24.2.13

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2013, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ παραβρέθηκαν σ’ αυτήν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, καθώς και πλήθος πιστών από την Ξάνθη και Κομοτηνή.
Ο νέος Μητροπολίτης εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς και τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο, την σεπτή Ιεραρχία και προς τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμωνα.
 
Ο νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέφερε στον λόγο του πως «α όποια πνευματικά μου εφόδια και τις όποιες εμπειρίες γύρω από την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας διαθέτω τα οφείλω αποκλειστικά στον Μητροπολίτη Ξάνθης! Απ’ αυτόν διδάχθηκα το μείζον ότι υπάρχω στην Εκκλησία για να ζω για την Εκκλησία και όχι από την Εκκλησία, απ’ αυτόν διδάχθηκα τι θα πεί μοναχός και τι θα πει κληρικός, αλλά και από το παράδειγμα του έμαθα τι θα πει διακονία».

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/2/13 19:07

    Πάντως ο Στυλιανίδης πήγε στην ενθρόνιση αλλά τι μπορεί να κάνει τώρα αφού ο ίδιος έχει τοποθετήσει με την συμπεριφορά του την εκκλησία τον Αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες απέναντί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/13 19:10

    Αυτοί όλοι ήταν εναντίον του. Φαρισαισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 22:46

      καλα ρε μεγαλε ποτε προλαβες και απαντησες μεσα σε τρια λεπτα αφου το σχολιο μου δημοσιευτηκε μετα απο τρεις ωρες αρα ο μονος που το γνωριζε ηταν το blog.
      Πως είναι δυνατον αρα το blog παιζει Στυλιανίδη πριν την δημοσίευση αρα δεν καλύπτει την ελευθερη δημοσιογραφία και κριτική .
      Τωρα κανε την δημοσιευση και μην την κόψεις.
      Αλληθεια για τα 8 εκατομυρια ευρω της αλληλεγγύης που πρέπει να επιστρέψει η εκκλησία στο κράτος και απο την θητεία Στυλιανίδη δηλαδη τα χρηματα των πολιτών δεν έχει να πεί κάτι το blog???????????

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/13 21:18

    ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΣΕΛΙΔΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 22:21

      Τους μπερδεύεις με τον επιστήμονα στο είδος τον Γιαννακίδη!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25/2/13 22:04

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ. ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΡΡΙΤΟΥΣ? ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ? ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ) ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/2/13 09:47

    Ρε παιδιά πού πουλάνε γραβάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.