17.2.13

Τα «έγκυρα» ΜΜΕ μιλάνε για 50 κουκουλοφόρους με όπλα … στις Σκουριές!

Το Mega είπε και ελάλησε: 50 ήταν οι κουκουλοφόροι που με όπλα επιτέθηκαν στους εργαζομένους της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» και λίγο έλειψε να κάψουνε τους 2!!! Αμέσως μετά έκανε δηλώσεις ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας, υπέρμαχος της επένδυσης, ο οποίος μίλησε για ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Τελευταίες ημέρες η εταιρίες Χρυσού του Μπόμπολα, έχουν γεμίσει με διαφημίσεις πολλά περιφερειακά και κεντρικά ΜΜΕ και όλα ασχολούνται με την «επίθεση» στο εργοτάξιο, αλλά κανένα από αυτά με τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην επένδυση!
Μην ξεχνάτε ότι η μόνη ενημέρωση που υπάρχει για το γεγονός, είναι από πληροφορίες που δόθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρίας!

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/2/13 08:31

    Τι τυφλα ειναι αυτη που σε δερνει ρε φιλε; Στον χρυσο ειναι το προβλημα σου η στην τρομοκρατια;
    Φαντασου αν δεν αρεσουν σε καποιους αυτα που γραφεις να ερθουν με κουκουλα και να στα κανουν σταχτη. Α ξεχασαμε!
    Και συ κουκουλα φορας εξαλλου. Τι να περιμενει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/2/13 11:38

      O ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας αλληθωρίζει αν δεν ενθαρρύνει πρακτικές κατάλυσης του κράτους δικαίου.
      Πώς προκύπτει κάτι τέτοιο; Πρώτα απ' όλα, από τα κείμενα. Χθες το απόγευμα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναρτήθηκε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του κόμματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, σε χρονική στιγμή κατά την οποία γινόταν διήμερη εκδήλωση για την «εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης», στην ουσία δηλαδή κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού, «εκδηλώθηκε η καταστροφή των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός από αγνώστους».
      Τι θα περίμενε κανείς να διαβάσει στη συνέχεια της ανακοίνωσης από ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται εντός του δημοκρατικού τόξου;

      Ιδού τι γράφει:
      «Ενα γεγονός που αφενός είναι αποτέλεσμα των συνεχών προκλήσεων της εταιρίας και της κρατικής βίας ενάντια στους πολίτες που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους, αφετέρου δε, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα τους ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού. Ενέργειες όπως η παραπάνω, δίνει (sic) - δυστυχώς - την ευκαιρία τόσο στην εταιρία, όσο και στις δυνάμεις καταστολής να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν ακόμα πιο βίαια τον αγώνα».

      Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το κόμμα αντί ρητώς να λέει το αναμενόμενο, ότι τέτοιες πρακτικές το βρίσκουν απέναντι, αρχίζει τους σχετικισμούς, τα ναι μεν αλλά - και εν τέλει καταλήγει πάλι στις «δυνάμεις καταστολής». Οι οποίες δυνάμεις καταστολής δεν κατέστειλαν κανέναν - ενώ οι ιδιώτες αστυνομικοί που φρουρούσαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, σε μια πράξη απόλυτης βαρβαρότητας, περιλούστηκαν από τους εισβολείς με βενζίνη και απειλήθηκαν ότι θα τους κάψουν κι αυτούς αν αντιδράσουν.
      Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κόβει μια και καλή τις γέφυρες με πρακτικές βίας, που αναζητεί συμψηφισμούς, που μεταθέτει τη γωνία από την οποία παρατηρεί τα πράγματα. Η βουλευτίνα, π.χ., που εκλέγεται στη Χαλκιδική, Κατερίνα Ιγγλέση, καλεί τους κατοίκους της περιοχής «να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία σε όλες τις προκλήσεις της εταιρείας και της τροϊκανής κυβέρνησης που ψάχνουν αφορμές για τη συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων».

      Μισόλογα, απιθανότητες, κοινωνιολογία ούτε καν της δραχμής, δεκάρας . Ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμβρυϊκή πολιτική σκέψη, επιστρέφει στη ρητορική του Δεκέμβρη 2008 - ή μήπως, στην πραγματικότητα, δεν την εγκατέλειψε ποτέ;

      Το ερώτημα είναι μήπως το κάνει επίτηδες για να χάνει ακριβώς αυτό το κρίσιμο ποσοστό που θα τον έφερνε σε κυβερνητικό σχηματισμό. Για να μην αναλάβει τις ευθύνες του.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/2/13 11:42

      Ομολογώ ότι ποτέ άλλοτε τόσο πολλοί «εχθροί της διαπλοκής» δεν είχαν κατακλύσει τόσο μαζικά «τα μέσα της διαπλοκής» ισχυριζόμενοι ότι η «διαπλοκή» τούς αντιμάχεται!

