12.6.12

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος!!! Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η ΝΔ


Δημοσκοπικοί κύκλοι άρχισαν να κάνουν εκτίμηση αποτελέσματος για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Η βουλή παραμένει επτακομματική, ενώ τα σχεδόν όλα τα κόμματα, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή, σημειώνουν πτώση! Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής. Αυτή τη στιγμή έχει σαφές προβάδισμα πάνω από 3-4% σε σχέση με τη ΝΔ. Το ποσοστό του θα κυμανθεί μεταξύ 32-34%, με σοβαρή πιθανότητα να πάει κι ακόμα πιο πάνω, λόγω της δυναμικής και του ρεύματος που διαθέτει.
Η ΝΔ δεν θα ξεπεράσει το 30% ή αν τραβήξει κάποιον «άσσο» τις τελευταίες 4 μέρες της καμπάνιας, ίσως και να το ξεπεράσει ελαφρά.
Το ΠΑΣΟΚ θα χάσει δυνάμεις και αναμένεται να κινηθεί γύρω στο 10%, πιθανότατα λίγο πάνω.
Μάχη για την τέταρτη θέση θα δώσουν η ΔΗΜΑΡ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, αφού όλοι θα κινηθούν μεταξύ 5-8%.
Το ΚΚΕ δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 5%.

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/6/12 13:34

    Εnrico Berlinguer: Ιστορικός Συμβιβασμός (η λύση στην Ελλάδα)
    Ένα επίκαιρο άρθρο του ηγέτη του ΙΚΚ, πριν από 40 χρόνια

    «Αν είναι αλήθεια ότι μια πολιτική δημοκρατικής ανανέωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον υποστηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, υπάρχει τότε ανάγκη, όχι μόνο για πλατιές κοινωνικές συμμαχίες, άλλα και για ένα ορισμένο σύστημα πολιτικών σχέσεων που να ευνοεί τη σύγκλιση και τη συνεργασία ανάμεσα σ, όλες τις δημοκρατικές και λαϊκές δυνάμεις, μέχρι αυτές να φθάσουν σε μια πολιτική συμμαχία.

    Απ, την άλλη μεριά, ή αντιπαράθεση και ή μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στα κόμματα που έχουν βάση μέσα στο λαό και από τα όποια σημαντικές μάζες του λαού αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται, οδηγούν στη ρήξη, στον κυριολεκτικό διχασμό της χώρας, που θα ήταν μοιραίος για τη δημοκρατία και θα παρέσυρε τα ίδια τα θεμέλια του δημοκρατικού κράτους.

    Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος, πάντα πιστεύαμε -και σήμερα ή Χιλιανή εμπειρία μας ενισχύει αυτή την πεποίθηση- πως ή ενότητα των κομμάτων των εργαζόμενων και των δυνάμεων της αριστεράς δεν αρκεί για την εγγύηση της προστασίας και της προόδου της δημοκρατίας, όταν βρεθούν αντιμέτωπες με ένα άλλο συνασπισμό κομμάτων, που εκτείνεται από το κέντρο μέχρι την άκρα δεξιά.

    Το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα στην Ιταλία υπήρξε, και είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ, ακριβώς πώς θα αποφευχθεί μια σταθερή και οργανική συγκόλληση ανάμεσα στο κέντρο και τη δεξιά, σ, ένα πλατύ μέτωπο κληρικοφασιστικού τύπου, και απεναντίας η επιτυχία της μετακίνησης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που τοποθετούνται στο κέντρο προς συνεπείς, δημοκρατικές θέσεις.

    Προφανώς, ή ενότητα, ή πολιτική και εκλογική ισχύς των δυνάμεων της αριστεράς και ή ολοένα και πιο στερεή συνεννόηση ανάμεσα στις διάφορες και αυτόνομες εκφράσεις τους, είναι ή αναγκαία συνθήκη για να διατηρείται στη χώρα μια αύξουσα πίεση για την αλλαγή, καθώς και για τον προσδιορισμό της.

