24.2.13

Η Οικολογική Εταιρία Έβρου κατηγορεί την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση

Στα τελευταία χρόνια η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Θράκης  αποφεύγει συστηματικά να παρουσιάζει τις ειδήσεις για τα χρυσωρυχεία με όρους δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Μετά από πρόσφατη καταγγελία από τέσσερις φορείς της πόλης μας  για παράνομες επεμβάσεις της εταιρείας χρυσού στο Πέραμα, η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση δεν παρουσίασε όλη την αλήθεια και όλες τις απόψεις παραβλέποντας ότι η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο μέσο προπαγάνδας.
Με αφορμή τα ακόμη πιο πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής,  το εν λόγω τηλεοπτικό κανάλι, ευθυγραμμισμένο με τις θέσεις της εταιρείας Ελληνικός χρυσός (El Dorado Gold), χρησιμοποίησε αποκλειστικά και μόνο πληροφορίες που εκπορεύτηκαν και διακινήθηκαν  από την εταιρεία χρυσού, με κίνδυνο να ενοχοποιηθούν αδίκως  άτομα  για παράνομες ενέργειες, και να συκοφαντηθεί το κίνημα κατά των Χρυσωρυχείων.
Πρακτικές αυτού του είδους δεν συνάδουν με την δημοσιογραφική δεοντολογία και συνιστούν προσβολή της κοινωνίας και της νοημοσύνης μας. Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου δεν επιθυμεί να έχει θέση σε «στημένες» και χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας τηλεοπτικές σκηνές, και για αυτόν το λόγο αρνείται από δω και στο εξής κάθε παρουσία της μέσα από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.