5.10.12

Γράμμα στον Βαγγέλα

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι είσαι ο αγαπημένος μου. Ναι, το ομολογώ είσαι ο αγαπημένος μου και δεν ντρέπομαι για αυτό.

Ο πρώτος και σημαντικότερος μάλλον λόγος είναι ότι, έστω και ακούσια, ήσουν παρών στο μεγάλο μακεδονικό έπος «Ας περιμένουν οι γυναίκες». Ήσουν αυτός, που ως νεολαίος Οννεδίτης τότε, συνέταξες και ανέγνωσες την διακήρυξη της «Κίνησης της Βόλβης», σύμφωνα με την οποία η ΝΔ έπρεπε να μετατραπεί από αρχηγικό κόμμα, σε κόμμα αρχών.
Κι αναρωτιέμαι ακόμη, αν ο Ζουγανέλης, ο Μπουλάς και ο Μπακιρτζής φτάσαν στη Θάσο.
Επίσης, σ’ αγαπάω γιατί ξυπνάς το παιδί μέσα μου. Ήσουν ρέιντζερ, πιθανότατα ο πρώτος power ranger. Όσο το σκέφτομαι, είμαι βέβαιος ότι ήσουν η έμπνευση για τους power ranger. Με αυτήν την πυγμή, αλλά και την παιδική αθωότητα στα μάτια σου, ενέπνευσες τους δημιουργούς αυτού του αριστουργήματος. Και δικαίως λαμβάνεις τον τίτλο του «γαλάζιου πάουερ ρέιντζερ» (ελληνιστί, γιατί Βαγγέλα ξέρω ότι δεν ανέχεσαι τη γλώσσα των φλώρων).
Και Βαγγέλη μου, είσαι μέσα στην καρδιά μου, γιατί σε φαντάζομαι πάντα ως έναν μεγάλο Σκοτσέζο μαχητή, που μετά τον χορό των Μαορί στην διαφήμιση του Dewar’s, σηκώνεις το κίλτ σου μαζί με τους συναθλητές σου και δείχνεις τις κοχόνες σου. Ναι Βαγγέλη, είσαι μεγαλοκοχονάτος και για αυτό έχεις ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.
Κι αγαπημένε μου Βαγγέλη, σε κατηγορήσαν άδικα. Προσπάθησαν να σε σπιλώσουν δημοσιεύοντας το όνομά σου σε μια δήθεν λίστα, με δήθεν οικονομικά σκάνδαλα. Προσπάθησαν να αμαυρώσουν το πολιτικό σου πρόσωπο «ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα», όπως είπες, χωρίς καμία διασταύρωση και χωρίς καμία τεκμηρίωση. Και δεν σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να σε ρωτήσουν.
Μα εσύ Βαγγέλη δικαιώθηκες κι επέστρεψες στο θρόνο σου (συγγνώμη, στην έδρα σου ήθελα να πω). Δικαιωμένος, άμεμπτος και άσπιλος γύρισες εκεί που φυσικά ανήκεις. Στην προεδρία. Και ας είναι εφαλτήριο αυτή η προεδρία για μια άλλη προεδρία, ξέρεις εσύ.
Και άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σου ανακοίνωσες ότι θα ζητήσεις τη λίστα Λαγκάρντ, να έρθει στη Βουλή και να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα. Υποθέτω Βαγγέλη ότι θα τους πάρεις πρώτα και τους 1990 προσωπικά τηλέφωνο πριν τη δημοσιοποιήσεις. Και ότι θα ερευνηθεί καλά η υπόθεση πριν τη δημοσιοποίηση. Γιατί είσαι άντρας με παντελόνια και δεν θέλεις να κάνεις ότι σου έχουν κάνει. Κι αν πάλι δεν θέλεις, δεν πειράζει. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι εσύ έχεις δίκιο.
Κλείνω εκφράζοντας τον απεριόριστο θαυμασμό για το έργο σου εις το διηνεκές.

Για πάντα δικός σου,
Louis
ΥΓ. Να χαίρεστε την αστική δημοκρατία σας

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.