9.1.13

Ανακατάληψη της «Βίλα Αμαλίας» και νέα επέμβαση της αστυνομίας

Απομακρύνθηκαν με επέμβαση της αστυνομίας και χωρίς να προβάλλουν αντίσταση οι καταληψίες της «Βίλας Αμαλίας», μετά την ανακατάληψη που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης!
Οι αστυνομικοί επιβίβασαν τους καταληψίες σε κλούβα και τους μετέφεραν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής .
Στην πλατεία Βικτωρίας παραμένουν συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, που φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στους καταληψίες, χωρίς να υπάρχει ένταση, ενώ δεν μπορούν να πλησιάσουν γιατί εμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 7.30 το πρωί, όταν περίπου 80 άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά και εισέβαλαν στο κτίριο, απωθώντας μία διμοιρία των ΜΑΤ, που υπήρχε απέξω μόνιμα για φύλαξη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ωστόσο οι καταληψίες παρέμειναν μέσα στο κτήριο, όπου είχαν εγκαταστήσει μεγάφωνα καλώντας σε συγκέντρωση έξω από τη βίλα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/1/13 12:39

    Η κατάληψη της βίλας «Αμαλία» ήταν «πηγή πολιτισμού», όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης.

    Εννοείται ότι μπορεί να έχει δίκιο. Τα 1.247 μπουκάλια μπίρας δεν αποτελούν από μόνα τους αποδεικτικό στοιχείο για οτιδήποτε. Μπορεί πραγματικά να ήταν για ανακύκλωση και ίσως έτσι να εξηγείται το μένος αυτών των χώρων ενάντια σε κάθε επένδυση διαχείρισης σκουπιδιών· μάλλον το θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Μπορεί και τα μεταλλικά σφαιρίδια με τις υπερσύγχρονες σφεντόνες (πριν δημοσιοποιήσει τα ευρήματα η ΕΛ.ΑΣ. ελάχιστοι ήξεραν ότι υπάρχουν τέτοια «εργαλεία») να χρειάζονταν για κάποιο καλλιτεχνικό χάπενινγκ. Αυτά θα κριθούν στη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν πρέπει να ελεγχθεί μήπως η κατά Τάσο Κουράκη «πηγή πολιτισμού» στέγαζε και προβοκάτορες;

    Χρόνια τώρα, το κέντρο της Αθήνας στενάζει από τους γνωστούς-αγνώστους που πετούν μπουκάλια με εύφλεκτα υγρά, χρησιμοποιούν στειλιάρια και σφεντόνες για να κατεβάζουν τζαμαρίες κ.λπ. Σύμφωνα με μια αριστερή θεωρία αυτοί οι «γνωστοί-άγνωστοι» είναι προβοκάτορες της Ασφάλειας. Να τους πιστέψουμε, αλλά και να ρωτήσουμε: Μόνο στη ΓΑΔΑ συχνάζουν οι προβοκάτορες; Στις «πηγές πολιτισμού» δεν πάνε; Μην παρεξηγηθούμε: τα ευρήματα στους κατειλημμένους χώρους είναι απλές ενδείξεις. Δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά πρέπει να απαγορευθεί και ο έλεγχος; Ή μήπως οι βδελυροί «μνημονιακοί» είναι ένοχοι, πριν καν από τη διερεύνηση και οι «επαναστάτες» εξ ορισμού δημιουργοί πολιτισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.