      Μόνο την περασμένη εβδομάδα μέτρησα γύρω στους είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται σε εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης και να διατυπώνουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τις απόψεις τους.

      Το πιθανότερο είναι ότι έχασα και μερικούς.

      Ενώ σίγουρα δεν έβαλα στον λογαριασμό όσους εμφανίστηκαν το ίδιο διάστημα σε ιδιωτικά ραδιόφωνα ή σε εφημερίδες.
      Με άλλα λόγια (και για να χρησιμοποιήσω μια παλαιότερη έκφραση των «ΝΕΩΝ») τόση «φιμωμένη φλυαρία» δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά.

      Πολύ χούντα βρε παιδί μου στην Ελλάδα.

      Όπως και στην Κατοχή που βιώνουμε. Ξέρετε ποια ΚΑτοχή. Εκείνη που γεμίζει την ΑΣτραία τίγκα και με ουρές για την πίτα των ΘΡΑΚΩΝ. Αλλά η πιάτσα και τα ΣΥΡΙΖακια και τα ξένα ΜΜΕ ξέρουν μόνο μιζέρια της διανομής τζάμπα λαχανικών στο Σύνταγμα να προβάλλουν. Δεν ήρθε κανένα ξένο ΜΜΕ π.χ. η Bild να δει πώς ... διασκεδάζουν οι ΘΡΑΚΕΣ στην Γερμανική Κατοχή.

      Εννοείται ότι συγχαρητήρια στο σύλλογο για τις εκδηλώσεις του. Δεν αφορά το παράδειγμα αυτόν ειδικά. Ένα παράδειγμα είναι και ξανά μπράβο τους.

      Διαγραφή
    3. ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ19/2/13 10:42

      Και κουκούλα ΑΝΤΙΦΑ παρακαλώ η οποία από κάτω έχει αποχρώσεις και ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ γνωστού Ελληνικού κόμματος.....

      Διαγραφή
    4. ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ20/2/13 08:47

      Και κουκούλα ΑΝΤΙΦΑ παρακαλώ η οποία από κάτω έχει αποχρώσεις και ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ γνωστού Ελληνικού κόμματος.....

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/2/13 21:00

      οχι ρε συ! μη μας το χαλας! πανω που ειχαμε πειστει πως Συριζα και Χρυση Αυγη ειναι το ιδιο πραγμα, ερχεσαι και μας λες τετοια;;;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/13 12:13

    χαχαχα, ξεκουκουλωθήκατε! Τί άλλο πρέπει να δούμε από αυτά που έδειξαν στην τηλεόραση δλδ. Μήπως είναι κατασκευασμένη είδηση για να συκοφαντήσει τον δίκαιο αγώνα κατά των χρυσωρυχείων;

    Ας διαβάσουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων ηθικών αυτουργών γι'αυτό που έγινε στις Σκουριές και για ότι επακολουθήσει...η επέλαση των κουκουλοφόρων ξεκίνησε! Πανηγυρίστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/13 14:48

    Ο καλός Θέος της Ελλάδας να βάλει το χέρι του , να μη κυβερνήσουν την Ελλάδα τα ανεγκέφαλα όντα που απαρτίζουν τις συνιστώσες του Σύριζα . Η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη και θα επιστρέψουμε πίσω στη δεκαετία του 30 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/2/13 19:43

