13.6.12

Επίσκεψη επιτροπής της Σένγκεν στον Έβρο

Έκτακτη επίσκεψη εξακρίβωσης της προόδου που έχει επιτελέσει η Ελλάδα σε θέματα υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Ελλάδα-Σένγκεν», πραγματοποίησε Επιτροπή ομότιμων της Σένγκεν στις αρχές του μήνα.
Μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν επίσκεψη και στους Κήπους και στα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.
Από ελληνικής πλευράς, παρουσιάστηκε η πρόοδος, η οποία έχει επιτελεστεί στην ολοκληρωμένη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων και το συστηματικό έλεγχο των συνόρων μέσω θερμικών καμερών στο χερσαίο τμήμα των συνόρων μας στον Έβρο, ενώ τονίστηκε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στον ενιαίο χώρο Σένγκεν δεν υλοποιείται με μέτρα απομόνωσης, αλλά με συντονισμένη συνεργασία στο πλαίσιο της αρχής αλληλεγγύης.
Παράλληλα, ζητήθηκε η άσκηση πίεσης προς τις χώρες καταγωγής των παράνομων μεταναστών, με στόχο την εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών τους για τον καλύτερο έλεγχο του πολυδιάστατου φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, ενώ επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τυχόν μεταναστευτικές πιέσεις από τη Συρία, δεδομένης της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Η αίσθηση που αποκόμισε η Επιτροπή για τις ελληνικές δράσεις ήταν θετική και μάλιστα το βασικό συμπέρασμα της Επιτροπής είναι ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Ελλάδα-Σένγκεν» είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα και φαίνεται πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.