9.1.13

Μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν τα διόδια της Εγνατίας οδού στην Μουσθένη Καβάλας

Το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού θα αρχίσει να λειτουργεί ο σταθμός διοδίων στο λεγόμενο «μεσόγειο τμήμα» της Εγνατίας οδού, στη δυτική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Ο σταθμός θα κατασκευαστεί στο ύψος, περίπου, της Μουσθένης του Δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με την αρχική χωροθέτηση. Εντός του 2013, επίσης, θα χωροθετηθούν και θα κατασκευαστούν ακόμα τέσσερις σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού, όπως δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο νέος πρόεδρος της εταιρείας «Εγνατία οδός Α.Ε.», Παρασκευάς Σαββαΐδης.
Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού, που αφορά στην κατασκευή των συμβατικών σταθμών διοδίων (δεκατριών συνολικά), αντί της εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος.
Ο λόγος, τόνισε ο πρόεδρος, είναι το υψηλό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος. «Το σύστημα δεν θα αλλάξει», είπε και συμπλήρωσε: «Απλά, θα γίνει μία αναβάθμιση του λογισμικού του, έτσι ώστε να καλύπτει την εκπτωτική πολιτική που θα εφαρμόσουμε για ορισμένες κατηγορίες χρηστών του αυτοκινητόδρομου».
Ερωτηθείς ποιες είναι οι κατηγορίες αυτές, απάντησε: «Μία κατηγορία, για παράδειγμα, είναι οι κάτοικοι των περιοχών που διασχίζει η Εγνατία οδός, οι οποίοι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ένα τμήμα της για την μετακίνηση τους. Σ’ αυτούς, λοιπόν, θα γίνει μία έκπτωση στην τιμή των διοδίων».
Ερωτηθείς, επίσης, εάν θα κατασκευαστεί ο σταθμός στο ύψος της Μουσθένης, παρά την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, είπε: «Θα έπρεπε να είχε ήδη κατασκευαστεί και να λειτουργήσει από τα μέσα Ιανουαρίου. Ο αρχικός σχεδιασμός θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί. Ο σταθμός θα κατασκευαστεί, στη θέση που επιλέχθηκε, το αργότερο έως το τέλος της άνοιξης, ή τις αρχές του καλοκαιριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.