4.8.12

Αντίδραση Πεταλωτή στην εγκατάσταση μεταναστών στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής


Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής για το θέμα της μεταφοράς και εγκατάστασης εισερχομένων μεταναστών από την Αθήνα στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.

«Τις θέσεις μου για τις πολιτικές αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος δεν είναι του παρόντος να τις εκθέσω, αναφέροντας μόνο το θετικό, ότι τον τελευταίο χρόνο η Πολιτεία αντιμετωπίζει - έστω και ατελώς - ένα χρόνιο ζήτημα που δημιουργεί μεγάλες επιπτώσεις», αναφέρεται στην επιστολή και σημειώνεται: «Όμως από προσωπική μου πληροφόρηση, η οποία εύχομαι να μην προκύψει αληθής, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει προγραμματισμός του Υπουργείου σας για αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπως και των άλλων Σχολών της Θράκης».
Στην ίδια επιστολή ο πρώην Υπουργός επισημαίνει ότι «με δεδομένο ότι η μεγάλη μείωση των εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων (μόλις 500 εισακτέοι φέτος) δεν επιτρέπουν τη λειτουργία όλων των υφιστάμενων Σχολών, ελπίζω να μη χρησιμοποιηθεί η “προσωρινή εγκατάσταση μεταναστών” ως προσχηματικός λόγος για τη μη λειτουργία αυτών, αφού ορισμένες Σχολές στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τις “γνωστές πιέσεις” έχουν διασφαλίσει ήδη τη λειτουργία τους».
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι υπήρξε απόφαση επί της θητείας του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να λειτουργήσει τη θερινή αυτή περίοδο, για πρώτη φορά από τη σύσταση του Σώματος, Σχολή Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας προκειμένου να υπάρξει παραγωγή βαθμοφόρων.
«Κύριε Υπουργέ, αναγνωρίζοντας την ενδεχόμενη - βάσει ορθολογικών αναγκών - μείωση εισακτέων, θεωρώ αδιαπραγμάτευτο ότι όσοι λίγοι Αστυφύλακες εισαχθούν, πρέπει να φοιτήσουν σε Σχολές που βρίσκονται σε ειδικού ενδιαφέροντος περιοχές όπως η Θράκη. Σχολές που τυχαίνουν και εξαιρετικής υποδομής και στελεχιακού εκπαιδευτικού δυναμικού, προερχόμενου και από τα ΑΕΙ της περιοχής μου (Νομική, ΤΕΦΑΑ, ΔΟΣΑ κλπ)».
Και η επιστολή καταλήγει, «καμία έκπτωση δεν πρέπει να υπάρξει λοιπόν για τη Θράκη. Και κυρίως, τέτοιοι σχεδιασμοί δεν μπορεί να γίνονται “εν κρυπτώ” και “προσχηματικά”, αλλά με πραγματική αιτιολόγηση και εξήγηση προς όλους».

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/8/12 22:35

    ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΡΕ ΠΕΤΑΛΩΤΗ?Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΛΑ?ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΣΟΚΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΩΝΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/12 01:04

      Ναι ρε ψεκασμένε, τα είχε προαποφασίσει ο Χρυσοχοίδης και την ίδια στιγμή ο Πεταλωτής θα έφερνε σχολή εξωτερικών φρουρών μέσα στην σχολή αστυφυλάκων.

      Ε ρε λέμεεεε, η βλακεία είναι ανίκητη!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/8/12 20:51

      Ποιός Χρυσοχοίδης ρε λαμόγια.Ο Δένδιας το πρωτοπαλλήκαρο του Καραμανλή.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/12 00:54

    Έτσι είναι η ελεύθερη έκφραση .......... Αυτή πρεσβεύετε...... βάζοντας φίλτρα...... Λαμόγια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν βρίζεις κλείνει την IP σου. Είναι "ανοιχτή" και βλέπουμε ποιος είσαι!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/8/12 01:07

    Μόνο ο Πεταλωτής πιάνει την ουσία, όλοι οι άλλοι τοπικοί κοιμούνται όρθιοι. Το θέμα βλάκες είναι ότι έμμεσα κλείνει η σχολή, όχι οι δύσμοιροι άνθρωποι.

    Αλλά ψηφίζετε σαν ζώα που έλεγε και ο Λεβέντης.