    Αλλά θα ήτανε εντελώς απατηλό το να σκεφτεί κανείς στο, ακόμα κι αν τα κόμματα και οι δυνάμεις της αριστεράς κατόρθωναν να φθάσουν το 51% των ψήφων και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης (πράγμα που από μόνο του θα ήταν ένα πελώριο προχώρημα στο συσχετισμό δυνάμεων στην Ιταλία), πως ένα τέτοιο ποσοστό θα επαρκούσε δήθεν για την επιβίωση και την επιτυχία της κυβέρνησης που θα εξέφραζε μία παρόμοια πλειοψηφία.

    Να γιατί εμείς μιλάμε όχι για μια «αριστερή εναλλακτική λύση», άλλα για μια «δημοκρατική εναλλακτική λύση», δηλαδή για την πολιτική προοπτική της συνεργασίας και της συνεννόησης των λαϊκών δυνάμεων, κομμουνιστικής και σοσιαλιστικής έμπνευσης, με τις λαϊκές δυνάμεις, καθολικής έμπνευσης, χωρίς βέβαια να εξαιρούνται και άλλοι, δημοκρατικοί πολιτικοί σχηματισμοί». Κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/6/12 18:02

      Οι Έλληνες πολιτικοί σεν έχουν αυτό το σκεπτικό, θυσιάζουν το μέλλον της πατρδας και των Ελλήνων, αρκεί να είναι σρην εξουσία έστω και προσωρινά. Οπότε στις 18 Ιουνίουν αν κάνουν τα ίδια παιχνίδια τι μέλλει γενέσθαι;
      Ο λαός να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον, άμεση δημοκρατία.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/6/12 18:27

      Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν, να τους κυβερνήσουμε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/6/12 21:49

      Αν υπάρξει κυβερνητική αναρχία μετά τις 18 Ιουνίου, η κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι σε βάρος της χώρας. Η κοινωνία οφείλει να πάρει τις αποφάσεις και τα αντίμετρα, ώστε να υποχρεώσουν τις πολιτικές ηγεσίες να συμβιβασθούν και να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ε τότε και η κοινωνία για τι να μην το παίξει αναρχική κοινωνία; Με ότι σημαίνει αυτό.
      Ψηφίζει η κοινωνία για να κυβερνηθεί η χώρα, δεν πρέπει οι πολιτικές ηγεσίες να υποτιμούν την ψήφο μας και να την παίζουν σαν κομπολόι

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/6/12 13:47

    Βλακείες δεν μπορεί να βγεί απο τηλεφωνική δημοσκόπιση ακριβές αποτέλεσμα Αυτές οι πληροφορίες τις βγάζουν τα Παπαγαλάκια των κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/6/12 15:19

    Γιαυτό πρέπει οι ψηφοφόροι να επανέλθουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγουμε την πλήρη καταστροφή με τους γελοίους του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/6/12 15:39

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΝΙΑ Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν κυβερνήσουμε έστω και μία ώρα θα καταστραφεί η χώρα



    Πρωτοφανή επιστολή αποχώρησης από στέλεχος και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός της εφημερίδας «Τα Νέα».


    Ο Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία (έλαβε 2.104 ψήφους) και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα δηλώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα αφού όπως σημειώνει είναι πλέον σίγουρος (!) ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας. Υπογραμμίζει δε ότι ο ίδιος τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

    «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα», προσθέτει και καταλήγει επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/6/12 16:24

    Και μετά ξύπνησαν χαααααα ποιος τα λεέι αυτά; ο ραγκούσης και ο πάγκαλος; αυτοί τελείωσαν από το πασοκ γι αυτο και φεύγουν φωνάζοντας χααααα δρομο δρομοοοοοο και πολλοι άλλοι δεν σας θέλουμε ρε στο πασοκ δεν το καταλαβαινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/6/12 16:33

