9.1.13

Τριπλό «όχι» στο Μουζά

Του Λευτέρη Χαμαλίδη
Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν δημαιρεσίες στο δήμο Ορεστιάδας. Ο υποψήφιος πρόεδρος του κ. Μουζά, αναμετρήθηκε 3 φορές με το «λευκό» κι έχασε.
Τ’ αποτελέσματα ήταν:
1η ψηφοφορία
Γουδετσίδης 16 ψήφοι
Λευκό 17 ψήφοι
2η ψηφοφορία
Γουδετσίδης 13 ψήφοι
Λευκό 20 ψήφοι
3η ψηφοφορία
Γουδετσίδης 13 ψήφοι
Λευκό 20 ψήφοι
Παρόλο που ο υποψήφιος πρόεδρος δε συγκέντρωσε ούτε καν την πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ. ο δήμαρχος κι ο προεδρεύων σύμβουλος της συνεδρίασης αποφάσισαν να αποδεχτούν την εκλογή, δίνοντας μια άλλη ερμηνεία στο νόμο.
Καταγγείλαμε τη διαδικασία ως μη νόμιμη, ζητήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος και να επαναληφθεί η συνεδρίαση την επόμενη Κυριακή 13-1-2013. Ο προεδρεύων κι ο δήμαρχος μας αγνόησε κι εφάρμοσε τα δικά του. Μη θέλοντας να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία με την παρουσία μας, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.
Ως επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» έχω ήδη καταθέσει προσφυγή στον ελεγκτή νομιμότητας των αποφάσεων του Δ.Σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αν χρειαστεί θα προσφύγουμε σε δευτεροβάθμια όργανα ή και στην Δικαιοσύνη.
Ανάλογα αποτελέσματα μη εκλογής υπήρξαν και σ' άλλους δήμους στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρω το δήμο Λέσβου, το δήμο Χαλκηδόνας και το δήμο Διονύσου.
Σ’ όλες όμως τις παραπάνω περιπτώσεις, καθώς κι άλλες που δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν όλες, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή επανάληψη της συνεδρίασης την επόμενη Κυριακή.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/1/13 08:15

    XAMALIDIS KAI MAYRIDIS TA BRHKAN KAI THA PANE ME ENA SINDIASMO STIS EKLOGES.2 SYMBOYLOI TOY MOYZA ERXONTAI STH NEA PARATAXH.H ORESTIADA STIS LEOFOROYS THS ANAPTYXHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/13 08:27

    Όχι 3,αλλά 33.000 φάσκελα θα φάει.Πιάτσα φάτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/1/13 10:33

    ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΑΒΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/1/13 12:55

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ PIAZZA ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΤΙΚΑ,ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/1/13 13:16

    ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;;;;;
    ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/1/13 13:19

    ΕΒΑΛΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ?ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΘΕΣ?ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν και πολύ κόσμια τα σχόλια σου. Αν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος στο Δήμο Ορεστιάδας, μείνει στην πολιτική κριτική και όχι ... σε life style σχόλια!

      Διαγραφή
  7. Τριεθνές9/1/13 15:43

    Τριεθνές.
    08.15΄ λάθος πληροφόρηση. Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει και τι θα κάνει η αντιπολίτευση και όποιοι συνδυασμοί προκύψουν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η συνεχόμενη θεατρική παράσταση του σημερινού αγωνιστή, ήρωα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θυσιαστικό πολίτη, δημαρχάρα Ορεστιάδας. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι δημότες δεν έχουν οι περισσότεροι καταλάβει ακόμη τίποτα από το θέατρο παραλόγου και τον τακτικισμό του δημαρχάρα και της στενής παρέας (κλίκας) του όπως σοφά μίλησε και ο κ. Δαλαμαγκίδης, μετά την παραίτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/1/13 17:52

      piazza τα ξέρεις γιατί τα έχουμε συζητήσει.Μουζάς εναντίον Μαυρίδη είναι το παιχνίδι.Κι αν μεγαλώνει ο χλευασμός,το μίσος και η απαξίωση για τον Μουζά,τόσο θα δυναμώνει ο Μαυρίδης.Εσείς "παίξατε" καλά ένα διάστημα,αλλά δεν σας βγήκε και ούτε θα σας βγει.Η πολιτική είναι δύσκολο παιχνίδι,αλλά πρέπει να ασχολείσαι μόνο μ'αυτή και να αφήσεις τους νταλκάδες στην άκρη.Τώρα δεν σας παίρνει κι ο χρόνος.Υπάρχει όμως και εναλλακτική.Όλοι μαζί με τον Μαυρίδη,να φύγει ο Μουζάς.Τοψίδης και Τσιαούση δουλεύουν γι'αυτό το ενδεχόμενο.Είστε καλοδεχούμενοι.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν μας παίρνει ο χρόνος; Οι εκλογές πότε είναι; Σήμερα το απόγευμα;;;

