7.1.13

Επτά «κατηγορώ» κατά Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλου από ΣΥΡΙΖΑ

Την πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της «Λίστας Λαγκάρντ», κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει τον κ. Παπακωνσταντίνου για (α) Υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο (β) Απιστία στην υπηρεσία (γ) Παράβαση Καθήκοντος (δ) Πλαστογραφία και τον κ. Βενιζέλο για (α) Υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο (β) Απιστία στην υπηρεσία (γ) Παράβαση Καθήκοντος.
Στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ:
  • Επιχειρεί να τοποθετήσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. την οποία περιγράφει ως «σκάνδαλο ολκής». στο ευρύτερο πλαίσιο της «μνημονιακής» διαχείρισης της κρίσης.
  • Καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε όλες διαδοχικά τις Κυβερνήσεις, επί των ημερών των οποίων «η λίστα άλλαζε χέρια και συρτάρια χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού», σημειώνοντας ότι οι ευθύνες αυτές αφορούν, «πέραν των άμεσα εμπλεκομένων υπουργών, τους διαδοχικούς πρωθυπουργούς αυτών των Κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Ειδική και ξεχωριστή μνεία κάνουμε στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου».
  • Χαρακτηρίζει την ήδη κινηθείσα διαδικασία για συγκρότηση προανακριτικής εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, «χοντροκομμένο τέχνασμα της σημερινής κυβέρνησης ώστε να συσκοτίσει την υπόθεση σε όλες τις πτυχές της και να προστατεύσει κάθε άλλον εμπλεκόμενο, συμπεριλαμβανομένου, ιδιαιτέρως, του χρήσιμου κ. Βενιζέλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.