    Ο καλός Θεός (αν υπάρχει) ας βάλει το χέρι του να ξυπνήσει ο κόσμος γιατί θα πεθάνουμε από καρκίνο αν αντέξουμε τα μέτρα λυτότητας. Ο συριζα δεν επικροτεί τέτοιες πρακτικές και τέτοιας μορφής αγώνα, ας μην λέμε ότι θέλουμε. Δεν νομίζω αυτοί που έκαψαν το εργοτάξιο (και καλά το έκαναν) είναι μέλη ή ψηφοφόροι του συριζα. Ας πάρουμε παράδειγμα τη Χαλκιδική λοιπόν, που έφτασε σε τέτοιο σημείο καθώς στις αρχές αδιαφορούσε και έλεγε πως έχει χρόνο να αντισταθεί. Τώρα όμως που το εργοτάξιο ξεκίνησε τη κατασκευή και από την μία το κράτος το προστατεύει στέλνοντας τα σκυλιά του να το προστατεύει επιτίθοντας στο κόσμο σε κάθε διαμαρτυρία-πορεία και από την άλλη την ιδιωτική εταιρία 24 ώρες, οι επιλογές μειώνονται. Ας μην γίνουν λοιπόν τα ίδια στις Σάπες και στο Πέραμα, όχι όταν θα είναι αργά, τώρα που είναι νωρίς είναι η ώρα της αντίστασης. Τα χρυσωρυχεία δεν είναι ανάπτυξη, είναι κέρδος για τις εκάστοτε εταιρίες. Τα χρυσωρυχεία καταστρέφουν την φύση (η οποία δεν θα αντικατασταθεί ποτέ), νεκρώνουν τα αγροτικά επαγγέλματα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) άρα ακόμα περισσότερους άνεργους σε μία πολύ δύσκολη περίοδο και πεθαίνουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και εμάς καθώς το κυάνιο προκάλει καρκίνο. Επιτέλους ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/13 00:09

      Επιτελους! να και μια σωστη, σοβαρη και μετρημενη αποψη - καμια σχεση με τον οχετο των προηγουμενων προπαγανδιστων του Στυλιανιδη. Επιτελους!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/2/13 16:33

      αφήστε τα σάπια τα στημένα σχόλια ΣΥΡΙΖΑκια

      Έτερον εκάτερον

      Στη Χαλκιδική ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το ορυχείο και του επιτέθηκαν τα συριζοτσόλια στο πλαίσιο της ανάμνησης του έπους της ΚΕρατέας και του αντιμνημονιακού ακτιβισμού. ΣΤο πλαίσιο της αναρχίας. Την κοινωνία βαρούν και όχι τα χρυσωρυχεία.

      Στην περιοχή μας ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ και σωστά δεν τους αφήνουμε.

      Τα περί ΣΤυλιανίδη και η διαστρέβλωση περί κυανίου με τις επαναλήψεις πόσο επικίνδυνο είναι αποτελούν αντιπερισπασμό από το προκείμενο: τους επικίνδυνους του ΣΥΡΙΖΑ. Γκέγκε Χαριτονικολάκη ΤΡιανταφυλοπουλογιουσούφ;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/2/13 21:57

      "του επιτέθηκαν τα συριζοτσόλια στο πλαίσιο της ανάμνησης" αυτο ειπαν και δυο υπαλληλοι του Μπόμπολα δλδ αλλα δυστυχως γι αυτους ενα ντοπιο συριζοτσολι δεν μασησε και (επιτελους!) τους τραβηξε μια περιποιημενη μηνυση. Οι τζαμπα-μαγκες (καλη ωρα σαν εσενα) εχει 2 μερες τωρα που κρυβονται...

      μακαρι και οι υπολοιποι αριστεροι να ειχαν το μυαλο του συγκεριμενου συριζοτσολιου οταν ακουνε παπαριες και να γαμανε τους εκ του ασφαλους συκοφαντες (καλη ωρα σαν εσενα) - αλλα πού τετοια τυχη, οι περισσοτεροι ειναι μπουνταλαδες και πανε με το σταυρο/σφυροδρεπανο στο χερι γι αυτο κι εσεις κοβετε και ραβετε...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/2/13 21:58

      ΥΓ.1 αληθεια, γιατί οι υπαλληλοι του Μπομπολα κρυβονται αφου εχουν τοσο δικιο για το συριζοτσολι που κατηγορουν? ε?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/2/13 10:34

      Σοβαρά συριζοτσόλι 21:57 και 21:58;;;;

      Τους τράβηξε μια μήνυση ε ο δικός σας και τους ... ισοπέδωσε;;; Τι λέτε ρε άσχετοι; Ποιος ασχολείται με έναν συγκεκριμένο συριζαίο της περιοχής; Όσοι σοβαροί απομείναμε στον τόπο μιλάμε για τη γενικότερη ρητορική και φιλοσοφία και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ουσιαστικά εξώθηση σε εμφύλιο. Σε μια καθαρά εθνική και όχι στενά ταξική κρίση.