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος10/1/13 00:11

    Όπως βολεύει τον καθένα! Και μόνο από τα σχόλια, καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο καθένας! Θέλει η που...να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Αυτή τη στιγμή ακούγονται για υποψήφιοι εκτός από τους προαναφερόμενους άλλοι 5 (τουλάχιστον). Να δω που θα βρουν όλοι αυτοί από 150 υποψηφίους! Οι μάγκας πλέον δεν είναι αυτός που συμπαθούμε, αλλά αυτός που θα συσπειρώσει κόσμο! Για να κάνουμε ένα γκάλοπ.....
    Και για να μην ξεχνιόμαστε...Το σύστημα της λάσπης είναι το πλέον παρωχημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/1/13 09:34

    Τι ωραία που την αλλαγή θα την φέρει ο Τοψίδης και η Τσιαούση. Μπορούμε να ελπίζουμε γα ένα καλύτερο αύριο.Δηλαδή ο ένας ανύπαρκτος(Μαυρίδης) που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψάχνει αφορμή για να φύγει θα στηριχτεί από τον άλλο ανύπαρκτο(Τοψίδη) που δεν νομίζω ότι έχει καταφέρει κάτι από την μέχρι τώρα παρουσία του στο Επιμελητήριο,ειδικά για την περιοχή του και την άλλη ανύπαρκτη (Τσιαούση) που έχουμε ξεχάσει την φάτσα της από τότε που πήρε πόδι απ τη βουλή.Τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/1/13 10:32

    Μελλοντικοί υποψήφιοι Δήμου Ορεστιάδας:
    1. Μουζας Δημήτρης
    2. Χαμαλίδης Λευτέρης
    3. Μαυρίδης Βασίλης
    4. Γκουγκουσκίδου Μαρία
    5. Δαλαμαγκίδης Βασίλης
    6. Κούμπης Θανάσης
    7. Γκαρά Νατάσσα
    8. Τοψίδης ...
    9. Γκατζίδης....

    Καλά κρασιά.... Τον Καραγιάννη λυπάμαι, που πρέπει να μαντέψει σωστά και να πάει να στηθεί στον εκλεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/1/13 10:44

      ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ (ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ),ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΕΣΣΕΡΙΣ.ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος10/1/13 11:27

    Εγώ με κείνα και με τ άλλα το Μουζά βλέπω να ξαναβγαίνει. Λίγο η πλατεία, λίγο η αδιαφορία, λίγο οι "κολλητοί", το σάπιο σύστημα πολύ φοβάμαι οτι θα επικρατήσει ξανά. Μάλλον είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση και να τα μαζεύουμε. Για άλλες πολιτείες.... Και για να πω και τη γνώμη μου, ο μόνος που έχει προτάσεις και πολιτικο λόγο μεσα στο ΔΣ είναι ο Χαμαλίδης. Αυτόν όμως θα τον φάνε τα κιλά του! Λογω εικόνας καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να ψηφίζετε με κριτήριο τα κιλά στην Ορεστιάδα, τότε προτείνω ανεπιφύλακτα για Δήμαρχο της πόλης αυτήν http://cdn.thebest.gr/media/images/medium/nxqhgxmlmw50ec682e3355d.jpg

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος10/1/13 15:18

    Δυστυχώς στην εποχή της εικόνας όλα παίζουν ρόλο. Ο ρατσισμός που μας διακατέχει είναι το πρώτο κριτήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/1/13 00:28

      Τρίγωνο
      Τελικά φταίνε οι υποψήφιοι, αν δεν είναι κατάλληλοι ή ικανοί; Ή οι "ξύπνιοι" πολίτες που τους ψηφίζουν; Ας μην βγάζουμε την ουρά μας έξω. Υπάρχουν και καλύτεροι, σίγουρα. Αλλά δεν ασχολούνται. Τουλάχιστον ας ψηφίζουμε το μικρότερο "κακό". Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, δηλαδή μετά τις εκλογές δεν αναγνωρίζονται τα λάθη μας ως ψηφοφόρων.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.