14.6.12

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της ελπίδας


Προσκλητήριο «πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας» προς τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από την ψήφο της 6ης Μαΐου και με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους, των παιδιών τους και του τόπου, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «ο κύβος ερρίφθη» υπέρ του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι την Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή, η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο.
Στην σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός αφήνει πίσω τα δύο κόμματα, που έκαναν σημαία τους το ψέμα για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, για να κλέψουν ψήφους.
Μόνο με τον φόβο, γιατί όπως είπε, δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στο λαό, παρά μόνο το φόβο του καταστροφικού Μνημονίου. «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», είπε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι είναι μήτρα τους η διαφθορά, μήτρα τους η διαπλοκή, μήτρα τους η καταστροφή και ότι λεηλάτησαν την Ελλάδα.
Απευθυνόμενος προς τους κερδοσκόπους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, τη Δευτέρα, μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη γιατί θα τα χάσετε».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής ως δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, με ένα και μοναδικό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Συνεχίζοντας την τακτική των ανοιχτών θυρών με τα άλλα κόμματα της αριστεράς ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τη συνεργασία μαζί τους, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε θα παγιδεύσει το λαό. Δεν υπάρχει συνεργασία ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής, κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας .
Ο ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη, τις καταθέσεις του ελληνικού λαού, είναι δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας, ενώ επέκρινε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο, εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Ακόμη ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο κόμματα για εγκληματική σπέκουλα με τη δραχμή και κινήθηκαν στο όριο της νομιμότητας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εγγυήθηκε για τις συντάξεις και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Την Δευτέρα, γίνεται μια νέα αρχή, αλλά θα είμαστε «ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ακούγονται, πια, σ' όλη την Ελλάδα «οι καμπάνες της μεγάλης, της ιστορικής αλλαγής που έρχεται».

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/12 00:39

    Εμπρός μαζί για να βοηθήσουμε να βολευτούν οι βολεμένοι Ελπιδα για τους σημερινούς βολεμενους να μην χάσουν την θέση του ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΑΙΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/12 02:35

    Απατεώνες καταστροφείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/6/12 08:20

    Αυτό το παιδί τι πίνει; χααααααααα εμετική εμφάνιση από το παιδί του συστήματος. ΔΟΥΡΟΥ; ΔΟΥΡΟΥ; ΔΟΥΡΟΥ; σας λέει κάτι; τιξέχασε ο κορίτσι να βάλει στο βιογραφικό της; χαααααααα αντε ρε μαζευτείτε και αφήστε τις παπαριές γλύφτες του συστήματος που πάτε χέριχέρι όλοι μαζί για την κουτάλα πάλι. δεν μας πείθετε ρε δεν μας πείθετε. ο συριζα θα πατωσει και θα το δείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/6/12 09:14

    Μα τι μεγαλειώδης συγκέντρωση ήταν αυτή...

    Θύμισε Ανδρέα........

    Δυστυχώς όμως το ποτάμι βρήκε φράγμα. Δυστυχώς πρώτη είναι η ΝΔ και ο Τσίπρας θα περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα να γίνει αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Δυστυχώς βγαίνει άνετα 2ος πια και θα έχει πάλι άλλοθι να μην αναλάβει ευθύνες μαζί με τον ... Λαφαζάνη, το ... Δραγασάκη, το ... Μπαλάφα, τη... Δούρου, τη ... Στρατούλη, το ... Γλέζο και τα άλλα "παιδιά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/12 19:28

      μέσα σε 2 μήνες ο συριζα θα είναι κάτω από 5% και εδώ θα είμαστε σημειώστε το

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/6/12 12:32

    Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!!! Ήρθε η ώρα του Ιφικράτη Αμυρά, του Λαφαζάνη, του Στρατούλη, της πέτρας, της μούντζας! Πόσοι άραγε που φώναζαν "να καεί να κάνει το μπουρδέλο η Βουλή" θα στρογγυλοκαθίσουν τώρα στα αναπαυτικά της έδρανα,

    Πόσοι ντόπιοι Τριανταφυλλόπουλοι θα συνεχίσουν να τσεπώνουν υπερωρίες που ποτέ δεν δούλεψαν, πόσα βύσματα δημ υπάλληλοι δεν χαίρονται εις βάρος των άμοιρων και αβοήθητων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.

    Δώσε και επίδομα "αριστερής συνείδησης" Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/6/12 13:52

    Δεν διάβασα πανελλαδικά τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.Ο Αντώνης Κοτσακάς, δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου είναι πουθενά υποψήφιος; Η Ρένα Δούρου, μεγάλη αναλύτρια σε θέματα εξοπλιστικών συστημάτων, που συμμετείχε σε σοβαρές επιτροπές, ( Επιτροπή με μορφή ΝΠΙΔ, άκουσον άκουσον) με την κόρη του Άκη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, είναι πάλι μαζί με την Αρετή στο ψηφοδέλτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/12 19:14

      βέβαια είναι.Σε τι διαφέρουν από ταρουσφέτια του ΜΕΤΡΟ και τον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ του Στυλιανίδη?Ιδιοι ειναι.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος15/6/12 19:30

    Οσα και να γ΄ραψουμε για το εκτρωμα συριζα θα πάρει πάλι ενα 25% και θα το κρατήσει για ελάχιστο χρονικό διάστημα. η ανανέωση σε όλα του Βενιζέλου μέσα σε χρόνο ρεκόρ θα δείξει στον κόσμο την αλήθεια και θα διαλύσει το συριζα σε μια νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.