11.5.12

Εχέσθημεν!


Wikipedia:  UliChris-ιανός τύπος καθαρεύουσας για τη λέξη «χεστήκαμε». Οι Έλληνες, όταν προσπαθούσαν μερικοί να τον κάνουν καλά με τη φοβέρα, φώναζαν «αέρα».  Και τους κλάνανε στον αδόξαστο.

Το θυμήθηκα σήμερα που ξαναδιάβασα το Barroso (ή μήπως είναι… Bozzo;) να μας φοβερίζει ότι θα βγούμε από την Ευρώπη αν δεν σεβαστούμε το… μνημούνιο. Απαντώ με την πιο οξυδερκή απάντηση που μπορώ να δώσω σε μια τέτοια μπαρούφα:  ΕΧΕΣΘΗΜΕΝ! (ετοιμολογία παρατίθεται ανωτέρω).
Πιστέψτε με, δεν υπάρχει πιο φιλοσοφημένη απάντηση στο ηλιθιοδέστατο παραλήρημα των Bozzo-Merkel-έδων, αυτές τις μέρες.
Να θυμίσω μόνον ότι ΚΑΜΙΑ χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να βγει από την Ευρώπη ΚΑΙ από το ευρώ, αν ΔΕΝ το θέλει αυτή και το θέλουν οι άλλες ή ακόμη κι αν το θέλει, ΑΛΛΑ δεν το θέλει κάποια άλλη.
Διαβάστε τις ευρωπαϊκές συνθήκες – εκεί είναι.  Σε μαύρο κι άσπρο, όπως αυτό εδώ. Άσε που εμείς και να θέλανε αυτοί να βγούμε από το ευρώ και να θέλαμε κι εμείς να βγούμε, δεν μπορούμε να έχουμε ξανά δραχμή για ένα διάστημα 24-36 μήνες, όπως έχω ξαναγράψει εδώ στην Piazza.
Άσε που, και να θέλουμε να βγούμε, ΔΕΝ μας αφήνουν.  Και πρώτος ΔΕΝ μας αφήνει ο Σόιμπλε, που είναι αυτός που λέει ότι τώρα πλέον το κόστος τους μπορεί να είναι περιορισμένο.  Και ΔΕΝ μας αφήνει, γιατί –όποτε τα λέει αυτά– ο Ρουμπινί τον παίρνει τηλέφωνο και τον… φοβερίζει, λέγοντάς του «Ετοιμάσου να πεθάνεις!», ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.  Βασικά, νομίζω ότι επακριβώς του λέει κάτι σαν:  «Η έξοδος της Ελλάδας θα κοστίσει περί τα €5 τρις και θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ευρώπη».  Αααααυτό ήταν.  Το θυμήθηκα ακριβώς!
Να ξέρετε ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές… όχι θα μας φοβερίσουν… όχι από το ευρώ θα μας βγάλουν… όχι λεφτά δεν θα μας δώσουν… όχι δεν θα μας ρίξουν και πρόστιμο που τολμάμε να έχουμε εκλογές…  Ότι φανταστείτε θα μας το πουν.  Κι επειδή οι περισσότεροι από δαύτους παίρνουν ληγμένα κι η φαντασία τους καλπάζει, ακόμη κι ότι ΔΕΝ φαντάζεστε θα μας πουν.
Απαντήστε με την σοφότερη δυνατή απάντηση που θα μπορούσατε να δώσετε στις αρλούμπες που σας αραδιάζουν: ΕΧΕΣΘΗΜΕΝ!
Και τυφλώστε τους με τη σοφία σας (λες και περίμεναν εσάς για να μη βλέπουν την τύφλα τους!)

Uli Chris

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/5/12 00:07

    Ρε τι π@π@ριές γράφει ο κάθε άμυαλος βαλκάνιος ψευτοτσαμπουκάς. Άντε ουστ ρε κακομοίρη που θα μιλήσεις και για "ετοιμολογία" (sic!!), αγράμματε πρώην πρασινοφρουρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/5/12 02:42

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ?

    ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ Πρασινοφρουρός?

    Στην έχω "φορέσει"¨και στα δύο.

    Και πως σου πάει...

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/12 20:24

      Για το αγράμματος μιλάνε τα "ετοιμολογία" (ετυμολογία) και το "ότι φανταστείτε" (ό,τι). Δεν χωράνε περαιτέρω σχόλια περί της αγραμματοσύνης σου. Είσαι άσχετος και γελοιοποιείσαι με αυτά που γράφεις.

      Για το πρώην πρασινοφρουρός, έχουν γνώση οι φύλακες. Τώρα όμως που βουλιάζει το καράβι τα ποντίκια το παίζουν και τιμητές. Μην απολογείσαι, δεν χρειάζεται. Άνοιξε κανένα λεξικό και καμιά γραμματική και είμαστε πάτσι.

      Τώρα, τις θηλυπρέπειες τύπου " και πως σου πάει" τις αφήνω στην άκρη. Από μακριά ο κάθε χαύνος το παίζει (ελέω διαδικτύου) τζάμπα μάγκας άλλωστε - ασχέτως αν το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται.


