16.1.12

Ταλαιπωρία καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού υπάρχει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όσον αφορά στις ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών. Όπως καταγγέλθηκε στην εφημερίδα «Αυγή», από συγγενή καρκινοπαθούς, τους δόθηκε ραντεβού στις 13 Φεβρουαρίου για να τους ενημερώσουν για το πότε θα αρχίσει ο ασθενής τις ακτινοβολίες. Αιτία;

Έχουν μείνει μόνο δύο εξειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι εργάζονται πάνω από 8 ώρες, πράγμα που δεν συνάδει με την επικινδυνότητα της δουλειάς τους. Ταυτόχρονα εργάζονται με ένα μηχάνημα, γιατί το δεύτερο είναι σχεδόν ασυντήρητο.
Αυτοί λοιπόν οι δύο γιατροί και το αυτό το ένα μηχάνημα πρέπει να καλύψουν μια ολόκληρη περιφέρεια, από το Διδυμότειχο μέχρι την Καβάλα. Γιατί είναι το μοναδικό νοσοκομείο που διαθέτει αυτόν τον εξοπλισμό. Έτσι οι ασθενείς αναγκάζονται να στραφούν προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκεί μόνο τρία νοσοκομεία διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό.
Και ασφαλώς ούτε που σκέφτονται την ταλαιπωρία ενός καρκινοπαθούς που θα υποχρεωθεί να ταξιδέψει από την Κομοτηνή έως τη Θεσσαλονίκη ή, ακόμη χειρότερα, από το Διδυμότειχο στη Θεσσαλονίκη.
Όσο για τα έξοδα; Τα έξοδα του ασφαλισμένου τα θεωρούν εξοικονόμηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.