4.8.12

Χάλκινο για τα κορίτσια στο διπλό σκιφ! Το δεύτερο μετάλλιο της πανηγυρίζει η Ελλάδα


Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην τρίτη θέση στον σημερινό τελικό. Είναι το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, μετά το χάλκινο του Ηλιάδη στο τζούντο. 

Τo  μετάλλιο θα μπορούσε να είναι και αργυρό καθώς η διαφορά από τις δεύτερες κινέζες ήταν μόλις 16 εκατοστά του δευτερολέπτου.
Το ελληνικό πλήρωμα ήταν πρώτο στην αρχή, αλλά μετά τα 500μ  άρχισε να αναπτύσσεται το βρετανικό πλήρωμα με τις Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ, οι οποίες τελικά κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.
Στο τελευταία 500μ οι βρετανίδες είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ οι Ελληνίδες με τις Κινέζες έδιναν μάχη για τη δεύτερη. Τελικά, επικράτησαν οι Κινέζες στα τελευταία μέτρα.
Η τελική κατάταξη
1. Μεγάλη Βρετανία (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ) 7:09.30
2. Κίνα (Ξο, Χουάνγκ) 7:11.93
3. ΕΛΛΑΔΑ (Γιαζιτζίδου, Τσιάβου) 7:12.09
4. Δανία (Τόμσεν, Ρασμούσεν) 7:15.53
5. Αυστραλία (Ουάτσον, Έβερι-Χολ) 7:20.68
6. Γερμανία (Μούλερ/Νόσκε) 7:22.18 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.