    Είναι φανερό πως το μνημονιακό κατεστημένο με τη δυσοσμία που το συνοδεύει έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Έχει επιφέρει ιστορικής έκτασης καταστροφή. Ακόμα και την ύστατη ώρα, προσπαθεί να παραμείνει γατζωμένο στην εξουσία, για να μην λογοδοτήσει και να συνεχίσει την λεηλασία της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας-ακόμα μια φορά- βρώμικα τεχνάσματα. Ο κ Σαμαράς και η κουστωδία του θα καταδικαστούν αμετάκλητα σε λίγα 24ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/6/12 20:08

    και για ποιό λόγο τοτε τα γραφεία στοιχημάτων άλλαξαν πριν απο λίγο τις αποδόσεις τους για νίκη της ΝΔ απο 1,62 στο 1.50?

    Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητος στο 1.90

    Αυτοι δεν εχουν πληροφόρηθεί τα δικά σας στοιχεία??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/12 12:21

      Ο στοιχηματικές δεν συνυπολογίζουν αναποφάσιστους (ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό) όπως κάνει η εταιρεία στην οποία βασίζονται τα παραπάνω στοιχεία (VPRC ή/και Public Issue) προβαίνοντας στην ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ μέθοδο της εκτίμησης της εκλογικής επιρροής! Οι στοιχηματικές θα πέσουν πανηγυρικά έξω, κάτι που δεν θα συμβαίνει για πρώτη φορά, άλλωστε!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/6/12 23:06

    Δυστυχώς απο την betfair δεν επιβεβαιώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/12 12:20

      Η betfair όπως και οι λοιπές στοιχηματικές δεν συνυπολογίζουν αναποφάσιστους (ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό) όπως κάνει η εταιρεία στην οποία βασίζονται τα παραπάνω στοιχεία (VPRC ή/και Public Issue)! Οι στοιχηματικές θα πέσουν πανηγυρικά έξω, κάτι που δεν θα συμβαίνει για πρώτη φορά, άλλωστε!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος13/6/12 07:59

    ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΤΕΙ Η Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΧΟΛΗ
    Η ΔΟΥΡΟΥ Στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Άμυνας επι εποχής Τσοχατζοπουλου και Παπαντωνίου Φαίνεται ότι οι συνεργάτες του Ακη βλέπε Κοτσακας έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ μάλλον και ο Ακης Μια παροιμία λέει ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΜΠΟΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/12 13:14

      H ανεπάγγελτη Δούρου έπρεπε να φάει και ποτήρι εκτός από το νερό

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος13/6/12 11:30

    Ευτυχπώς, ευτυχώς λέω που καθάρισε το Πασοκ και η ΝΔ από λαμογοκρατικοτραφεις καραβάνες και πηγαν όλοι στο συριζα!!!

    ΛΟΙΠΟΝ

    Επειδή στον Συριζα ο κόσμος συμμετέχει, και λέει τη γνώμη του, ειδικα σε μικρές κοινωνίες όπως εδώ, ξέρει και σε ποιόν ν'ανοίξει την πόρτα(δεν είναι κακό ν'αλλάζεις γνώμη, αν δεν άλλαζε ο κόσμος δε θα πηγαίναμε και μπροστά), αλλά ξέρει και σε ποιόν να την κλείσει στα μούτρα (γιατί επιτήδειοι που μυρίζονται μαμαλίγκα υπάρχουν παντού)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος13/6/12 16:56

    ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΚΗΣ ΕΞΩ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/6/12 05:18

    το 2001 δεν ηταν υπουργος Αμυνας ο ακης, αρα πως προσελαβε τη Δουρου? τα λαμογακια πασοκονουδου ταχετε παιξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/6/12 08:25

    5,18 ρε πλάκα κάνεις; δεν το σώζεις με τίποτα. λαμόγια των λαμογίων είναι όλοι στο συριζα και τα λαμόγια του πασοκ συνεργάζονται άψογα με αυτούς. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.