2.3.12

Απεργία διαρκείας από τους εργαζομένους της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή


Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή από την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 μέχρι να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης για συνέχιση των απολύσεων εργαζομένων. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων και τονίζει σε ανακοίνωση του:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της εργοδοσίας στην ΣΕΛΜΑΝ να ξαναρχίσουν οι απολύσεις εργαζομένων στο Εργοστάσιο Κομοτηνής και ενώ υπήρχε συμφωνία με το σωματείο των εργαζομένων για την λήψη 5 εβδομάδων άδειας άνευ αποδοχών από τους εργαζόμενους του εργοστασίου Κομοτηνής με την συγκατάθεσή τους.
Οι εργαζόμενοι όλα τα χρόνια που λειτουργεί το εργοστάσιο της Κομοτηνής συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στην εταιρία. Έτσι και το 2009 συναίνεσαν στην λήψη άδειας άνευ αποδοχών και κάθε χρόνο συμφωνούν στην λήψη μέρους της κανονικής άδειας μετά αποδοχών όποτε θέλει η εταιρία και προσπαθούν συνεχώς να βοηθήσουν την όσο την δυνατόν καλύτερη λειτουργία του εργοστασίου.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής χαιρετίζει τον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην ΣΕΛΜΑΝ και θα είναι δίπλα τους και συμπαραστάτης μέχρι να δικαιωθούν και να ανακαλέσει η εργοδοσία στην ΣΕΛΜΑΝ την απόφασή της.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ροδόπης να παραδειγματιστούν από τον αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΛΜΑΝ και να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν δυναμικά ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που περιλαμβάνονται στη νέα δανειακή σύμβαση και μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας να τα ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.