24.2.13

«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα» τραγουδά ο Nick Cave (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα έγραψε και ερμήνευσε ο Nick Cave. Το «Lightning Bolts» εμπνέεται από τις διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων και μιλά «για τους νέους που κλαίνε από τα δακρυγόνα» στην Αθήνα.
Ο τίτλος του τραγουδιού έχει σχέση με την ελληνική μυθολογία, καθώς σε αυτό ο Nick Cave (με τους Bad Seeds) συνδιαλέγεται με τον Δία.
«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, ενώ εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου» αναφέρει στο τραγούδι ο Nick Cave. «Ο Δίας γελά, αλλά είναι από τα δακρυγόνα [...] Στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες [...] Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν πια. Τις νύχτες τους βλέπω να κοιμούνται και να κλαίνε ακατάπαυστα. Δεν φταίνε τα δακρυγόνα. Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είμαστε. Είμαστε, λέω, κυρίως χαμένοι» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται στο τραγούδι.
Ο τραγουδοποιός είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει στην Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Ο Nick Cave με την έμπιστη συντροφιά των Bad Seeds τραγουδά εδώ και χρόνια τα στοιχειωμένα του μπλουζ, ένα «φρενιασμένο» ροκ εν ρολ που αφηγείται περίεργες ιστορίες των ηρώων του.

1 σχόλιο:

  1. Δημήτριος Κουτσογιάννης25/2/13 08:14

    Όπως πάντα τεράστιος, πάντα με πολιτική άποψη, αν και οι περισσότεροι από τους "δικούς μας" παραμένουν χαμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.