19.3.12

850.000 ευρώ για την μετεγκατάσταση του Αλάν Κογιού στην Κομοτηνή


Με την εξασφάλιση ενός κονδυλίου 850.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των απαραίτητων απαλλοτριώσεων, έγινε ένα σημαντικό βήμα για την μετεγκατάσταση του οικισμού Αλάν Κογιού στην πόλη της Κομοτηνής.

Την ευχάριστη εξέλιξη για τους 1000 και πλέον κατοίκους του οικισμού γνωστοποίησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Πεταλωτής και η γενικής γραμματέας χωροταξίας και περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Καλτσά κατά την παρουσία τους στην Κομοτηνή.
Συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο της Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη επισκέφτηκαν τον οικισμό στην οδό τέρμα Αδριανουπόλεως. Χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης δεν έγινε γνωστό όπως δήλωσε, όμως, ο Υφυπουργός «είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απαλλοτριωμένη έκταση από τον δήμο Κομοτηνής για την μετεγκατάσταση, η οποία έχει πληρωθεί.
Είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα που έπρεπε να γίνει και δεν είχε γίνει επί δεκαετίες». Για έναν οικισμό περιβαλλοντικά και οικολογικά πρότυπο, μίλησε η κ. Καλτσά, «όχι μόνο αποκτήθηκε ο χώρος αλλά έχει και τις προδιαγραφές για την ρύθμιση του ούτως ώστε να συμπεριλάβει τον νέο οικισμό στον οποίο θα μεταστεγαστεί η κοινότητα από το Αλάν Κουγιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.