    Που είναι ρε ο Υπουργός Εσωτερικών? Χαμπάρι δεν πήρε? Σε τίποτα μπουζούκια πάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/12 12:28

      Ολα τα καλα στην ροδοπη τα εκανε ο μεγαλος κηπουρος.;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/8/12 21:34

      Κηπουρός είναι αυτός που εκλέχτηκε 2 φορές απο τους συμπολίτες σου??? ωραία άποψη!!!

      Επίσης, πες κάτι που ΔΕΝ έκανε σωστά. Μήπως δεν δίορισε τα παιδιά σου? Μαγκιά του!!!

      Μήπως δεν έφερε θαλάσσοδανεια και ψευτοεπιδοτήσεις για τα χωράφια σου? μαγκιά του και πάλι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/8/12 17:01

      Απλα δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ................

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/8/12 18:28

      Για τα ρουσφέτια σου μπορεί.Για τον κόσμο πολλά σουρωμένε

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/8/12 21:26

      Ωραία αερολογίες. Πάμε πάλι λοιπόν.

      Τι έπρεπε να κάνει και ΔΕΝ το έκανε; Πχ να διορίσει τα παιδιά σου? ή μήπως να σου δώσει καμία επιδοτησούλα.?

      Και αυτή τη φορά ή να γίνεις συγκεκριμένος ή θα υποθέσω πως απλά είσαι γκρινιαρούλης αριστερούλης, χωρίς επιχειρήματα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/8/12 02:03

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ηταν επιλογή Σαμαρά.
    Εσύ ανώνυμε 22.35 που το διάβασες για Χρυσοχοιδη και ΠΑΣΟΚ.
    Χάπια παίρνεις η σε ψεκάζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/8/12 09:21

    Πιστεύω ότι ο Γιώργος έχιε δίκιο και παρότι όπως δια΄βασα επάνω είχαν ψηφιστεί δεν λειτουργούσαν γιατί πατούσε πόδι όσο μπορούσε. Μακάρι να πιάσουν οι αντιδράσεις τόπο. αλλά επιτελους όμως κάτι πρέπει να γίνει ας το δούμε και αυτό έτσι και αλλιώς είδαμε τόσα και τόσα. και φυσικά τώρα δεν έχουμε και εκπροσώπους της προκοπής κάτω πλην στυλιαννίδη φυσικά...ποιος να μιλήσει ο ντόλιος που αν δεν ήταν ο Γιωργος δεν θα γινόταν ποτέ υπουργός και θα έσβηνε μια για πάντα; έτσι και αλλιώς αυτός τώρα έφυγε από την μνήμη των πασόκων μετα την αντίδρασή του στην ψήφιση του νομοσχεδίου και είναι καιρός και ο ενι να αναβαθμίση το καλό χαρτί που λεγεται Πεταλωτής και να δώσι δρόμο τα σκουπίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/8/12 20:53

    Ο Στυλιανίδης αφού φάνηκε ανύπαρκτος, τώρα έστειλε τον χαλβαντζή να μιλήσει με τους αστυνομικούς και να πεί οτι θα σώσει την Σχολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/8/12 03:47

    Ο Στυλιανίδης το ήξερε γιαυτό κρύβεται.Τώρα θα το παίξει και ήρωας.Περιμένετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/8/12 14:29

    Το όνομα του απατεώνα Στυλιανίδη θα ακουστεί σήμερα στην συγκέντρωση? Γιατί μέχρι στιγμής δεν το ακούσαμε λες και δεν είναι υπουργός. Η περιφέρεια, ο Δήμος, οι φορείς μας ζάλισαν στα sms.Να δω τι θα πούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/8/12 14:35

    Επί ΠΑΣΟΚ οι ταξιτζήδες κρεμούσαν πανώ κατά του Πεταλωτή, το σωματείο των αστυνομικών ευχαριστούσε συνεχώς τον Στυλιανίδη και τον χατζηοσμάν, ο περιφερειάρχης έλεγε οτι περνάμε μέρες του 1960.Τώρα για τον Στυλιανίδη θα μιλήσει κανείς από αυτούς? ΄Η θα τον παρουσιάσουν ως Θεό αν δεν κλείσει η Σχολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/8/12 17:21

      εννοείται ότι ο στυλιανίδης το ήξερε και τώρα μετά το ομαδικό χέσιμο βγήκε να λέει ότι δεν τρέχει τίποτα.Το ότι επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν την θράκη ως μέρος αποθήκευσης των λαθρομεταναστών χωρίς πρόβλεψη για υγεία κλπ είναι τραγικό.Και πιο τραγικοί αυτοί που χύνβουν κροκοδείλια χωρίς να τον κατονομάζουν.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.