17.2.12

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών του Κάτω Νευροκοπίου πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012.
Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης, εκπρόσωποι των πατατοπαραγωγών Κ. Νευροκοπίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αφού επισημάνθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την προώθηση στην αγορά της φετινής παραγωγής, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
  1. Ο ελλιμενισμός των πλοίων που μεταφέρουν φορτία πατάτας από τρίτες χώρες θα γίνεται αποκλειστικά στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Βόλου.
  2. Εντείνονται όλοι οι έλεγχοι (φυτοπαθητικοί κλπ), οι οποίοι μάλιστα θα εκτελούνται πλέον σε όλα τα φορτία πατάτας.
  3. Θα προγραμματιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Υπουργείου συνάντηση εμπόρων και παραγωγών για τη διάθεση στην ελληνική αγορά περίπου πέντε χιλιάδων τόνων πατάτας Κ. Νευροκοπίου.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/2/12 21:12

    Πέρυσι αγοράζαμε την πατάτα 1,20 €/χγρ. Κανείς δεν έκανε καμμία νύξη για την ακριβή πατάτα που πλήρωναν οι καταναλωτές. Η τιμή της πατάτας Νευροκοπίου στην Λαική κειμένεται απο 0,50 έως 0,70 €/χγρ. Περιμένουμε λοιπόν στην κρίση να φάμε φέτος φθηνότερη πατάτα και όταν ανεβεί η τιμή περιμένουμε αντίστοιχη σύσκεψη για μας τους καταναλωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.