2.3.12

Οριστικό!!! Στις 18 Μαρτίου εκλέγεται από τη βάση ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Την διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών αποφάσισε το Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στην ομόφωνη απόφασή του, το κορυφαίο όργανο του κινήματος αποφάσισε η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση στις Κυριακή 18 Μαρτίου.

Παράλληλα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την επόμενη Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στη συνέχεια το Σαββάτο να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο.
Στο Εθνικό Συμβούλιο θα κατατεθούν και θα επικυρωθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.  Μέχρι στιγμής, σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του Γιάννη Ραγκούση και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Να σημειωθεί ότι το Πολιτικό Συμβούλιο ουσιαστικά έκανε δεκτή την εισήγησή του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής από τη βάση.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε επίσης να συγκροτηθεί Κεντρική Εκλογική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργο Ανωμερίτη, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, τον γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Βασίλη Έξαρχο, Κώστα Ασκούνη, Τόνια Αντωνίου, Κώστα Ανδρουλάκη, Γιάννη Μίχα, Έφη Χαλάτση, Νίκο Σαλαγιάννη, Χρυσάνθη Κισκήρα και Μαριλένα Κοππά.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/3/12 10:18

    Μη ξεχασετε να ανακοινωσετε που θα στηθουν οι καλπες για να ερθουμε να ψηφισουμε γιατι θα ερθουμε ολοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.