4.8.12

Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση Θάσου – Κεραμωτής με υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ


O Όμιλος Ελληνικά Καλώδια ολοκλήρωσε την κατασκευή και εγκατάσταση για λογαριασμό της ΔΕΗ δύο νέων υποβρύχιων καλωδίων που συνδέουν με ηλεκτρικό ρεύμα το νησί της Θάσου με την Κεραμωτή.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα νέα καλώδια, μήκους 8,1 και 9,8 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ήρθαν να προστεθούν στα τρία παλαιότερα που υποστήριζαν την ηλεκτρική διασύνδεση του καθενός από τα δύο νησιά, διασφαλίζοντας έτσι αξιόπιστα τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια που πηγάζουν από τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων και των επισκεπτών των δύο νησιών.
Το συνολικό έργο παραγγέλθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ, που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Όμιλος Ελληνικά Καλώδια ανέλαβε το έργο κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού.
Στις αρχές Ιουλίου του 2012, ενάμιση μήνα νωρίτερα από την προθεσμία που είχε οριστεί, το έργο παραδόθηκε ολοκληρωμένο κι έτοιμο για πλήρη λειτουργία – συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και πόντισης των υποβρύχιων καλωδίων ενεργείας, ονομαστικής τάσης 20 kV, της προστασίας αυτών στα παράκτια τμήματα καθώς και της υλοποίησης των απαραίτητων συνδέσεων των καλωδίων με το υφιστάμενο υπόγειο ή εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ.
Με την αναβαθμισμένη πλέον ηλεκτρική διασύνδεση της Θάσου ενισχύεται η αξιοπιστία του τοπικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, και αποφεύγονται προβλήματα στην τροφοδοσία σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου από τα ήδη υφιστάμενα υποβρύχια καλώδια από αλιευτικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.