακόμη ακούγονται τα ονόματα, του καβαλιώτη Μάξιμου Κάππα, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, του Νεκτάριου Κιούλου, προϊσταμένου Θρησκευτικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Ειρηναίου Λαφτσή, πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, του Βρεσθένης Θεοκλήτου που είναι γνωστός από την παραίτησή του και την αφοσίωσή του στον Χριστόδουλο, και τελευταία του Νεκτάριου Αντωνόπουλου εκ Θηβών.
Πρόβλεψη μας … Παντελεήμων Μουτάφης!

2 σχόλια:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.