      Και όσον αφορά το θαυμασμό σας για ... τη μαγκιά του δικού σας που ... δε μάσησε άντε να το δεχθούμε και μπράβο του του παλικαρά σας. Ο Γλέζος πουλάει τελικά και διδάσκει ηρωισμό. Δεν είδαμε ρε καρντάσια όμως κανέναν από σας τους ΣΥΡΙζαίους να ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ το ΓΑΠ για τη μαγκιά του:

      α. Να σύρει στα δικαστήρια τον έντρομο ΚΑμμένο που τον κατηγορούσε οικογενειακά για μνημονιακό δόλο

      (π.χ. ΕΘΝΟΣ 29-1-2012

      Τα πήρε πίσω ο Καμμένος

      Τραγελαφικές διαστάσεις λαμβάνει η δικαστική διαμάχη του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταμαρτυρήσει πολλά και διάφορα στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση των CDS.

      Ωστόσο, όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε... ηπιότερος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Αντρίκο Παπανδρέου!

      Οταν ο Π. Καμμένος ερωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, διέψευσε ότι έχει αποκαλέσει «μαφία» την οικογένεια Παπανδρέου)

      έχει και συνέχεια, περιμένετε

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/2/13 10:36

      Η συνέχεια που σας υποσχέθηκα

      2. Ούτε είδαμε κανέναν ΣΥΡΙΖΑιο να θαυμάζει το ΓΑΠ και να τον αποκαθιστά ηθικά τουλάχιστον για αυτό:

      Γιώργος και Μαργαρίτα Παπανδρέου μηνύουν Βήμα και Πρώτο Θέμα


      Μεγάλη δυσφορία προκάλεσαν τόσο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου όσο και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο, τα οποία φέρουν τη μητέρα του να εμπλέκεται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

      Η απάντησή τους στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα» και «Πρώτο Θέμα», όπου ξεκάθαρα υποστηρίζεται πως το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αναφέρεται στη δικογραφία που συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στη Βουλή για την περίφημη υπόθεση με τους ανθρώπους που έβγαλαν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, ήταν σκληρή και άμεση.

      3. Ούτε είδαμε κανένα ΣΥΡΙΖΑΙο να δέχεται και να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τις καταχρηστικές απεργίες. Τους είδαμε μόνο να τις αμφισβητούν χυδαία και ... πολιτικά!!! "Κατά τη γνώμη τους και το συμφέρον τους"

      Αι σιχτίρ συριζοτσόλια - σκατοπασοκαρία του '80

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος20/2/13 10:55

      Ψιτ ανώνυμο συριζοτσόλι 21:57+ 58, αυτό που γράφεις για εργαζόμενους έστω των χρυσορυχείων μπορείς να το περάσεις και σε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΧΑ; Ότι οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

      α. σε αυτούς που είναι μαζί μας και απεργούν και είναι εναντίον του συστήματος

      β. στους υπαλλήλους του Μπόμπολα

      Καλώς ή κακώς έργαζόμενοι είναι. Μέσα σε ένα μείζον γεγονός. Τους περιέλουσαν με βενζίνη οι "καθ΄υπόδειξη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ" επιδρομείς. Στην ΕΛλάδα. ΑΡκούν αυτά για να ερμηνεύσουν τυχόν συμπεριφορές;

      Και για να έχουμε και καλό ρώτημα σε ποιο συνωμοσιολογικό μπλογκ (left.gr;;;) διάβασες ότι ... κρύβονται; Δικαστικός είσαι; Αστυνομικός; Δικηγόρος; ΆΣε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θεσμικά, κι όταν τελειώσει το κανονικό κομμάτι και δεις κάτι παράξενο τότε σχολιάζεις.

      Καλό είναι να πετάμε σκόρπιες μαλακίες για να αποδομούμε το σύστημα και να δηλητηριάζουμε την κοινωνία αλλά μας πη΄ραν χαμπάρι.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/2/13 09:16

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε και να συμφωνήσει κανείς ότι αποτελεί επικίνδυνη επιλογή για τις πολιτικές ελευθερίες η δίωξη στελέχους του για «ηθική αυτουργία» στην επίθεση των κουκουλοφόρων κατά των μεταλλείων χρυσού.

    Το μείζον που προέκυψε, ωστόσο, δεν είναι οι ποινικές ευθύνες του συγκεκριμένου στελέχους αλλά οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικά επικίνδυνη σχέση του με τη βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/13 21:44

      ενω ρε παιδι μου, η σχεση π.χ. του Μακη Βοριδη με τη βια δεν ειναι επικινδυνη - αλλα ξεχασα, αυτα ειναι περασμενα ξεχασμενα

      ΥΓ. ετσι οπως το παμε, σε λιγο βγει ο δολοφονος ΟΝΝΕΔιτης Καλαμποκας και θα ζητησει απο τα ορφανα και τη χηρα του Τεμπονερα να καταδικασουν τη βια απ οπου κι αν προερχεται...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.