19.3.12

Κοντά στα ξερά πρέπει να καίγονται και τα … ξερότερα!


Οι συμπολίτες μας καλά κάνουν κι έχουν πάρει στο «ξάσπρισμα» μερικούς πολιτικούς μας, μπας και τους ξαναπαραδώσουν… λευκές περιστερούλες στην κοινωνία.  Αν κι εγώ προσωπικά, αντί γιαουρτιού θα συνιστούσα ασβέστη, για πιο διαρκή αποτελέσματα.

Οι πολιτικοί μας όμως πληρώνουν τη διασημότητά τους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ! Γιατί υπάρχει κι ένα είδος μεταξοσκώληκα, το οποίο στην ουσία κάνει τη δουλειά του πολιτικού (και του «κράτους» που αυτός έκανε σαν τα μούτρα του) στο παρασκήνιο, αφού δεν έχει αρκετά ανεπτυγμένα… ανδρικά γεννητικά όργανα για να βγει στο προσκήνιο. Για μένα, αυτή η κάστα του σκώληκα είναι η χειρότερη, αφού αυτά τα έντομα, έχουν πάρει όρκους ολκής, πολύ σοβαρότερους από αυτούς των πολιτικών.
Το είδος αυτό του μεταξοσκώληκα ονομάζεται skolicus dicastes και απαντάνται στα απανταχού δικαστικά μέγαρα της χώρας.  Όταν ο πολιτικός και το κράτος ΤΟΥ (όχι ΜΟΥ) προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, το είδος αυτό του μεταξοσκώληκα τους… γλύφει τις σόλες (δεν λέω κάτι άλλο, γιατί έχει και γυναίκες βουλευτές και πρέπει να τους συμπεριλάβω όλους), καθώς και τοπογραφικά ευρίσκεται κάτω στο δάπεδο όπου πατάνε.
Όταν ο απλός νοματαίος που ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ έχει δίκαιο αίτημα – αφού αν κάποιος έχει το αλάθητο, δεν λέγεται Πάπας αλλά ΛΑΟΣ (χωρίς τελίτσες) – προσφεύγει στη δικαιοσύνη, τότε το έντομο αυτό ΚΑΙ ΠΑΛΙ, λόγω της δύναμης της συνήθειας, γλύφει της σόλες του πολιτικού συστήματος και του «κράτους» (που το τελευταίο δημιούργησε).  Άλλωστε, φταίνε οι νοματαίοι, αφού πάνε στα δικαστήρια… αλαφροπατώντας!
Μόνον που οσονούπω θα κληθούν οι μεταξοσκώληκες να στραφούν στους νταβατζήδες των πολιτικών, δηλαδή τους τραπεζίτες, και να τους πουν:  για αυτούς που σας έρχονται από τον «κουρέα» ξελαφρωμένοι κατά οποιοδήποτε ποσοστό από το… μαλλί τους, θα γίνεστε κι εσείς μπαρμπέρηδες και θα του κουρεύετε ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ όλων των ειδών τις δανειακές συμβάσεις που έχετε από κοινού αναλάβει, πριν την καινούρια coupe. 
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.
Γιατί, θα φτάσει κάποια ωραία μέρα που θα ίπτανται άσπρα πράγματα και προς την κατεύθυνση κάθε skolicus dicastes, μόλις γίνονται αντιληπτοί.  Και μπορεί να ξεκινούν από «ΦΑΓΕ», να περνάνε σε «ΤΙΤΑΝ» και να καταλήγουν σε τίποτε… προϊόντα εισαγωγής από το CDC στην Atlanta.
Γιατί, για κάθε germ, υπάρχει το antigerm.  Well… ΣΧΕΔΟΝ!
Άσε που μπορεί και να σταματήσουν ξαφνικά κι οι νοματαίοι να αλαφροπατούν…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.