14.6.12

Μουσείο Ακρόπολης ή … σαν πας στην Καλαμάτα; Οι ρουσφετολογικοί διορισμοί του Αντώνη Σαμαρά

«Σαν πας στην Καλαμάτα» λέει το δημοτικό τραγούδι. Κάπως έτσι ένιωθε κάποιος και το 2009 όταν ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Όταν έμπαινες στο Μουσείο νόμιζες ότι είχες πάει στην Καλαμάτα, αφού πάρα πολλοί υπάλληλοι του Μουσείου κατάγονταν από τη Μεσσηνία, τόπο καταγωγής του Αντώνη Σαμαρά.

Σατανική σύμπτωση: υπουργός πολιτισμού – εγκαινίασε μάλιστα το Μουσείο – εκείνη την περίοδο είναι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου η εκλογική περιφέρεια είναι η Μεσσηνία! Η καταπληκτική απάντηση του διευθυντή του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή, ήταν πως από τους 126 υπαλλήλους, μόλις (!) 27 ήταν κάτοικοι Μεσσηνίας. Άλλοι 27 προέρχονταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και οι υπόλοιποι ήταν από την Αθήνα.
Πέρα από το γεγονός ότι μεταξύ των «Αθηναίων» υπήρχαν και αρκετοί Μεσσήνιοι (όπως προκύπτει άλλωστε και από το ρεπορτάζ!), το γεγονός και μόνο πως ο αριθμός των υπαλλήλων από τη Μεσσηνία είναι ίδιος με το αριθμό των υπαλλήλων από όλη την υπόλοιπη περιφέρεια, είναι ενδεικτικό μιας διακριτής μεταχείρισης των εκλογικών φίλων του κ. Σαμαρά.
Άλλωστε, οι υπάλληλοι ακούγονται και στο βίντεο του ρεπορτάζ να λένε πως «όλοι εδώ από την Καλαμάτα είναι»!
 
Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, μετά από αυτά, αλλά και μετά από όλα όσα έχουμε δει ως τώρα. Ένα μόνο: για πείτε τώρα, κύριε Σαμαρά, με τι μούτρα εμφανίζεστε ακόμη μπροστά μας για να μας πείσετε πώς θα οδηγήσετε στην αναγέννηση αυτής της χώρας;

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/12 09:11

    Τώρα γιατί τη βάζετε αυτή την ανάρτηση;;

    Για να ροκανίσετε τον 'ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ανατρέπω-αδικίες-10ετιών-για-τον-τόπο-μου' Ευρυπίδη μας;

    Γιατί ο συνειρμός γίνεται αμέσως!!!

    Λίγο πούστικο παραμονές εκλογών αυτό που κάνετε τη στιγμή που η Στυλιανίδης προσπαθεί να εκφράσει ολομόνοχος τους Χριστιανούς της Ροδόπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/12 11:47

    Ο αδερφός του Τσίπρα να φανταστώ ότι διορίστηκε στη Βουλή με αξιοκρατικά αριστερά κριτήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.