9.1.13

Σύλληψη δύο Ιρακινών διακινητών στην Ορεστιάδα

Συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας – Έβρου από αστυνομικούς, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας με δύο πλαστικές βάρκες από την Τουρκία, δεκατρείς μετανάστες από το Ιράκ, την Συρία και την Ερυθραία.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.200 δολαρίων Αμερικής και 80 λιρών Τουρκίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το έτος 2012, συνελήφθησαν συνολικά 152 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.