      Περαστικά και διάβασμα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/12 10:17

    Touche! Αφού αντί για ετυμολογία έγραψα "ετοιμολογία".

    Δεν διαφώνησα με το "πρασινοφρουρός" αλλά με το "πρώην". Τεχνικά, τουλάχιστον, αφού οι θέσεις και η στάση του χοντρού στο μνημόνιο ΙΙ έως τώρα (τουλάχιστον) μόνο σύμφωνο δε με βρίσκουν. In fact, θεωρώ την αντιστροφή/κατάργηση του μνημονίου ΙΙ και κάθε σχετικού νόμου επιβεβλημένη και πρώτη προτεραιότητα.

    Όσο για την έκφραση "πως σου πάει", είναι πειρακτική. Όπως το "καλέ" που χρησιμοποιώ όταν μιλάω για "γαλάζιους", φερ' ειπείν. Κι αν είσαι "γαλάζιος", το πείραγμα ΙΣΧΥΕΙ!

    Καλέ...

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/5/12 17:48

      Την οπισθέκλουσα διάλεκτο δεν τη γνωρίζω, γι΄αυτό και τα ευρύπρωκτα "καλέ" και "πως σου πάει" στο φίλο σου τον Πεταλωτή, όχι σε μένα πράσινο ευλύγιστο τρωκτικό. Φαντάζομαι ότι μεταξύ σας θα υπάρχει, αν μη τι άλλο, κατανόηση...


      Σου φαίνομαι για δεξιός; Κακομοίρη μου, κούνια που σε κούναγε - για την ακρίβεια, σε παρακούναγε...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/5/12 16:16

    Αν άρχισε και το piazza να κόβει σχόλια, τότε άσ΄τα να πάνε....

    Τι σας πείραξε δηλαδή, που ξεμπροστιάζω τον αγράμματο πρασινοφρουρό μπαρουφολόγο ή μήπως ο υπαινιγμός μου για τον Πεταλωτή; Ελάτε τώρα, σας είχα για πιο ανοιχτόμυαλους, ειδικά σε πράγματα που βοά η κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/12 18:32

      Κι εσύ γνωστός πρασινοφρουρός είσαι αλλά φοβάσαι να μην κοπεί η μαμμαλίκα που τρως κι εκεί να δει πως βοά η κοινωνία...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/5/12 19:11

      To DEP αν εμφανισθεί από το πουθενά με τις φασίζουσες χαζομαλακίες όπως του
      Uli Chris και των ομοϊδεατών του, μην παραξενευτούμε.
      Τι δηλαδή ξαφνικά οι Έλληνες διαφορετικού θρησκεύματος θα χαρακτηρισθούν φονταμελιστές και ψηφίζουν ανάλογα στο θρησκευτικό δόγμα που ανήκουν;
      Ή τους κακοφάνηκε γιατί η μειονότητα δεν ψηφίζει τα κόμματα με συντηρητική ιδεολογία, (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Χ.Α ΚΑΜΜΕΝΟ), αλλά ψηφίζει τα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα φταίει η μειονότητα στη Θράκη, σύμφωνα με τα μυαλά τους. Για να συνέλθουμε.
      Μετά, το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη στις τελευταίες εκλογές εμφανίστηκε με εικόνα αυτοδιάλυσης, ανοργάνωτο και διχασμένο. Η μειονότητα συσπειρώθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στους υποψηφίους μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές. Στο άλλο μισό το διαλυμένο το συγχυσμένο το διχοτομημένο, με 5-6 μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ, ακόμη μέλλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ, στέλεχος του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Τι περιμένατε λαλητάδες προκοπή στο εκλογικό αποτέλεσμα.
      Ο κ. Πεταλωτής στα χωριά καταγωγής του κ. Γιαννακίδη και του κατά φαντασία εν δυνάμει υποψήφιου βουλευτή κ. Νικολαϊδη έλαβε μόνο 87 ψηφοδέλτια. Αυτό το αποτέλεσμα δεν σας έκανε εντύπωση για να αναρωτηθείτε τι συνέβη!!!!!!!
      Ή αντιληφθήκατε το πρώην πουλέν του Βενιζέλου τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη να έχει ενεργή συμμετοχή στον κρίσιμο προεκλογικό αγώνα της 6ης Μαϊου του 2012;
      Μην τα ρίχνουμε όλα στη μειονότητα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/5/12 19:12

      Εντάξει τώρα που το δημοσίευεσε η Piazza κόφτε τις βλακείες

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/5/12 20:08

    Πρώτον: Δεν το δημοσίευσε ακόμα. Ένα blog που ποστάρει ακομπλεξάριστα, και καλά κάνει για μένα, αναρτήσεις όπως http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2012/04/blog-post_224.html, δυστυχώς κόβει για να προστατέψει και ΄γω δεν ξέρω τι.

    Δεύτερον: Αποφασίστε τι είμαι, γαλάζιος ή πράσινος. Αφήστε το, μην κουράζεστε, δεν έχω κανένα κοινό με πολιτικά μιάσματα, τόσο σε επίπεδο κομμάτων όσο και σε επίπεδο προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.