18.10.12

Συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Δικαίων στο πρόγραμμα «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

Το Κέντρο Υγείας Δικαίων, επιλέχτηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Με την ένταξη του Κέντρου Υγείας Δικαίων στο πρόγραμμα «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ», ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος, τόνισε πως «αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, τόσο με τις δράσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν όσο και με εξειδικευμένο προσωπικό που καλείται να τις υλοποιήσει».
Το πρόγραμμα «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» καταρτίστηκε με σκοπό να εφαρμοστεί σε Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε περιοχές με υγειονομικές ιδιαιτερότητες (γεωγραφικές πολιτισμικές και πληθυσμιακές) και αναμένεται να επιφέρει μεγάλα οφέλη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με την εφαρμογή των δράσεων που περιλαμβάνουν, τόσο στοχευμένες παρεμβάσεις στις κοινότητες και στις δομές υγείας όσο και καταγραφή δεδομένων.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει κατ’ ελάχιστον 18 μήνες, θα υποστηρίζεται από μια επιστημονική και μια διοικητική επιτροπή παρακολούθησης. Όσον αφορά το  Κέντρου Υγείας Δικαίων για την υλοποίηση των στόχων, θα προσληφθούν όλες οι  απαραίτητες ειδικότητες, νοσηλευτικό, παραϊατρικό διοικητικό προσωπικό. Ειδικότερα προβλέπεται:
  • 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής
  • 1 θέση ΤΕ Μαιών
  • 1 θέση ΤΕ Επισκεπτών Υγείας
  • 1 θέση ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων
  • 1 θέση ΔΕ Βοηθ. Ιατρικών και Βιολ. Εργαστηρίων
  • 1 θέση ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.
Μέσω της εφαρμογής του προγράμματος ο βόρειος Έβρος ενισχύεται στον τομέα των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αποτελεί προτεραιότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑς ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΗΘΕΜΗΝΟ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ 2/2011 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑς ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑς - ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ --ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΆΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛ6972599361 -proaspizo@yahoo.gr - george.liatsos@yahoo.gr - proaspizw.blogspot.com -proapsizo.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.