3.2.13

Κώστας Σκανδαλίδης: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση»

Θέση υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση την οποία θα στηρίζει μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στην βάση μιας επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας παίρνει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Να στηρίξουμε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα προγραμματική συμφωνία, να συμβάλουμε θετικά στην εθνική διαπραγμάτευση αλλά να απαλλαγούμε από το άγχος της καθημερινής διαχείρισης της εξουσίας.
Εξάλλου ο τρόπος που την ασκούν ο Πρωθυπουργός και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να μας εκπροσωπεί. Έτσι το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική σταθερότητα διασφαλίζει και την αυτονομία του οριοθετεί και τον απογαλακτισμό του από τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό πετυχαίνει».
Παράλληλα ο Κώστας Σκανδαλίδης πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, αλλά ότι χρειάζεται να ανατραπούν πλήρως οι δομές του αρχηγικού κόμματος με μεταβίβαση σημαντικών αρμοδιοτήτων του προέδρου στα συλλογικά όργανα, τα οποία θα εκλέγονται από το συνέδριο.
«Πάλι θα βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο; Πάλι θα είμαστε θεατές της πασαρέλας προσώπων πριν αποφασίσουμε για την πολιτική και τις δομές που την παράγουν; Είμαστε αμετανόητοι υπηρέτες στο κόμματων “αρχηγών” και στην αυθεντία τους; Δεν διδαχθήκαμε τίποτα από το παρελθόν; Και ιδιαίτερα το πιο πρόσφατο; Όχι επιμένω, θα αποφασίσουμε πρώτα το ποιοι είμαστε ποιες πολιτικές υπηρετούμε και πως κατοχυρώνουμε το συλλογικό ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας πλήρως τις δομές του αρχηγικού κόμματος».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/2/13 15:00

    Ετούτος ο οδοκαθαριστής ξαναγύρισε στο πασοκ? Οικογένεια μπες βγες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.